ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Glutamic Acid h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Aminosav, melyet a búzában található gluténből állítanak elő. A bőrön alkalmazva vízmegkötő, hajkondícionáló. Paula Begoun szerint nincsen olyan kutatás, ami alátámasztja, hogy a glutaminsavnak a bőrön alkalmazva bármilyen hatása lenne.

Glycereth-26 h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Glicerin alapú vízmegkötő és bőrpuhító (emollient) összetevő.

Glycerin h EWG Kockázat: EWG Adat: sok Komedogén index: Irritatív index:

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban... tovább >>

Glyceryl Glucoside h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Glükóz és glicerin természetes reakciójából keletkező összetevő, mely aCosIng hivatalos funkció besorolása szerint segít a bőrben tartani a nedvességet, valamint bőrkondícionáló hatással is bír. E szerint a Beiersdrof (többek között a Nivea és az Eucerin) munkatársai által készített tanulmány szerint azösszetevő ösztönző hatással van azemberi bőrsejtekben találhatóAquaporin 3 (AQP3) termelésre,... tovább >>

Glycine Soja (Soybean) Flour h|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása. Készíts leírást Te! (Hol nézhetünk utána egy összetevőnek?)

Szójabab fehérje, amit a kozmetikumokban emollient és hidratáló anyagként használnak. Egy 2000-es tanulmány szerint a szójabab kivonat talán hatásos lehet a hiperpigmentáció kezelésében is.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.