ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Trehalose h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevőhelyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy abőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene akiszáradása révén, vagyispotenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Tremella Fuciformis Sporocarp Extract h|a EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Ezüst rezgőgomba kivonat, melynek hivatalos funkcióbesorolása bőr- és hajkondícionáló, valamint hidratáló és antioxidáns. Egy 2005-s japán tanulmány szerint a rezgőgomba kivonat hidratáló hatása vetekszik a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő, a hialuronsav hatásával. Továbbá a tanulmány in vivo (emberen végzett) kísérletben azt is megállapította, hogy az összetevőt kellemes használni,... tovább >>

Urea h EWG Kockázat: EWG Adat: sok

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Álombogyó kivonat, mely az ajurvédában használatos gyógynövény. A CosIng besorolása szerint baktérium ellenes, anitoxidáns, hidratáló, bőrpuhító és bőr világosító tulajdonságokkal rendelkezik.

Xylitol h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják. A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes... tovább >>

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.