Kövess minket Instagramon is! :)


Avril Szempillaspirál
Ár: | 2400 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 9 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: anonymous, Módosítva: 2018. május 10.
Ár: | 2400 Ft | |
Kiszerelés: | 9 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | -- |
TERMÉKLEÍRÁS
Ez a szempillaspirál mindent tartalmaz, amit egy tökéletes szempillaspirálnak tartalmaznia kell. Könnyen alkalmazható, rendkívül tartós és volument ad a szempilláknak. Intenzív megjelenés az egyedülálló spirális kefe által.
- Rendkívül tartós. Tökéletes megjelenés egész nap, csomómentesen
- Intenzív fekete szín, amely a szivárvány összes színéhez illik
- Könnyed alkalmazás a spirálkefével és krémes állag. Tökéletes hosszú és sűrű pillák, csomósodás nélkül
- A természetes összetevők által táplál és véd. Bio marulaolajjal, jojobaolajjal, napraforgómag-olajjal stb.
- Az Ecocert szigorú követelményei által bevizsgált és minősített. Az összetevők 98,8%-a természetes eredetű, 19,9%-a ellenőrzött biológiai termesztésből származik.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
Water / Aqua
,
Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
eo
1
0
,
CI 77499
sz
,
Jojoba Oil/Macadamia Seed Oil Esters
,
Isostearic Acid
ti I eu
,
Glyceryl Behenate
eo I eu
,
Glycerin
h
0
0
,
Glyceryl Stearate SE
eo I eu
1
0
,
Rubus Idaeus Fruit Water
,
Alcohol
al
,
Acacia Seyal Gum
h
,
Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba
eo
1
0
,
Sodium Hydroxide
,
Benzyl Alcohol
i I ta
,
Glyceryl Caprylate
eo I eu
,
Xanthan Gum
ti I eu
,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables
,
Tocopherol
a I v
2
2
,
Sclerocarya Birrea Seed Oil
h
,
Phospholipids
h
,
Citric Acid
kh
,
Sodium Phytate
,
Dehydroacetic Acid
ta
,
Potassium Sorbate
ta
,
Sodium Benzoate
ta
,
Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Glycerin, Acacia Seyal Gum, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Phospholipids
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Glyceryl Behenate, Glyceryl Stearate SE, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Isostearic Acid, Glyceryl Behenate, Glyceryl Stearate SE, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Isostearic Acid, Xanthan Gum
Illatanyagok: Benzyl Alcohol
Színezékek: CI 77499
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate
Összetevők megmagyarázva
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használt zsírsav.
Gliceridek és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és emulgáló szer.
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.
A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló" (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag
Napraforgómagolajból kivont el nem szappanosítható lipidek. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. A napraforgóolajal megegyező tulajdonságai vannak.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A dél-afrikai marula dió olaja. Gazdag olajsavban (70-80 %). Magas tápértékű, rendkívül stabil, magas antioxidáns tartalmú. Jó hidratáló. Az afrikai nők tisztán használják terhességi csíkok ellen, általános bőrápolónak, masszázsolajnak. Hatását népi tapasztalatok támasztják alá, az utóbbi években tudományos kutatások is indultak. Pl. a Body Shop is használja. (Forrás: Wikipédia)
Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).
A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.