KRÉMKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Mayam Bio Uborka Kivonat
Mayam Bio Uborka Kivonat

Mayam

Mayam Bio Uborka Kivonat

  (0 vélemény)
Ár:   540 Ft   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   10 ml   Bőrtípus:   Kombinált
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mehecske, Módosítva: 2015. október 16.

Ár:   540 Ft
Kiszerelés:   10 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Kombinált
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Tisztító, gyulladásgátló, erőteljesen hidratáló hatóanyag, gátolja a melanin képződést és szabályozza a faggyútermelődést. Vitaminokban és nyomelemekben gazdag, minden bőrtípusra alkalmas kivonat, de leginkább a vegyes, zsíros és problémás arcbőrre ajánlott.

Az uborka egy többszáz éve ismert igazi bőrtisztító, hidratáló, pórusösszehúzó és élénkítő tulajdonságokkal. A dinnyével és tökkel egy családba tartozó uborka Ázsiából származik.

Vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban nagyon gazdag. Kitűnik azon tulajdonságával, hogy kiváló hidratáló hatású és gátolja a melanin képződést. Fontos kiemelni, hogy egyensúlyban tartja és tisztítja a zsíros bőrt.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre

Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém Normál/Kombinált Bőrre
powderwoman   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Zsíros  |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín  |  Korcsoport: 25-34

Újravevős termék nálam. Nagyon könnyen beszívódik, nem hagy filmréteget. Télen is kellőképp hidratálta a bőröm. Sokan panaszkodnak, hogy erős az illata, szerintem abszolút kellemes. Csomagolása pedig ezért az árért csak plusz pont!!!

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Gyulladáscsökkentők: Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag  talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.