KRÉMKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Luna1024

adatok

14670 pontRegisztráció dátuma: 2016. február 12.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 18-24

14670 pontRegisztráció dátuma: 2016. február 12.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 18-24

Krémmániás adás-vevés

Krémmániás eladó: 110 eladás
  (85 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 123 vétel
  (110 vélemény)
Megnézem

392 VÉLEMÉNY

Britney Spears Rocker Femme Fantasy

Britney Spears Rocker Femme Fantasy
2018. május 23.

Csere útján jutott hozzám ebből az engem régóta érdeklő illatból egy fújós - innen is köszönöm, Éva! :)
Én azt gondoltam, hogy első szippantásra szerelem lesz. "Rocker Femme Fantasy" - úgy véltem, a név mindent megtestesít, ami én vagyok, illetve ami hozzám közel áll: a lázadást ("Rocker"); a finom nőiességet ("Femme"); és a csipetnyi infantilizmust, ami talán még bennem van ("Fantasy"). Szóval azt gondoltam, hogy ez az illat minden ízében az Enyém lesz, így nagybetűvel, pláne mert szeretem is az édességeket, utálni így valószínűleg nem fogom...

Ez az első illat, amit Britney-től megismertem, még az alap Fantasy-t is csak futólag illatoltam, hasonlítgatni így nem tudom, bár a Fragrantica szerint nagy a párhuzam az anyaillattal. Annyit tudok elmondani, hogy ez egy édes, krémes illat, amiben ugyanakkor semmi különleges nincs. :( Érzem a szedret és a tejszínhabot, és érzek 1-2 óra után némi csokit/mogyorót/nugátos valamit is, meg egy kezelhető adag édességet, kókuszt azonban egyáltalán nem - ennek mondjuk nem tudom, örülök-e, vagy sem. Édes illat mindenképp, bár picit meglepődtem, hogy többen is túl édesnek találják (de ez biztosan bőrfüggő), mert rajtam éppcsak kellemesen, közepes mértékben az.
Szerintem gourmand illat akarna ő lenni, de ezt megakadályozza az a mérhetetlen mennyiségű MŰANYAG, ami benne van... Igen, rajtam van egy rettentő szintetikus mellékillata, rosszul vagyok sajnos az ilyenektől, és nagyon sajnálom, mert amúgy igazi kis finomság is lehetne - de én nem tudom élvezni, mert mindent elural A Műanyag... Gagyi, és - elnézést a kifejezésért, de -, igénytelen hatása lett rajtam sajnos. :(
A másik problémám az, hogy szerintem abszolút nem illik rá a neve: van benne egy adag varázslat, és tán még az is ráfogható, hogy nőies, bár inkább a cserfes, huncut típus, mint a klasszikusan elegáns... Na de hogy "Rocker" lenne...? EZ?! Semmi, de semmi vadság nincs benne, kb. annyira nem értem most a névválasztást, mint a Zadig & Voltaire illatainál...

Összességében csalódott vagyok, mert valami természetesebbre számítottam - bár joggal róhatjátok fel nekem, hogy ennyi pénzért ne várjak csodát, ami valahol igaz is. Az ára baráti, ezt mindenképp értékelem, az üvege szép, illetve az illat maga nem katasztrofálisan rossz (sőt, nem is lenne rossz, ha nem volna szintetikus), de azért nem is egy nagy dobás, celebillatok között is vannak nála ezerszer finomabbak. A hasonlóan népszerű Jessica Simpson Fancy például köröket ver rá - szerintem -, a szedres-tejszínhabos kategóriában pedig a Signorina Misterioza nekem a csúcs. :) Kipróbálni jó volt, de pénzt nem adnék érte.

Casamorati 1888 Dama Bianca

Casamorati 1888 Dama Bianca
2018. május 15.

