Hyperol Tabletta
Ár: | 1500 Ft | Kategória: | Patikai gyógykrémek, termékek | |||
Kiszerelés: | 100 db | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Dana1983, Módosítva: 2015. február 9.
Kiszerelés: | 100 db | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Patikai gyógykrémek, termékek | |
A Hyperol tabletta karbamid-peroxid tartalma miatt az oxidálószerek közé tartozik, képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat, gombákat és egyes élősködőket is. A tablettákból meghatározott koncentrációjú oldatot készítünk, mely alkalmas:
- öblögetésre (fogszuvasodás, fogfehérítés, fogínygyulladás, szájszag);
- műfogsor, fogkefe fertőtlenítésére;
- eszközfertőtlenítésre;
- babaápolásra;
- sebfertőtlenítésre;
- pattanásos bőrre;
- benőtt körömre.
Nekem is használni látszik, kisebb kiszerelést kaptam a patikában, mondván hogy a nagy az kórházi mennyiség. Hát jó, gondoltam legalább nem marad rajtam. Nekem is a kritikus a szemfogam; egyelőre még mindig nem az az átütően fehér, de legalább közelít. Bizakodom benne hogy még van a szerben potenciál.
A benne levő anyaggal kapcsolatban osztom beatifullife véleményét, csak ésszel ;)

Pattanásos fiam bőrét házilagos nyomkodás után 9%-os oldattal töröltem le. Akkor kicsit piros lett, de másnapra nem hogy a nyomkodás nyomai, de szinte semmi pirosság nem látszott, és kb. 3 napig teljesen matt volt a bőre (amúgy eléggé zsírosodik mindenféle "szuper" drogériás vagy gyógyszertári lemosó, radír, kence ellenére is).
Sztem ezt hetente 2-szer el fogom neki készíteni.
Magamnak fogfehérítés miatt vettem: 20 ml vízbe teszek 1 tablettát, ezzel öblögetek naponta kétszer. Szerintem 3 nap után már van eredmény, nem csak a fogaim színét nézve, hanem az egész számat valahogy tisztábbnak érzem még órákkal a fogmosás után is.
Sokan ódzkodnak (sőt félnek) tőle, mert hogy húha, sav meg minden - de gondoljatok bele, az újszülöttek köldökcsonkját ezzel kezeltük fertőtlenítés céljából, és ezt ők rezzenéstelen arccal viselték:-) szóval annyira azért nem lehet veszélyes és fájdalmas:-)

Sztem ezt hetente 2-szer el fogom neki készíteni.

Fogfehérítés céljából vettem, minden este fogmosás után 1 tablettát oldak fel és én is kb. 3 korty vízben és azzal öblögetek. Nekem egyáltalán nem csíp, az íze se borzalmas, rosszabbra számítottam. Nem használom régóta, egy hete sem, de már látni egy kis változást :) Ezt a kis változást szoktam kb. elérni kifejezetem fogfehérítésre kapható kütyükkel pár heti használat után, szóval ez szerintem sokkal jobb, hatásosabb :)

Én csak 1 tablettát oldok fel kb 3 korty vízben. Nem tudom, hogy ez vagy a fogpor vagy az új fogkrém vagy mind együtt de szebb a fogam. igaz nem régóta használom, és alig észrevehető még, de nekem eddig tetszik

