KRÉMKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Exfolikate Intensive Exfoliating Treatment
Exfolikate Intensive Exfoliating Treatment

Kate Somerville

Exfolikate Intensive Exfoliating Treatment

  (0 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   külföld (USA Sephora)   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Pötyi, Módosítva: 2013. szeptember 4.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   külföld (USA Sephora)
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre

Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre
powderwoman   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Zsíros  |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín  |  Korcsoport: 25-34

Újravevős termék nálam. Nagyon könnyen beszívódik, nem hagy filmréteget. Télen is kellőképp hidratálta a bőröm. Sokan panaszkodnak, hogy erős az illata, szerintem abszolút kellemes. Csomagolása pedig ezért az árért csak plusz pont!!!

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice
Hidratálók: Lactic Acid, Honey
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Salicylic Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő. 

A papaja gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kozmetikumokban általában 5-10%-os koncentrációban használatos. Enzimdús összetevő, enyhe bőrhámlasztó és tisztító hatást is tulajdonítanak neki.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

A bergamot terméséből kivont illóolaj, melyet maszkoló, illatanyagként használnak a kozmetikai szerekben. A bergamot héjából, leveléből kivont illóolajjal ellentétben, ebben az illóolajban nincs fényérzékenységet fokozó összetevő, így valamivel biztonságosabb a használata, mint más bergamotolajaké, de mint minden illóolaj, ez is kiválthat allergiás reakciót.  

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

A fahéjolaj szabályozó, vérkeringést serkentő, fertőtlenítő, gombásodásgátló, vértisztító és emésztést segítő hatású. Hivatalos CosIng besorolása szerint illatanyag és maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) összetevő. Paula Begoun szerint a fahéj a kozmetikumokban potenciális bőrirritáló.

Méz.  A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat,  szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A kozmetikumokban mint hidratáló összetevő használt.

Ecetsav. Szúrós szagú, színtelen folyadék. Paula Begoun szerint bár van fertőtlenítő tulajdonsága bőrirritáló és szárító hatású.

levendulából nyert olaj. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav. Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!
Papain 0 0

Papayából kivont fehérjebontó enzim, melyet elsősorban hámlasztó hatása miatt alkalmaznak kozmetikumokban. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, valamint bőr- és hajkondícionáló hatása van. Egy 2015-ös kutatás alátámasztotta, hogy az összetevő erőteljes allergiás reakciókat válthat ki a bőrből és sérülhet tőle a bőr barrier funkciója is, ezért érzékeny bőrűeknek mindenképpen érdemes kerülni.

Az aloe vera leveléből származó lé, melynek a bőrön alkalmazva nyugtató, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

gólyaorrok nemzetségébe tartozó, Geranium Maculatum nevű növény leveleiből és szárából kivont illóolaj. Maszkoló, tonizáló anyagként használják a kozmetikumokban. 

A pacsuli olaja, ismertebb nevén pacsuli. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatású összetevő. A truthinaging információi szerint serkenti az új sejtek növekedését és nyugtatja a gyulladt bőrt, valamint segít elmúlasztani pattanásokat is, anélkül, hogy heg maradna utánuk. Paula Begoun szerint viszont eugenol tartalma miatt irritáló hatéssal lehet a bőrre.

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Levendulából kivont illatosító anyag. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve. Egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Forrás: cosmeticscop

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

A fahéj fűszerességét adó sárgás, olajos folyadék. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Előállítható mesterségesen, vagy kivonható a fahéjfa kérgéből is. Allergén lehet, érzékeny bőrrel kerülendő.

A répában nagy mennyiségben található béta karotin, melyet a szervezet A vitaminná alakít. Paula Begoun szerint a béta karotin jó antioxidáns, és talán még a nap által okozott károkat is csökkenti, nagy mennyiségben viszont oxidativ károkat (szabad gyökök keletkezése) okozhat a bőrben. A CosIng a beta karotint narancssárga kozmetikai színanyagnak sorolja be.

SHOP
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.