Nagy édesség-rajongó voltam/vagyok (sose tudom, épp melyik kategóriában tengek-lengek, mert hol nagyon kívánom a gourmand illatokat, hol pedig idegesítenek, és a másik szélsőség után kajtatok), de ha meg kéne neveznem egy TOP 10-es listát a kedvenceimmel ebben a kategóriában, ez az illat tuti, hogy az első helyek valamelyikén lenne!!!! Valami fenomenálisan finom, csodálatos, nyálcsorgatóan édes, de mégsem émelyítő, nőies, kiegyensúlyozott, harmonikus remekmű! Ez az, VÉGRE! Fogalmam sincs, mihez hasonlíthatnám, mert kategóriájában egészen egyedi (mégis könnyen befogadható), de számomra kicsit olyan az illata, mint a púderrel kevert aranyló méznek, amihez hozzáöntötték a világ legédesebb, legzamatosabb gyümölcsének a kifacsart levét... Persze ennek semmi értelme, de valami ilyesmi kép jelenik meg lelki szemeim előtt. :D Ha a napfénynek volna illata, szerintem ez lenne az. :) Tényleg van benne valami "poros", de abszolút nem rossz értelemben - nekem például nagyon kedves emlékeket hív elő, valahogy úgy érzem, mintha már éreztem volna ezt az illatot valahol, valamikor, talán gyermekkoromban, de nem tudom megmondani, ki vagy mi viselte. Mint amikor találkozol egy távoli ismerőssel, akinek bár rémlik az arca, a részletek előhívása már komoly erőfeszítést igényel... Kissé bizonytalan érzés, mégsem frusztráló, mert pozitív emlékek kötődnek hozzá - ezt biztosan érzem. :)
Összességében nekem az egyik kedvenc niche illatom, egyben a márkától is az abszolút kedvencem, még a Líra-t is túlszárnyalja! Őszi-téli, esetleg tavaszi illatnak tartom. Kritikus vagyok a niche illatokkal, mert sokat várok ennyi pénzért, de ezt gondolkodás nélkül megvenném, ha volna rá lehetőségem és anyagi keretem. :) Édesség-rajongóknak kötelező! :)

Byredo Mojave Ghost

Byredo Mojave Ghost
2018. május 15.

Hónapok óta a "tesztelni kell!"-listám élén szerepelt, nagyon sokat vártam, keveset kaptam... Nem túl igazságos a helyzet, mert ha nem vágytam volna rá ennyire, valószínűleg pozitívabban viszonyulnék hozzá, de így valamelyest csalódás... "Mojave Ghost" - a név befészkelte magát a fejembe, a kis manók rögtön nyüzsögni kezdtek odabent, és én mindenféle elméleteket gyártottam arra vonatkozóan, vajon milyen is lehet ez az illat. Valami nagyon sejtelmes, lágy, ugyanakkor egyedi illatot vártam, mondjuk fás-cédrusosat pici virággal megspékelve, valami olyat, ami megfog és nem ereszt. Az elvárásaim végülis részben teljesültek: bár nem fás, de virágos illat 100 %-ban, és semennyire sem édes, a végeredmény azonban feleannyira sem különleges, mint gondoltam: rajtam nagyon hasonlít a Chanel Chance Eau Tendre-re, csak a Chanel illata valahogy frissebb, "zamatosabb", ez meg sokkal... selymesebb, talán ez a jó szó rá. Érzek még valami gyümölcsöt is, amit leginkább talán a dinnyéhez tudnék hasonlítani, de azt is megértem, aki körtének érzi. Az alapillat mindenesetre tényleg nagyon Chance Eau Tendre-s - rajtam legalábbis.
Csalóka illat egyébként, mert felfújás után szó szerint SEMMIT nem éreztem belőle, bosszankodtam is magamban, hogy "ez lenne a niche minőség?", meg ehhez hasonlók, de aztán kb. fél óra elteltével csak úgy a semmiből elkezdett lengedezni körülöttem valami szokatlan, mégis ismerős illat. Szagolgattam össze-vissza a holmijaimat, hogy vajon minek lehet ilyen illata, mire rájöttem, hogy ez a Mojave Ghost, és az én bőrömről párolog. :D Az illat, amiből az elején semmit nem éreztem, brutális erővel rontott rám, és kiderült, hogy mégis csak van hatósugara, nem is kicsi, ráadásul a tartóssága is klassz: másnap is éreztem a bőrömön, ergo túlélt egy forró zuhanyt is. Szóval hagyni kell neki időt, mert az első pár percben hajlamos megtréfálni az ember orrát. :)
Miután rájöttem, hogy a Mojave Ghost-ot érzem - és sikerült beazonosítanom azt is, hogy mire hasonlít -, azt vártam, hogy elkezdődik valamiféle varázslat - gondolván, hogy ami így megtréfál, abban benne lehet még a meglepetés-faktor -, de sajnos nem: ez az illat tartotta magát az elejétől a végéig, semmi más meglepőt vagy meghökkentőt nem produkált már... Félreértés ne essék: finom illat, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de "a tűzijáték" nálam abszolút elmaradt, nem egy nagy "was ist das", sőt - elnézést a kifejezésért, de - kifejezetten uncsinak tartom... Nem mondanám meg, hogy niche, sokkal inkább egy mindenkinek tetsző biztonsági játékos - olyannyira, hogy ha valakinek van rá anyagi kerete, akár ismeretlenül is simán bevállalható - bár én mást vennék ebből a pénzből, ez biztos. :)
Ezen kívül csak a Bal d'Afrique-t ismerem a márkától, az szerintem tízszer kenterbe veri.

1 ÖSSZETEVŐ

Az összetevőnek még nincsen leírása.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.