L´Oreal Color Appeal Platinum Szemhéjpúder (L'Oreal Paris)
- Kategória: Sminkek szemre
- Bőrtípus: Minden
- Bőrprobléma: ---
- Árkategória: 2000 és 5000 Ft között
Címkék: Szemhéjfestékek
Összetevők (INCI lista):
(Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?)
Talc
Bismuth Oxychloride / CI 77163sz
CI 12085sz
Gold / CI 77480sz
Yellow 5 / CI 19140sz
A krémet és az összetevőket feltöltötte: misoko
Új vélemény írása | Már nem gyártják | Hiba az oldalon
Vásárold meg
Fizetés: utánvétel, bankkártya, Szállítás: posta, személyes átvétel
Krémajánló
Vélemények Vélemények / Összetevők részletesen Összetevők részletesen / Sminkek Sminkek
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
Szép színű, viszonylag tartós és kevéssé ül bele a ráncocskákba, ami szokatlan az ilyen por festékektől. Szép színekben kapható, nekem 2 is volt. Nagyon csillogós, nem kopik a nap végére sem veszít a csillogásból, bár szemfesték alappal nem próbáltam, úgy biztosan tartósabb, de nekem így is elég jó volt. Az, hogy mono azért jó, mert csak azt a színt veszi meg az ember, ami megfelelő, míg a palettákban mindig van, ami nem tetszik.
Krémkedvelő Bőrtípus: Normál Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 18-24
Az egyik legjobb szemhéjpúder. Gyönyörűen pigmentált, tartós, könnyű vele dolgozni.
Az applikátor viszont szerintem elég gyenge.Hasznos ez a vélemény? Lépj be, hogy hasznosnak jelölhesd a véleményt! -
Krémkedvelő Bőrtípus: Normál Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín Korcsoport: 18-24
Jól pigmentált, könnyen lehet vele dolgozni, szépek a színei, én nagyon szeretem. :)
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Tág pórusok Korcsoport: 35-44
Nagyon sok színt megvettem belőle, nem csalódtam benne! Nagyon szép színek, puha állag, könnyű felvinni, szemhéjalapozó kerül alá, tartós.
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Pattanások (acne) Korcsoport: 25-34
Most nem tudom a számát, leírni, de én a pezsgő színt vettem meg belőle, már elég rég, de azóta is tökéletesen működik...szeretem, könnyen kijön a szín applikátorral is és ecsettel is. Szép pigmenttált szín, elegáns, de ez is addig tartós, míg nem érek hozzá, könnyen letörlődik, amúgy a helyén marad! Alapozásra viszem fel. Szeretem...
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Tág pórusok Korcsoport: 18-24
A Metal Plum árnyalata van meg, jól pigmentált, nagyon szép metálos szín. Én nem vettem észre, hogy potyogna. Nappali és esti sminkhez is nagyon jól használható szerintem. Az egyetlen, ami nagyon nem tetszik benne a "bombabiztos" csomagolása, szerintem rettentő nehezen nyílik, rosszabb napjaimon van, hogy nem is tudom kinyitni :/.
Krémkedvelő Bőrtípus: Zsíros Bőrprobléma: Tág pórusok Korcsoport: 35-44
Gyönyörű színek, tartós, könnyű használni.
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Túlérzékenység Korcsoport: 25-34
én imádom, egész nap tökéletes marad!
Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Vízhiány Korcsoport: 18-24
Ha nem ismerném a Miss Rose-t, akkor ilyen árban a L'Oreal szemhéjpúderei verhetetlenek lennének. Nekem nagyon jól teljesít (sötétbarna és világosbarna van), gyönyörű, intenzív, pigmentált szín, tartós (jó ideje mindenhez használok szemhéjalapot). Nekem szerencsém van, nem érzékeny a szemem, ezzel sem volt semmi problémám. DE drágállom eredeti árán, főleg egy Miss Rose palettához képest, aminek ugyanilyen rossz, de legalább kevesebb összetevője van.
Hasznos ez a vélemény? Lépj be, hogy hasznosnak jelölhesd a véleményt! -
Rose23, 2012. július 31.Krémmániás Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) Korcsoport: 18-24
Agirika, akkor te jobban jártál nálam :D Nekem is sikerült aztán lekaparnom belőle valamennyit, kb. 6 órát volt rajtam, és aznap estére frankón begyulladt tőle a szemhéjam :( Bár sejthettem volna, mert már az "illata" sem volt jó.
Ha jól láttam Rossmannban most 699 Ft, de alaposan csekkoljátok, hogy milyet vesztek :)
- Emollientek: Paraffinum Liquidum / Mineral Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Petrolatum, Oleyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Lanolin Oil
- Emulgeálószerek: Oleyl Alcohol, Lanolin Oil
- Illatanyagok: Isopropyl Myristate
- Parabének: Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben
- Színezékek: Magnesium Stearate, Titanium Dioxide/CI 77891, Iron Oxides / CI 77492, Iron Oxides / CI 77491, Iron Oxides / CI 77499, Aluminum Powder / CI 77000, Ultramarines / CI 77007, Bronze Powder / CI 77400, Manganese Violet / CI 77742, Carmine / CI 75470, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Silver / CI 77820, Chromium Oxide Greens / CI 77288, Red 30 / CI 73360, Chromium Hydroxide Green / CI 77289, Blue 1 / CI 42090, Bismuth Oxychloride / CI 77163, CI 12085, Gold / CI 77480, Yellow 5 / CI 19140
- Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, BHT, BHA
Talc
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Paraffinum Liquidum / Mineral Oil
eo
Ásványi olaj (mineral oil). Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő. További információ a FutureDermen.
