ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Színezékek

hirdetés

A legtöbb kozmetikai termékben találunk színezékeket. A bőrápoló termékekben a színezékek a termék tényleges minőségére nincsenek hatással, csupán esztétikai jelentőségük van. Az FDA (amerikai gyógyszereket jóváhagyó bizottság) a színezékeket kettő csoportba sorolja: FD&C és D&C. Az előbbi az ételekben, gyógyszerekben és kozmetikumokban (food, drug and cosmetics) , az utóbbi pedig csak a gyógyszerekben és kozmetikumokban engedélyezett színezékek csoportja. A kozmetikumok dobozán a színezékeket CI előtaggal és egy 5 számjegyű kóddal jelölik, ami a színezék nemzetközi szín idex szerinti száma.

Forrás:

http://www.cosmeticscop.com/ingredient_dictionary.aspx?lid=506(FD&C colors)
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_Index_International

Összetevők

Carmine / CI 75470 sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra.A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Charcoal Powder sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít).

Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

CI 10316 sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Sárga színű kémiai színezék.A nyálkahártyákraallergizálható hatással lehet, ezért sminkszerekben tilos alkalmazni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.