KRÉMKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Pizzaszelet199

adatok

155 pontRegisztráció dátuma: 2017. január 18.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 35-44

155 pontRegisztráció dátuma: 2017. január 18.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 35-44

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 1 eladás
  (1 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 3 vétel
  (3 vélemény)
Megnézem

4 VÉLEMÉNY

Lush Rentless Parfüm

Lush Rentless Parfüm
2018. június 30.

UPD--Azt mondtam, hogy 10/10 illatilag, de azóta azt a megfigyelést tettem, hogy ruhára fújva, ami maradós belőle, az a cukor. Igen, konkrétan szacharózra kell gondolni. Elképzelni nem, de elfogadni tudom, hogy létezik, akinek ez bejön. Nekem nagyon nem. Viszont érdekes, hogy ez a hatás elkerülhető, ha a bőrömre fújom, ott inkább a bőrös-sárgadinnyés oldala jön ki, néha jól esik itthon, de mint mondtam, egészen elhanyagolható ereje van.

Mindig is úgy gondoltam, hogy 10/10-es illat, eddig azért hezitáltam, mert a krémességet általában kerülöm, de most úgy döntöttem, veszek egy 30-ast (nem annyira krémes, hogy zavarjon). Amit szerintem fontos leszögezni: annyira smucig módon adagolják az aromatikus összetevőket, hogy mind szilázsban, mind tartósságban már nem is EDC, hanem inkább vicc kategória. Next to nothing. De az árát persze azért megkérik... Nagyon örülök, hogy nem vettem egy 100 ml-st. Ezt szépen kifújkálom, aztán elbúcsúzunk egymástól. Semmiféleképpen nem éri meg. Illetve azoknak, akik csípik a fél percig tartó, alig érzékelhető fragrance-eket 9500 ft /30 ml áron. Mindezzel együtt bizonyos összetevőknek van egy decens tartóssága, amitől néha kapsz egy kis váratlan felhőcskét a képedbe a lábjegyekből néha-néha, még órák múlva is, de úgy épphogy érzékelsz belőle valamit, és akkor eszedbe jut, hogy "ja tényleg, van rajtam egy kis Rentless". Én a bőrömre igyekszem inkább nem pazarolni majd, mert értelmetlen, inkább ruhára akkor már.
Illatilag: a bőrt mondanám dominánsnak... legalábbis rajtam. Fragranticán kimaradt a pacsuli, ami itt nagyon elbújik, ez részemről mindenképpen plussz pont, szerintem így kell bánni a pacsulival, rendesen be kell csomagolni, általában nem szeretem, amikor a felszáradás tiszta pacsulit ad ki végül. Fújáskor inkább aromatikus, mint krémes. Citrusosnak nem annyira mondanám. Kólára emlékeztet. Édes mivolta szinte kötelező elem ((sajnos)) a Volume IV részeként, de itt nem rossz / nem zavaró mértékű. Érdekes bújtatott "humor", hogy a volume IV-ek tartalmazzák egymást: az I'm Home-ban van egy kis Cardamom Coffe, a Rentlessben van egy kis I'm Home, ezt eddig a véleményeket olvasgatva mindenfelé nem láttam, hogy más is észrevette volna rajtam kívül, tehát akkor lehet, hogy csak én képzelgek.
Mivel 10/10 illat, talán meg kéne adnom a két pontot, de úgy érzem, akkor érdemelné meg, ha kb 3000 ft lenne 30 ml ennyire minimális mennyiségű aromatikus összetevővel, így én is smucig leszek a pontokkal. 1,5 pont, de inkább 1. El lehetett volna ezt készíteni úgy is, hogy ugyanennyi aromatikus összetevő, kevesebb alkohol, az egész csak 10 ml, és fele ennyiért. De úgy tűnik, a lehetőség szerinti maximális profitra pályáznak, minimális értékű cuccért cserébe.

Pharrell Williams Girl

Pharrell Williams Girl
2018. június 30.

UPD-nos, nem tudom ettől hiteltelenebbé válok-e, de az őszinteség jegyében leírom, hogy azóta volt olyan, hogy eszembe jutott, hogy nekem ez is van, és megkívántam, és jól esett. Úgyhogy visszamentem a helyi Rossmannba, és megvettem a maradék hármat, mert miért ne. Hajlamos vagyok hasonlóképp megszeretni parfümöket, de ennél nem hittem volna, hogy így lesz, mivel először émelyegtem tőle. Másfelől: azóta sikerült kicsit jobban ismerkednem CDG illatokkal, és most már látom, hogy valószínűleg túlzó elképzeléseim voltak, miszerint egy dizájner mégis különc ház. Ez talán túlzás, eléggé közönségesnek tűnik az újonnan megismert illatok alapján nekem. Ezen a mezőnyön belül a jelen parfüm még kifejezetten kitűnik.

