ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Gyulladáscsökkentők

Salix Alba (White Willow) Bark Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Afehér fűzfakérgének a kivonata. Szalicintartalma révén az aspirinhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatása van. További információ acosmeticscopon.

Sambucus Nigra (Elder) Fruit Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Fekete bodzaként ismert. Hatásos antioxidáns, köszönhetően a természetes flavonoid összetételének. Gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása is van.

Sea Whip Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Szarukorall kivonat, aminek gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonsága van. Segítcsökkenteni a bőr vörösségét. Egy 2009-es IFSCC publinkáció szerintklinikai vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a szarukorall kivonat helyileg alkalmazva a még alacsony koncentrációban is hatásosabb a bőr gyulladásánaka a kezelésében, mint a bisabolol.

Sigesbeckia Orientalis (St. Paulswort) Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Egy kínai gyógynövény kivonata, melyet már évszázadok óta hasznánakk a délkelet-ázsiaiakhelyi fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt. A hatásmechanizmusa még nem teljesen ismert, de e szerint a kutatás szerintvalóbankedvező hatásalehet agyulladásos panaszokkal szemben.Paula Begoun szerintsemmilyen hatása nincs a bőrre, egyes kutatások szerint viszont képes csökkenteni a stírák... tovább >>

Silybum Marianum (Lady’s Thistle) Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Amáriatöviskivonata. A máriatövisnek orvosilag is elismert és bizonyított májvédő, májtisztító hatása miatt elsősorban aszájon át történőhasználata a jellemző, kozmetikai készítményekben viszont ritka összetevő, ha mégis, általábanolajos készítményekben, és szérumokban találkozhatunk vele. Bár a legtöbb tanulmány elsősorban a szájon át történő bevétel hatásait vizsgálja, szerencsére készült... tovább >>

Sulfur gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Kén. Baktériumellenes, gombaellenes és gyulladáscsökkentő összetevő, melyet ősidők óta használnak különböző bőrbetegségek gyógyítására. A ként ma is alkalmazzák a pattanásos bőr, rozacea és szeborreás dermatitsz kezelésére. Az összetevő régebben az egyik legelterjedtebb pattanások elleni hatóanyag volt, mára ritkábban használt kellemetlen, romlott tojásra emlékeztető szaga miatt. A kén... tovább >>

Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A fekete nadálytőlevelének kivonata. Kozmetikumokban főként erős gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazzák. Mivel izületi gyuladások fitoterápiás gyógyszere, sportkrémekben is használják. Paula Begoun szerint viszont bár valóban gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, csak rövid ideig ajánlott használni és csak akkor, ha tudjuk, hogy egy használatnál kevesebb, mint 100 mg alkaloid kerül a bőrre.... tovább >>

Trifolium Pratense (Red Clover) Extract gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Réti here kivonata. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő. Étrend-kiegészítőként a menopauza tüneteinek az enyhítésére árulják, bár tanulmányok szerint nem igazán hatékonyabb, mint a placebo (azaz hatóanyagot nem tartalmazó) szerek.

Verbascum Thapsus gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Molyhos ökörfarkkóró. A Wikipédia szerint a növény gyulladáscsökkentő hatású. A CosIng szerint a növény kivonatát és levelét egyaránt használják. Bőrkondícionáló, nyugtató összetevő.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.