KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

exhocmomento

adatok

3000 pontRegisztráció dátuma: 2017. december 30.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Tág pórusok
Korcsoport: 18-24

3000 pontRegisztráció dátuma: 2017. december 30.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Tág pórusok
Korcsoport: 18-24

144 VÉLEMÉNY

Tangle Teezer The Wet Detangler

Tangle Teezer The Wet Detangler
2018. december 14.

Én 2B vagyok, ez egy átmenet a hullámos és a göndör haj között. A hajam száraz (típusából adódóan is + festett + balayage stílusban világosított) és gubancolódásra (néha bizony rasztásodásra) hajlamos. Már régóta egy Rossmann sajátmárkás hajkefét használtam (olyan régóta, hogy már nem is gyártanak olyat, csak újabb és máshogy elkeresztelt utódjai vannak), amivel én pöpecül meg voltam elégedve, csak hát 1. nagyon viseletes volt már csóri 2. az itteni kiugróan fantasztikus vélemények miatt egyre jobban és jobban és jobban vágytam erre a TT-re.

Napokig ki sem bontottam, csak gyönyörködve bámultam a dobozában. Nézegettem, csodáltam, majd' elcseppentem. Aztán végre eljött a hajmosás napja (mert ugye a göndör hajam csak vizesen fésülöm) és kipróbálhattam. És... és... és... hááát hölgyeim, én akkorát csalódtam, mint egy ház. Úgy éreztem, hogy kidobott pénz, és nem értettem, hogy mit lehet ebben szeretni, mitől forradalmi ez, mit is vártam ennyire. Úgy tűnt, hogy a gubancokat nem bontja, hanem csak karistolja, és mind a hanghatások, mind a kézzel fogható eredmény erről tanúskodott. Végül ki tudtam bontani nagy nehezen a hajam, de sokkal tovább tartott, mint a kis régi kefémmel, és őszinte leszek, szenvedtem. Semmi "kés a vajban" effekt, inkább vért izzadtam.

Másodjára rájöttem, hogy ez nem egy hagyományos fésű, így nem is hagyományosan kell használni. Eddig szépen alulról kezdtem el bontani a hajam, és utána lépkedtem egyre feljebb. Na, ennél ez nem megy, mivel alul vannak a gubancok (nekem legalábbis) és csak karistolja az alját, de előre nem halad. Ezzel úgy kell, hogy felülről, egészen a hajtőtől indítom, aztán amikor megakad a gubancnál, akkor kiveszem belőle és elfordítom függőlegesre (tehát úgy áll a kezemben a fésű, mint itt, a képen) és ilyen állással bontom ki a gubancot. Tudom, hogy ez így nagyon hülyén hangzik, de nekem csak ez a módszer válik be.

És ez sem mindig. Az előbb például akárhogy forgattam, nem volt képes egy erősen rasztás nehéz-eset tincset kibontani. Ellenben régi kis ócska kefém másodpercek alatt kivégezte, amivel a TT percekig küszködött, eredménytelenül.

Szóval nem is tudom. Nem mondom, hogy teljesen megbántam, de ha tudom, hogy ez lesz, nem biztos, hogy megveszem. Maga a hajfeke egyébként pihekönnyű kis eszköz, a sörték ruganyosak és valóban nem karcolnak, viszont olyan sűrűn vannak, hogy számomra kifejezetten logikai feladvány még a hajat is kiszedni belőle, nemhogy tisztítani.

Leginkább úgy tudnám összefoglalni, hogy egy "hagyományos"* kefe sokkal rövidebb idő alatt bont ki egy gubancot, viszont sokkal nagyobb erővel tépi azt. Ezzel szemben a TT apró kis karistolásokkal megy neki egy gubancnak, így sokkal több lépésben, sokadik nekifutásra, hosszabb idő alatt bontja ki a hajat. Nem tudom melyik a rosszabb: a kevesebb de erősebb rántások, vagy a gyengédebb de jelentősen nagyobb számú rántások. Amennyiben ez a kefe tényleg egészségesebb, hajkímélőbb, és meg fog óvni a töredezéstől, vissza fogok jönni és felpontozom 5*-ra. De ez persze legalább félév, hogy kiderüljön. Jelenlegi tapasztalatimmal 4 csilit tudok neki adni, és ebben is benne van minden jóindulatom, mert annyian rajongtok érte, hogy nem akarok valakit pont én elrettenteni a kipróbálástól.

(*A hagyományos szót azért tettem idézőjelbe és csillagoztam meg, mert az említett Rossmann sajátmárkás régi hajkefém sem egy mezei fésű, hanem anno is valamiféle speciális funkció megnevezésével látták el. De már nem emlékszem mi volt az... pneumatikus, vagy valami ilyesmi.)

