ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract h|a|eo|gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja aláa zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre.Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea... tovább >>

Caprylyl Glycol h|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.

Más néven:SymMollient® S. Viaszos állagú, bőrpuhító, hidratáló hatású észter, melyjelentősen növeli a bőr hidratáltságát és csökkenti transzepidermális vízveszteséget.A Prospector szerintazösszetevőszilikonszerűfilmet képez a bőrön, amely megvédi azt a kiszáradástól, valamint selymesen lágy, de nem zsírosérzetet kölcsönöz a bőrnek.

Rövidvirágú poloskavész. A homeopátiában görcsoldó szerként használt. A kozmetikumokban a gyökér kivonatát használják, ami hidratáló, emollient, antioxidáns, bőrvédő és gomba ellenes anyag.

Cinnamomum Zeylanicum Extract h|a|eo|i EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Fahéj kivonat. A kozmetikumokban a fahéj levelének a kivonatát illatanyagként használják, a fahéj kéreg kivonata pedig a CosIng besorolás szerint baktérium ellenes, antioxidáns, szövetösszehúzó, emollient, hidratáló, illatanyag, bőrvédő és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint a fahéj mindezen előnyös tulajdonságok mellett bőrirritáló.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.