ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Gyulladáscsökkentők

Anthemis Nobilis (Chamomile) gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Kamilla. A kamillatea gyógyászati célokra való használata nagy hagyományokra tekint vissza. A kamilla közismerten gyulladáscsökkentő, nyugtató, fertőtlenítő hatású. Mérsékelt antioxidáns hatása is van. Érzékeny bőrűeknek viszont jobb óvatosan használni kamillát tartalmazó termékeket, mivel a rendszeres használata bőrirritációt (contact dermatitis) válthat ki.

Ascorbyl Palmitate gy|a|v EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic acid) palmitinsavval kombinálják. Az ascorbyl palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin, nem irritáló, hatásos antioxidáns, gyulladáscsökkentő és véd az UV-sugárzás okozta károktól. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják.

Avena Sativa (Oat) Bran gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Zabkorpa. A kozmetikumokban bőrradírozó, térfogatszabályzó és felszívó anyagként használják. Paula Begoun szerintkiváló gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású összetevő. Kutatások kimutatták, hogy a helyi alkalmazása védi a bőrben találhatófibroblasztokat (a bőrkollagén- és elasztin-termelő sejtjeit)a szabad gyökök káros hatásaitól.

Avena Sativa (Oat) Bran Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A zabkorpa kivonata. A kozmetikumokban bőrradírozó, térfogatszabályzó és felszívó anyagként használják. Paula Begoun szerint kiváló gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású összetevő. Kutatások kimutatták, hogy a helyi alkalmazása védi a bőrben találhatófibroblasztokat (a bőrkollagén- és elasztin-termelő sejtjeit)a szabad gyökök káros hatásaitól.

Avena Sativa (Oat) Meal Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Közönséges zab kivonat. Nyugtató, gyulladáscsökkentő összetevőként használt a kozmetikumokban.

Azadirachta Indica (Neem) Oil gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A neemolaj Európában még kevéssé ismert, Afrikában és Indiában gyakorta alkalmazott bőrápoló. A neem az ajurvédikus gyógyítás egyik legnépszerűbb növénye. A neemolaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neemfa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes... tovább >>

Beta-Glucan gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)

Betula Alba (Birch) Bark Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A nyírfa kérgének a kivonata, ami nagy mennyiségben tartalmaz Betuline-t és Betulinic Acidot, kémiai összetétele pedig igen hasonló az aszpirinéhez. Paula Begoun szerint hatásos antioxidáns, viszont összehúzó tulajdonsága révén nagy mennyiségben irritáló hatással lehet a bőrre. E szerint a kutatás szerintin vivo tesztek alapjánaz összetevősegítiaz egészséges epidermisz (hám) fenntartását, ezáltal... tovább >>

Bisabolol gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

Növényi kivonat, aminek állatkísérletek szerint erőteljes gyulladáscsökkentő hatása van. Ezen túlmenően valamennyi antioxidáns tulajdonsága is van. A növény levele a quercetin nevű antioxidáns jelentős forrása. (forrás)

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.