Akkor legyen itt egy ellenvélemény is. Mivel a "pizzaszelet" szó erről nem feltétlenül árulkodik: férfi vagyok. Érdekes, hogy főleg nők dícsérték, ugyanakkor az is majdnem koszezusos, hogy (szerintetek) inkább férfias. Én élnék a gyanúperrel, hogy sokan azért zsongtak be, mert egyrészt milyen olcsó, másrészt a Comme des Garcons érintettsége miatt. A Girlt Antoine Lie és Christian Astuguevieille jegyzi. Előbbi három CDG parfümön dolgozott (és még sok minden máson), utóbbi pedig nem parfümőr, hanem a CDG művészet igazgatója (kb.). Ezzel semmit nem szeretnék sugallni, csak némi érdekességként.
Nos. Először is szilázs tekintetében ez szerintem majdnem a legalsó kategória: bőr illetve ruhaillatosítás. Ezzel együtt a tartósság már sokkal jobb (órák). De ugye, mire mész vele, ha tetszik az illat?... Fél centiről érzed magadon, de ha egy centire van az orrod a bőrödtől, már nem garantálnám. :)
Mindez engem viszont egyáltalán nem zavar, mert az egész mix egy számomra egyáltalán nem vonzó édeskés-szintetikus valami. Nem sokban különbözik mondjuk Playboy parfümöktől... isten ments, hogy ezeket ajánljam, csak összehasolítási alapként. De egy Playboy dezodornak (!) ehhez képest legendás ereje lehet, és a Girl szerintem alig kifinomultabb, mit az ilyesmik. Ha egyáltalán. A jegyek tekintetében hagyatkozzatok az előttem szólókra, nem cáfolom. :) Eddig ezen kívül egy parfümöt ismertem, amit mindenféle mellékzönge nélkül a CDG jegyez, ez a Concrete (ha valakinek van minta, kimérés, írjon rám;) simonadam1492@gmail.com). A két cucc mutat egy nagyon minimális hasonlóságot, de a Concrete egy sokkal frissebb, élesebb, zamatosabb, gyümölcsösebb (barackos) egyáltalán nem bántó szintetikus fás jegyekkel (talán valahol itt van az a kis hangyaf...nyi hasonlóság). Nem mondanám azt, hogy krémes-édes, de jobb ötlet híján mégsem tudom hirtelenjében jellemezni azt a bántó, émelyítő egyveleget, amit a különböző jegyek keveréke kiad.
Ez egy first impression, majd még próbálgatom.

Diadermine Age Supreme Regeneration Nappali Krém

Diadermine Age Supreme Regeneration Nappali Krém
2018. június 26.

Rossmannban vettem, választásom azért esett rá, mert segítséget kértem egy kedves eladó hölgytől, akiről kiderült, hogy gyakorló kozmetikus is, és ő is ezt használja. Olyan nappali krémet kerestem, ami valamelyest anti-aging hatást is ki tud fejteni, ezt tudta ajánlani a Rosmannon belül. Kozmetikusnak tanuló ismerősöm szerint ahogy ő szokta mondani "lakossági termékek" között semmi komolyan vehető nincs, csak azok között, amit kozmetikusok számára árúsítanak nagykereskedők. Nem tudom. A hölgy azt mondta, ő is ezt használja, így végül megvettem. Még azt tudtam meg tőle, hogy minden nappali krém kötelezően minimum 10-es UV faktorral kell, hogy rendelkezzen. Érdekes módon ezt nem szokták rájuk írni. Továbbá: elvileg ujjal nem szabad ebbe a krémeb nyúlni, mert a természetes összetevőkből származó E-vitamin akkor lebomlik az egész krémben. Ha valamit rosszul mondok, az az én memóriám hibája, javítsatok! Na most én nem szeretnék spatulákkal, vagy gumikesztyűkkel, vagy áttöltögetéssel szöszmötölni, úgyhogy letojtam, és már belenyúltam. Kifejezetten negatív: ahhoz képest, hogy arckrém, tolakodó, erős, maradós illata (?) van. Orgonához hasonlítható de nagyon szintetikus borzadáj. Az én bőrömön nem szívódik be, fényes réteget képez. Nem vagyok egy expert, nem sok mindennel tudom összehasonlítani, de hogy nem veszem újra, az elég valószínű. De például Isana men, ami hála az égnek továbbra is fillérekbe kerül a Rossmannban, kifogástalan és azonnali felszívódást mutat, továbbá q10-et és E-vitamint is tartalmaz, továbbá nyomós-adagolós, nem úgy mint ez. Arra kell csak vigyázni, hogy a nyomócsőrhöz ne érjünk hozzá. Nos, nem is tudom, talán egy UV-védő krém használata jobb ötlet a nyári mindennapokban, mint ez. Mert azok között is van szebben felszívódó, jobb illatú. A Nobel-díjjal kitüntetett hatásmechanizmusról (itt a rejuvinal lenne a lényeg?), bevallom, nagyon keveset sikerült megtudnom, tök jó lenne, ha a termékeken / reklámokban nem csak a parasztvakító marketing-dumát tolnák. Van, akit komolyabban érdekel. Mindegy, majd hátha a Google a barátom lesz.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.