ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK SMINKEK MÁRKÁK INCI ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Hydrogenated Vegetable Oil

Funkciók:

Emolliens

EWG Kockázat:

(1 - alacsony)

EWG Adat:

korlátozott

Komedogén index:

(3 - közepes)

Irritatív index:

(0 - alacsony)

Mik ezek az adatok?

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál. 

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.