ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Gyulladáscsökkentők

Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract gy|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Paula Begoun szerint a gotu kolának baktériumellenes és sebgyógyító tulajdonsága van. Hatásos összetevő a pikkelysömör ellen is. Ajurvédikus gyógynövény, mely flavonoidtartalma révén élénkíti a vérkeringést. Szaponintartalma miatt tisztító és... tovább >>

Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Colloidal Oatmeal gy|h EWG Kockázat: EWG Adat: nagyon sok

Zabkása. A kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, nyugtató összetevőként és hidratáló anyagként használt. A zabkásában lévő béta-glükán és keményítő védi a bőrt és hidratál, a fenoloknak és az E-vitaminnak pedig antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van. Ideális összetevő az érzékeny, száraz, rozaceás bőrre.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a... tovább >>

Dipotassium Glycyrrhizate gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.

Dipotassium Glycyrrhizinate gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az édesgyökér kivonatának egy fajtája, amit a kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, és pigmentfolt halványító tulajdonsága miatt használnak.

Epigallocatechin Gallate gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A zöld tea egyik aktív összetevője, ami felelős a zöld tea sok jó és egészséges tulajdonságáért. Elsősorban gyulladáscsökkentő összetevő, de segíti az egészséges kollagén termelést is és véd a káros szabad gyökök ellen, vagyis antioxidáns tulajdonása is van. Lásd még: zöld tea. (forrás)

Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Kiváló gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású alkotóelem. A füzike (Willowherb) a Yukon folyó környékéről származó gyógynövény. Csökkenti a bőr vörösségét és nyugtató hatású. (forrás)

AYukon folyó környékéről származó gyógynövénynek, afüzikénekakivonata, ami Paula Begoun szerintkiválóantibakteriális, antioxidánsés irritáció ellen védőalkotóelem, noha hivatalosan csak "bőrápolónak" nevezik.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.