ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Emulgeálószerek

hirdetés

Azokat az anyagokat nevezzük emulgeálószereknek, amik lehetővé teszik az egyébként nem keveredő víz és olaj egyenletes és stabil (idővel sem fognak szétválni) elkeveredését. Emulziónak az egyenletes víz-olaj keverékeket nevezzük. A legtöbb krém emulzió (azaz van benne víz és olaj is), így emulgeálószer gyakorlatilag minden krémben van.

Összetevők

Cetyl Alcohol eu|ti|eo|al EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Cetylpyridinium Chloride eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A CosIng besorolása szerint gombaellenes, fertőtlenítő, dezodoráló, emulgeáló összetevő, továbbá felület aktív anyag és hajkondícionáló. Leginkább szájvizekben és fogkrémekben találkozhatunk vele fertőtlenítő szerként.

Cholesterol eu|eo EWG Kockázat: EWG Adat: közepes Komedogén index: Irritatív index:

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

Choleth-24 eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Állagra a viaszhoz hasonló emulgeálószer, melyet a lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) állítanak elő.

Cocamide DEA eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát érzékeny bőr esetén. ACocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.

Cocamide MEA eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Samponokban és tusfürdőkben gyakran használt tisztítószer, habzást elősegítő szer. Sűrűség szabályozó anyagként is használt.

Cocamide Mipa eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Emulgeálószer, felületaktív anyag, emulzió stabilizáló és sűrűség szabályozó segédanyag. Leggyakrabban samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben és kézmosókban fordul elő.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.