ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tartósítószerek

hirdetés

Bár a bőr számára általában nem hasznosak a tartósítószerek (sőt...), mégis csaknem minden krémben megtalálható szükséges segédanyagok. Ennek oka, hogy tartósítószerek nélkül a krémek nem állnának el néhány hétnél tovább és könnyen megfertőződhetnének különféle baktériumokkal. Szerencsére a tartósítószerek általában a krémek összetevő listájának utolsó helyein szerepelnek, ami azt jelenti, hogy csak rendkívül kis mennyiségben találhatók meg a krémekben.

Összetevők

BHT ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, melya kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt.A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták... tovább >>

Nem szabályos INCI név. Különböző antimikrobiálisan ható illatanyagok keveréke, melyet tartósítószerként lehet használni házi készítésű krémekben. 2 csepp 10 gramm krémet 6-8 hétig tart el. Biológiailag lebomló, de szintetikus anyag. (forrás)

Butylparaben ta|par EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Cetrimonium Bromide ta|ti|eu EWG Kockázat:

Emulgeálószer, pozitív töltésű felületaktív anyag (surfactant). Antibakteriális és gombaölő hatású is, így tartósítószerként is használt.

Cetrimonium Chloride ta|ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.

Chlorhexidine Dihydrochloride ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antimikrobiális éstartósítóhatású szintetikus összetevő. Az összetevővel elsősorban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk.

Chloroxylenol ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Antibakteriális és gombaölő tulajdonságai révén fertőtlenítő-, tartósító- és szagmentesítő szerként használt anyag. (Forrás:Paula Begoun összetevő szótára,CosIng)

Chlorphenesin ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.