ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Gyulladáscsökkentők

Passiflora Incarnata (Maypops) Fruit Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A májusialma vagy észak-amerikai golgotavirág a golgotavirág nemzetség egyik faja. Gyógynövény és egyben enyhe drog is. Külsőleg égési sérülésekre, bőrgyulladás csökkentésére és a fájdalom csillapítására használják. A növény föld feletti része flavonoidot tartalmaz, ezért a nyugtató hatás. (forrás: Wikipédia) A CosIng hivatalos besorolása szerint bőrvédő és bőrkondícionáló összetevő.

Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract gy|eo|h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az avokádó termésének kivonata. A CosIng szerint emollient, hidratáló, bőrkondícionáló, bőrkisimító hatásúösszetevő.

Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A kövér porcsinkivonata.A növény igengazdag forrása aC- ésE-vitaminnak, valamint az egyik legmagasabbomega-3 zsírsavtartalmú növénynek tartják. Paula Begoun szerinta kövér porcsin kivonatának gyulladáscsökkentő hatása is van, éskiváló összetevőnek tartja. Az összetevő gyakori eleme a távol-keleti kozmetikumoknak.

Resveratrol gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Hatékony antioxidáns, ami nagy mennyiségben megtalálható a vörös szőlőben, és így a vörösborban is. Számos tanulmány szerint a resveratrol a ma ismert egyik legjobb természetes anyag, ami segíti a tumorok kialakulását megelőzni. Gyulladáscsökkentő tulajdonása is jelentős. Az összetevővel kapcsolatban felmerült kétely, hogy bőrre kenve napfény hatására sejthalált okozhat, de egy legalább SPF... tovább >>

Saccharomyces Lysate Extract gy|h EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Élesztő. Beta-glucan nevű vegyület forrása, ami antioxidáns hatású. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/saccharomyces-lysate/

Salicylic Acid gy|kh EWG Kockázat: EWG Adat: sok

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a... tovább >>

Salix Alba (White Willow) Bark Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Afehér fűzfakérgének a kivonata. Szalicintartalma révén az aspirinhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatása van. További információ acosmeticscopon.

Sambucus Nigra (Elder) Fruit Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Fekete bodzaként ismert. Hatásos antioxidáns, köszönhetően a természetes flavonoid összetételének. Gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása is van.

Sea Whip Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Szarukorall kivonat, aminek gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonsága van. Segítcsökkenteni a bőr vörösségét. Egy 2009-es IFSCC publinkáció szerintklinikai vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a szarukorall kivonat helyileg alkalmazva a még alacsony koncentrációban is hatásosabb a bőr gyulladásánaka a kezelésében, mint a bisabolol.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.