MAC Crème Matifiante Mattító Gél (MAC)

MAC Crème Matifiante Mattító Gél

Címkék: Primerek

Mattító hatású primer.

Kiszerelés: 25 ml

A krémet feltöltötte: Michelle, az összetevőket feltöltötte: turquoise_pianist

Új vélemény írása | Már nem gyártják | Hiba az oldalon

Krémajánló

Vélemények Vélemények / Összetevők részletesen Összetevők részletesen

• ,
    Krémkedvelő Bőrtípus: Zsíros   Bőrprobléma: Pattanások (acne)   Korcsoport: 25-34

hol lehet kapni ezt a terméket?

4/5

Krémmániás Bőrtípus: Zsíros   Bőrprobléma: Pattanások (acne)   Korcsoport: 18-24

Körülbelül 1-1,5 éve használom szinte minden nap, és alig fogyott belőle, több mint a fele biztos megvan még, semmi baja ennyi idő után sem. Nem kenek belőle az egész arcomra, csak a fényesedésre hajlamos orromra és jóval tovább bírja az alapozó. Egy csillagot azért vonok le, mert úgy érzem több a mitesszerem tőle.

Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Tág pórusok   Korcsoport: 25-34

Nagyon jó ez a gél, színtelen, nincs illata, tökéletesen mattítja a zsíros bőrt. T-zónára használom, még az alapozó előtt egy nagyon vékony rétegben felviszem a bőrre. Picit tubus, de kevés kell belőle, így megéri az árát!

Krémek Krémje

MAC mattító krém, bár a tubusban található termék inkább gélre emlékeztet, mintsem krémre. Áttetsző, kellemes, selymes tapintású, nem érzek rajta semmilyen illatot. Könnyen kifényesedő kombinált, illetve zsíros bőrre ajánlották. A tubus tartalma 25 ml, az enyémből - nem napi használat mellett!!! - nyár óta kb. a harmada fogyott el. A T-zónára használom, szükség szerint, ha átfényesedik. Két módon is lehet alkalmazni: a smink alá, mintegy primerként, illetve az átfényesedő, már sminkelt bőrre mattító rétegként. Ez utóbbi esetben ügyelni kell, hogy ne kenve-maszatolva vigyük fel, hanem kis mennyiséget óvatosan a bőrbe ütögetve, így nem keni el az alapozót. Mivel ritkán és enyhén kifényesedő bőr esetében van csak tapasztalatom, így nem tudom, erősen fényesedő, zsíros bőrfelületen hogyan működik. Nekem adott esetben egyszeri használat elegendő a tartós mattításhoz. Könnyen felvihető, akár tükör nélkül is, nem kelt nehéz, zsíros érzést és nem érzem úgy az alkalmazása után, hogy a bőröm fuldoklik az újabb réteg alatt. Gyorsan beszívódik és tényleg hatékonyan mattít. A tubus maga kicsi, elég stabilan záródik, könnyen elfér a legkisebb táskában vagy neszeszerben is. Jó megoldás lehet buliban, vacsora programon, színházi előadás szünetében stb. a kifényesedés kordában tartására, én főleg ilyen esetekre szántam és többnyire ilyen helyzetekben használom. Mivel nem a legolcsóbb termék, vásárlás előtt érdemes utánanézni, hogy mennyire hatékony zsíros bőr esetén.
    Frissítés: Az első tubust - barátnői segítséggel - teljesen elhasználtam, de a múlt héten, a második végénél ugyanazt tapasztaltam, mint jucika81. A géles anyag kettévált: először kifolyt valami olajos tapintású folyadék, a maradék pedig darabos lett. Rám nem jellemző módon kockára tettem a bőrömet, hogy lássam, így használható-e még. Két-három alkalommal próbálkoztam vele - bajt szerencsére nem okozott, de a hatása már nem az igazi. Szóval: amíg nem áll össze az anyag, remekül működik, utána viszont tényleg kuka. Nem vonok le pontot, mert még mindig imádom és valószínűleg újraveszem majd, de ügyelni fogok, hogy ne tartogassam túl sokáig, miután felbontottam. A tubuson egyébként 24 hónapnyi eltarthatóságot tüntettek fel - ez azért költői túlzás.

4/5

Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín   Korcsoport: 25-34

Nagyon jó kis termék, simán teljesíti amit ígér. Még a nyáron szereztem be, esküvőre voltunk hivatalosak, és a smink alá használtam a homlok-áll részre, ahol pillanatok alatt szokott zsírosodni. Gyakorlatilag 40 fokban is bírta több órán keresztül, igazítás nélkül. Csak ajánlani tudom, mert bár elég drága, nagyon sokáig elég.
    Update: le kell vonjak egy pontot, mert az egy éves termék teljesen használhatatlan lett sajna. Nem tudom, mennyi a szavatossága, de nekem ezt a kicsi tubust nem sikerült elhasználnom egy éven belül. Darabokban jön ki belőle a primer, de teljesen alkalmatlan lett- szóval kuka:(

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Korcsoport: 18-24

Mostanában csak ezt használom az alapozó alá és imádom! Nem mattít brutálisan de az alapozó élettartamát megtudom hosszabítani így a kedvenc alapozómat (studio fix fluid) egésznap tudom hordani még akkor is ha reggel 9kor kelek és hajnal 3kor érek haza! Persze fixáló púder is kell azért én a blot púdert szoktam használni! Nekem csak az orrom szokott fényes lenni de napi 1-2 blot papírral megvan oldva :) Szóval imádom és amíg kapható mindig venni fogom, igaz csak 25 ml és 5ezer valamennyi (nem emlékszem pontosan) de szerintem 2 hónapra elegendő mert kevés kell belőle!

• ,
    Krémkedvelő Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín   Korcsoport: 18-24

Biancaaa90 meg van még?:)

4/5

Krémmániás Bőrtípus: Kombinált   Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín   Korcsoport: 18-24

az én zsíros bőrömre tökéletesen megfelelt, azonnal mattít, napközbeni sminkfrissítésre is jobb mint az állandó újrapúderezés
    5200 forintba kerül, 25 ml, átlátszó gél, nagyon kevés kell belőle

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Dimethicone Crosspolymer szil EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Dimethicone eo|szil EWG Kockázat: 3, EWG Adat: Korlátozott

Sűrűbb állagú szilikon féle. A bőrön alkalmazva selymes érzetet ad.

Isodecane EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen

Az összetevőnek még nincs leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Cyclopentasiloxane eo|szil EWG Kockázat: 3, EWG Adat: Korlátozott

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Polysilicone-11 EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen

Felületi hártya képző anyag.

Trisiloxane EWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Silica EWG Kockázat: 0 - 2, EWG Adat: Sok

Methicone EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott

BHT ta EWG Kockázat: 5, EWG Adat: Közepes

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Mesterséges antioxidáns, melyet a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt.

A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották  (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália) Az 1970-es évektől kezdve élelmiszerekben egyre inkább a kevéssé jól ismert butil-hidroxi-anizolt alkalmazzák, mert annak jelenlegi ismereteink szerint nincs rákkeltő hatása. Forrás: Wikipédia

Használod ezt a krémet? Mondd el róla a véleményed!