ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Emolliensek

hirdetés

Olyan anyagok, melyek puhítják, nyugtatják, simítják a bőrt, segítik a krémek kenhetőségét. Az emolliens anyagok javítják a bőr állapotát közvetlenül a krém alkalmazása után (hosszú távú hatásuk azonban nincs). Sok emollientnek elzáró és vízmegkötő tulajdonsága is van, azaz hidratálók is egyben. Az emolliensek a hidratáló krémek fontos összetevői, melyek a krém használatát kellemessé teszik. Kémiailag leggyakrabban észterek, azaz alkoholokból és savakból egy vízmolekula kilépésével keletkező szerves vegyületek.

Összetevők

Butylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate eo EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

1,2-Bután-diol, oktánsavval és dekánsavval alkotott diésztere. A Cosing szerint emollent és bőrkondícionáló. Kémiai szerkezete alapján ez is részleges filmképző, hidratáló hatású anyag.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter) eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is,a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

C12-13 Alcohols eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

C12-13 Alkyl Lactate eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Lágyító (emollient) és hidtaráló funkciójú szintetikus vegyület, amely kőolaj és tejsav származéka. (Forrás)

C12-15 Alkyl Benzoate eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Antimikróbiális hatása is van, így tartósítszerként is használt, különosen az UV szűrőt tartalmazó termékekben. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

C12-16 Alcohols eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szintetikus zsíralkoholok, melyek az alkilláncban 12-16 szénatomot tartalmaznak. A CosIng szerint igen sok funkciójuk van: antistatizáló, emollient, hajkondícionáló, emulzió stabilizáló és viszkozitásszabályzó. Bár bizonyos források veszéltelennek tartják, a toxopedia.org szerint szem- és bőrirritációt okozhat.

C13-14 Isoparaffin eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Petróleumból származó szénhidrogének keveréke. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és zselésítő anyagként használatos a kozmetikumokban.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.