Kövess minket Instagramon is! :)


Gertraud Gruber Hydro3 Hyaluron Szérum
Ár: | 11 250 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | kozmetika, online | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: davincsike, Módosítva: 2018. november 30.
Ár: | 11 250 Ft | |
Kiszerelés: | 30 ml | |
Lelőhely: | kozmetika, online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
TERMÉKLEÍRÁS
Hármas hidratáció, amely látványos és érezhető
A Hydro3 Hyaluron Serum három nedvességfokozóból álló összetevővel szabályozza a bőr nedvességszintjét, és így három módon javítja annak nedvességmegtartó erejét: hyaluronsav, bretagne-i plankton, aqua-komplex.
Nagy és kis molekulájú hyaluronsav optimálisan hidratálja a bőrt. A bretagne-i plankton kivonat erősíti a bőr barrierét és regeneráló funkcióját, így annak vízmegtartó képességét is erősíti. Egy speciális aqua hatóanyag-komplex almasav, alma pektin és zöld alga kivonattal szabályozza a bőr víztartalmát, biztosítja a hosszan tartó hidratációt és segít a bőrnek fenntartani a nedvesség egyensúlyát.
Rendszeres használatával a bőr egyenletesebb, simább, feszesebb lesz.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Hidratálók: Glycerin, Sodium HyaluronateKémiai hámlasztók: Citric Acid
Összetevők megmagyarázva
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő.
Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).
Plankton kivonat. Egy tengeri eredetű kozmetikai összetevők gyártására szakosodott cég szerint a plankton kivonat segíti a bőr sejtjeinek anyagcserefolyamatát, serkeni az ATPase nevű, a sejt energiatermelését elősegítő enzim termelődését és védi a bőrt az oxidációs károktól. A CosIng besorolás szerint a plankton kivonat bőrkondícionáló anyag.