ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tisztítószerek

hirdetés

A tisztítószerek funkciója bőrünk tisztán tartása. Ebbe a csoportba főleg az ún. felület aktív anyagok (surfactant) tartoznak, amik csökkentik a folyadékok felületi feszültségét (ami révén a folyadékok felülete vonzódik más felületekhez). Zsírban oldódó (farok rész) és vízben oldódó (fej rész) részük is van. A zsírban oldódó rész képes az bőrön lévő olajat feloldani, ami aztán a vízben oldódó résznek köszönhetően vízzel lemosható.A felület aktív anyagok gyakran emulgeálószerek is egyben.

Összetevők

Carnitine ti EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, felületaktív, sűrűség szabályozó, haj- és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint talán van antioxidáns hatása. Egy 2012-es kutatás szerint 2% L-carnitine-t tartalmazó krém talán csökkenti a bőr zsírtermelését. (Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11, 2012 Marc.)

Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract ti|gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Paula Begoun szerint a gotu kolának baktériumellenes és sebgyógyító tulajdonsága van. Hatásos összetevő a pikkelysömör ellen is. Ajurvédikus gyógynövény, mely flavonoidtartalma révén élénkíti a vérkeringést. Szaponintartalma miatt tisztító és... tovább >>

Ceteareth-10 ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (a TruthInAging forrása szerint nem), az EWG szerint... tovább >>

Ceteareth-25 ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (aTruthInAgingforrása szerint nem), az EWG szerint igen... tovább >>

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.