Ui.: Ja, majdnem elfelejtettem! A kishúgomnak viszont 3B göndör haja van, tehát nagyon csigás. Ő viszont oda-vissza van érte, már csak ezt használja, mindig elcsórja tőlem. Mondom ezt úgy, hogy ezelőtt a fésülködés egy sírós-ordítós félórás mutatvány volt nála (8 éves), akármivel csináltuk, akárhogy csináltuk. Úgyhogy ki tudja, talán csak az én hajam ilyen elégedetlen csodabogár. :D

Alverde Naturschön Augencreme

Alverde Naturschön Augencreme
2018. december 14.

Édes kis semmiség, amire hatása alapján 3 csilit adnék, de az iszonyú szép összetevői, a vegánsága és a pénztárcabarát mivolta miatt megy a 4. Nagyon szerettem volna szeretni, de az a nagy helyzet, hogy a szemhéjam szemzug felé eső részén lévő ráncikákkal semmit nem csinál. Valami biztosan történik, mert beszívja a szemkörnyékem maradéktalanul, de értitek, pont azokat a kis barázdákat nem tölti fel, pont azt a funkciót nem tölti be, amihez a legnagyobb reményeket fűztem.

De amellett egyszerűen nem tudok, és nem is szabad elmenni, hogy az INCI mennyire pöpec. Wow, egy hidratáló, aminek a 2. összetevője nem a glicerin! És telis-tele van növényi hatóanyagokkal. :)

Irritálásról szó sincs, nem csíp, nem bánt, viszont ha a szemembe megy véletlenül, akkor elég sokáig kellemetlen homályos látást produkál, lévén testesebb krém. De erre nyilván az az egyszerű megoldás, hogy ne a szemgolyómra kenegessem.

Az igényes, vastag, sötétített üvegtégely valóban klassz, viszont maga a tégelyes megoldás annyira nem, mert ugye nem a legstrerilebb dolog folyton belepiszkálni. De erre is van megoldás, én például fültisztító pálcikával nyúlok bele.

Azt mondanám, egy próbát mindenképpen megér. Az egész csak annyi, hogy nekem ettől valami radikálisabbra van szükségem.

Nature Box Sárgabarack Sampon

Nature Box Sárgabarack Sampon
2018. december 13.

Ujujuj, hatalmas no-go. Nagyon, de nagyon kiakasztott:

- Bitang módon szárít: viszkető fejbőr, és mint ahogy előttem már mondták, szénakazal haj. Ez az én amúgy is extraszáraz hajamnak nagggyon nem tesz jót. Még ricinusolajjal keverve is szárít, ami azért nem kis teljesítmény. Magában meg...

- Egyáltalán nem ragyogó és táplált a sörényem. Fakó, fénytelen és csak azért nem dehidratált teljesen, mert a többi hajkencém (balzsam, pakolás, olaj, krém) mentik a helyzetet, ahogy telik tőlük.

- Nem tisztít rendesen: már a második napos fejbőrömnek olyan az illata (értsd: szaga), mintha 4. napos lenne. És egészen különleges attrakció, hogy korpásodik (száraz korpa) és mellette zsírosodik is. (Az extraszáraz hajam zsírosodik tőle. Igen.)

- Vagy nem tudom kimosni rendesen, mert megül a fejbőrömön, vagy irritálja, vagy én nem tudom mi van, de már közvetlenül hajmosás után (!) ha megvakarom a fejem, akkor a körmöm alatt... khm... fehér cucclik maradnak. (Mindenki érti szerintem mire gondolok.)

- Még le is lapul a tőle a hajam. Basszuska, ilyen problémám még sose volt. Sose. Más igen, de ilyen nem.

- Normál esetben a hullámos (2B) hajam második napra kicsit még göndörebb lesz, mint a hajmosás utáni első napon. Na most nem. Most szerencsétlen loknik kirúgják magukat és szenvednek. Velem együtt.

- Ja, és még elég gyorsan is fogy a híg állaga miatt. Ennek én a fentiek tükrében őszintén örülök, de akinek esetleg beválik, annak ez negatívum.

Az illata tényleg finom, jóféle barackpálinkára emlékeztet. Nekem a habzásával sincs gondom - de itt ki is merült a pro lista. Ami nagyon dicséretes ebben az egész Nature Box kultuszban, az a marketing. :D Azt azért lássuk be, nagyon ügyin csinálják. Teljesen rápörgetnek, alig vártam én is, hogy kipróbáljam. Aztán kiderült, hogy jobban jártam volna, ha nem teszem.

Értékelem én azt is, hogy mindenmentes és vegán, de tényleg. Ennek ellenére sajnos katasztrófa a kapcsolatunk, és alig várom, hogy elfogyjon.

1 ÖSSZETEVŐ

Az összetevőnek még nincsen leírása.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.