ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Collagen h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Kollagén, mely hatásos vízmegkötő, hidratáló anyag. A reklámok gyakori állításával ellentétben azonban a bőrre kent kollagén hatására bőrünk kollagén tartalma nem lesz több vagy jobb, tehát a kollagén nem más, mint sima hidratáló összetevő.

Colloidal Oatmeal h|gy EWG Kockázat: EWG Adat: nagyon sok

Zabkása. A kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, nyugtató összetevőként és hidratáló anyagként használt. A zabkásában lévő béta-glükán és keményítő védi a bőrt és hidratál, a fenoloknak és az E-vitaminnak pedig antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van. Ideális összetevő az érzékeny, száraz, rozaceás bőrre.

Copper PCA h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A hivatalos CosIng funckió besorolás szerint hidratáló és bőrkondícionáló összetevő. Az összetevő gyártójának technikai adatlapja szerint fertőtlenítő, pattanás elleni és szövetösszehúzó összetevő, melynek használata kombinált, zsíros bőrre készült lotionökben ajánlott.

Cucumis Melo (Melon) Fruit Water h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Cutaneous Lysate h EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Az összetevőnek még nincsen leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Cyclomethicone h|eo|szil EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

Diglycerin h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionálóhatású összetevő, oldószer,valamint segít a bőrben tartani a nedvességet. Az összetevő viszkózusabb, mint a sima glicerin, és a vízmegköző képessége is alacsonyabb, viszont a hatása hosszabb távú.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.