ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Lawsonia Inermis (Henna)

Funkciók:

(nincs adat)

EWG Kockázat:

(4 - 7 - közepes)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

A henna egy virágos cserje, mely Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos. 2-6 méter magasra nő meg.  A növényben található festő hatású anyag (lawsone) által a bőrt, hajat, és egyéb protein tartalmú anyagokat (köröm, gyapjú, selyem) narancsvörösre színezi. A színezőanyag-tartalom a levél részben a legmagasabb. A hennával történő hajfestés sszéles körben elterjedt. A hajat eredeti színétől függően a vörös különböző árnyalataira festi. Használják gombaölő szernek is tartósításhoz és parfümök adalékanyagaként is. (forrás: Wikipádia)

Az EWG a hennát használattól függően a közepes vagy akár magas kockázatú összetevők közé sorolja erős allergén, és potenciális immunrendszer károsító hatása miatt. A kozmetikumokban használható henna mennyisége korlátozott és nem használható szem körüli kozmetikumokban.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.