Magnesium Stearate
sz|h
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Calcium Aluminum Borosilicate
Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
eo
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Petrolatum
eo
Szénhidrogének komplex keveréke, melynek a hírneve nem túl jó, de Paula Begoun szerint ennek nincsen semmi alapja. Gyulladáscsökkentő hatása van, és úgy általában segíti a bőr regenerálódását, gyógyulását. Elzáró (occlusive) hatása révén pedig kiváló hidratáló száraz bőrre, zsíros, pattanásokra hajlamos bőrűeknek azonban kerülendő.
Oleyl Alcohol
eo|eu
Isopropyl Myristate
eo|i
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További informácio a truthinagingen.
Lanolin Oil
eo|eu
Silica
Phenoxyethanol
ta
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló.
Alumina
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Propylparaben
ta|par
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Methylparaben
ta|par
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Polyethylene
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Terephthalate
Ethylparaben
ta|par
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Butylparaben
ta|par
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Calcium Sodium Borosilicate
Isobutylparaben
ta|par
Parabének családjába tartozó tartósítószer.
BHT
ta
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Mesterséges antioxidáns, melyet a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt.
A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália) Az 1970-es évektől kezdve élelmiszerekben egyre inkább a kevéssé jól ismert butil-hidroxi-anizolt alkalmazzák, mert annak jelenlegi ismereteink szerint nincs rákkeltő hatása. Forrás: Wikipédia
BHA
ta
Butylated hydroxyanisole. Mesterséges antioxidáns. A BHT-hez hasonlóan leginkább tartósítószerként használt.
Polymethyl Methacrylate
Mica
Ásvány. A kozmetikai termékekben csillogó hatást kelt. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Titanium Dioxide/CI 77891
Színezék.
Iron Oxides / CI 77492
sz
Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.
Iron Oxides / CI 77491
Vasoxid. Piros színezőanyag.
Iron Oxides / CI 77499
sz
Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.
Aluminum Powder / CI 77000
sz
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Ultramarines / CI 77007
sz
Mesterséges kék, zöld, piros, lila és rózsaszín pigmentek. További infó itt.
Bronze Powder / CI 77400
Manganese Violet / CI 77742
sz
Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.
Carmine / CI 75470
sz
Bordó színezék. Részletes infó itt.
Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510
sz
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.
Silver / CI 77820
sz
Ezüst, melyet egyrészt színezékként használnak a kozmetikumokban másrészt pedig fertőtlenítő hatása is van. E szerint a cikk szerint az ezüst nanorészecskék stabilak, nem szívódnak be a bőrbe és baktérium és gombaellenes hatásuk van, így az ezüst nanorészecskék tartósítószerként használhatók a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint azonban a bőr ezüsttel való hosszú érintkezése szürkéskékké teheti a bőrt, és az ezüst irritáló is a bőr számára.
Chromium Oxide Greens / CI 77288
sz
Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.
Red 30 / CI 73360
Chromium Hydroxide Green / CI 77289
sz
Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.
Blue 1 / CI 42090
Brillantkék FCF, CI 42090, Élelmiszer Kék 2
Eredet:
Szintetikus kék színezék.Funkció és jellemzők:
Kék élelmiszer színezék. Nagyon jól oldódik vízben.Felhasználás:
Jégkrém és egy néhány más élelmiszer, de leginkább kozmetikumokban.Napi bevitel:
Max. 12,5 mg/testsúly kg.Mellékhatások:
A használt koncentrációkban ritkán lépnek fel mellékhatások. Néhány allergiás reakcióról van feljegyzés. -
Bismuth Oxychloride / CI 77163
sz
Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.
CI 12085
Gold / CI 77480
sz
Paula Begoun és az EWG szerint is az arany irritáló összetevő a kozmetikumokban, mely gyakran okoz kontakt dermatitszt (allergiás bőrreakció). Nincsen a bőrre ismert pozitív tulajdonsága.
Yellow 5 / CI 19140
sz
Trartrazin, CI 19140, Élelmiszer sárga 4, sav-sárga 23.
Eredet:
Szintetikus sárga színezék, monoazo színezék.Funkció és jellemzők:
Sárga élelmiszer-színezék. Más színanyagokkal együtt használják speciális szín eléréséhez.Mellékhatások:
A tartrazin egy azoszínezék. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat. Benzoátokkal kombinálva (E210-215), a hiperaktivitásos esetek nagy százalékáért a tartrazin a felelős. Tartrazin fogyasztás után asztmás tüneteket is tapasztalhatunk, mert ez hisztamin felszabadító anyag.