ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Színezékek

hirdetés

A legtöbb kozmetikai termékben találunk színezékeket. A bőrápoló termékekben a színezékek a termék tényleges minőségére nincsenek hatással, csupán esztétikai jelentőségük van. Az FDA (amerikai gyógyszereket jóváhagyó bizottság) a színezékeket kettő csoportba sorolja: FD&C és D&C. Az előbbi az ételekben, gyógyszerekben és kozmetikumokban (food, drug and cosmetics) , az utóbbi pedig csak a gyógyszerekben és kozmetikumokban engedélyezett színezékek csoportja. A kozmetikumok dobozán a színezékeket CI előtaggal és egy 5 számjegyű kóddal jelölik, ami a színezék nemzetközi szín idex szerinti száma.

Forrás:

http://www.cosmeticscop.com/ingredient_dictionary.aspx?lid=506(FD&C colors)
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_Index_International

Összetevők

Beta Carotene sz EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A répában nagy mennyiségben található béta karotin, melyet a szervezet A vitaminná alakít. Paula Begoun szerint a béta karotin jó antioxidáns, és talán még a nap által okozott károkat is csökkenti, nagy mennyiségben viszont oxidativ károkat (szabad gyökök keletkezése) okozhat a bőrben. A CosIng a beta karotint narancssárga kozmetikai színanyagnak sorolja be.

Beta Vulgaris (Common Beet) sz EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A cékla kivonata, melyet a kozmetikumokban természetes színezékként használnak.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely... tovább >>

Caramel sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Természetes eredetű színezék.Élelmiszer-minőségű szénhidrátok hőkezelésével nyerik.

Carmine / CI 75470 sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra.A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Charcoal Powder sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít).

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.