ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tartósítószerek

hirdetés

Bár a bőr számára általában nem hasznosak a tartósítószerek (sőt...), mégis csaknem minden krémben megtalálható szükséges segédanyagok. Ennek oka, hogy tartósítószerek nélkül a krémek nem állnának el néhány hétnél tovább és könnyen megfertőződhetnének különféle baktériumokkal. Szerencsére a tartósítószerek általában a krémek összetevő listájának utolsó helyein szerepelnek, ami azt jelenti, hogy csak rendkívül kis mennyiségben találhatók meg a krémekben.

Összetevők

P-Anisic Acid ta|i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Ánizssav, melyet aCosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).

Phenol ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Színtelen, levegőn rózsaszín kristályos anyag. Vizes oldatát fertőtlenítésre használják. Savassága erősebb az alkoholokénál.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló ésantimikrobiális (segít a bőrön található mikroorganizmusok egyensúlyban tartásában) hatású összetevő, illetve tartósítószerként is használatos.Az EWG szerint az összetevő veszélyesége abban rejlik, hogy bőrrel... tovább >>

Phenonip ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nem szabványos INCI név. Egy parabénekből és phenoxyethanolból álló tartósítószer keverék.

Phenoxyethanol ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, aPhenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Piroctone Olamine ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tartósítószer. Az összetevő gomba- és baktériumölő hatássalrendelkezik, ezért gyakori összetevője a különféle korpásodás és pattanás elleni szereknek.

Polyaminopropyl Biguanide ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Fertőtlenítő összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül kontaklencseápolószerekben is használnak tartósítószerként.

Potassium Sorbate ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.