Fertőtlenítésre használom illetve öblögetésre, sebfertőtlenítésre, pattanásra, benőtt körömre mind használtuk. Alap darab nálam. A leírtakat már nem akarom ragozni, de amit érdemes még kipróbálni az az evőeszközök fertőtlenítése pl. nagy vendégség után, mert a családban többen is érzékenyek arra, hogyha az evőeszközök nincsenek jól elmosva és hajlamosak az aftára és sokszor a sima mosogatószer nem oldja meg a fertőtlenítést, így ha vendégek vannak, akkor ezzel fertőtlenítek és nincs a családban probléma az aftával. Néha az oldott változatával fertőtlenítem a wc ülőkét vagy a mosdókagylót, kádat is, mert nincs olyan erős szaga, mint a klóros fertőtlenítőknek és nem károsítja a zománcot, mint sok súrolószer. (kis pohárban oldok fel vagy 10 darabot és azt teszem a szivacsra, így elég koncentrált. Gumikesztyű használata kötelező hozzá!) A kutya tálját is ezzel fertőtlenítem hetente 1 alkalommal. (mindennap elmosogatom, de nem árt fertőtleníteni sem.) A kutyán fogíny gyulladását is ezzel kezeltem, fertőtlenítettem, arra is bevált. Alap darab, mert számtalan helyen használható egy háztartásban és a koncentrációja szabályozható aszerint, hogy mit akarunk vele csinálni. Éppen emiatt az ár/érték aránya is rendkívül kedvező.

Meglepve láttam meg a számomra jól ismert dobozt :)) Sajnos a csodás hatás nálam elmaradt, én aknéra használtam, de eredménytelenül :( A pattanás előbújását nem akadályozza meg - nyilván.A már keletkezett sebeket jól kitisztította, kipezsgette, de utána vastag varréteg maradt a helyükön. Ez egy seben rendben van,de arcon?! :( Hát ronda volt, illetve a sebek használat után jól kipirosodtak tőle. Mondjuk ha nekem előjön, akkor ilyen mély, gennyező, lobos, begyulladt, kinyomhatatlan akném van :((( (+ fehér bőr, jeee ), mitesszerre semmi hatása. Nyilván a belső okot kéne kinyírni, de egyébként fertőtlenítő hatására nincs panasz. Az aknéra ajánlott hígítási arány a dobozon megtalálható. Azt vettem észre, hogy a másnapra megmaradt oldat nem olyan hatékony talán (én kis felespoharakban kutyultam :)) az arányok miatt, és a fürdőszoba szekrényben álldogált mindig) Fogkefe, körömvágó olló stb fertőtlenítésére, otthonra, kisebb háztartási balesetek esetére szerintem tökéletesen megfelel, ahhoz képest olcsó.

Régen ezzel fehérítettem a fogaimat. Az eredménnyel meg voltam elégedve, de az íze borzalmas volt. Enyhén csípet, de kibírható volt. Az ára sem rossz, főleg a többi fogfehérítési eszközzel összehasonlítva.

Meglepett, hogy őt is feltették ide. Régen használtam, mikor orvosira jártam a gyakorlati cuccaim fertőtlenítésére, bár akkor még sárga dobozban volt. Azóta se került az utamba, mert teljesen más fertőtlenítőket használunk már.

Sebfertőtlenítésre használtam, cicámon is.Hatékony.

Sebfertőtlenítésre használtam, cicámon is.Hatékony.

Én ezt a terméket fogfehérítésre használom, gyógyszertárban vettem recept nélkül 100 db-ot kb. 1600 Ft-ért. Egy dl vízben fel kell oldani 3 db tablettát, és fogmosás után azzal kell öblögetni. Kicsit csíp, de nem vészes; néha csak 2 db tablettát oldok fel. A fogaim láthatóan fehérebbek lettek.
Elvileg ugyanazt tudja, mint a drága fogfehérítő kezelések. Mindegyik fogfehérítést a gyengébb karbamid-peroxiddal vagy az erősebb hidrogén-peroxiddal végzik. Előbbit inkább otthonra, utóbbit rendelőben végzett fehérítésre alkalmazzák. 10%-os karbamid-peroxid oldat 3-5%-os hidrogén-peroxid oldatnak felel meg.
Mindegyik fehérítés ugyanazon az elven működik:
A fogfehérítés hatásmechanizmusában oxidáció megy végbe a fog felszínén, és a kemény szövetek belső struktúráiban. A hidrogén-peroxid egy igen reaktív vegyület, mely nyállal, vérrel, fehérjével érintkezve azonnal bomlásnak indul. Ennek eredményeként szabadgyökök szabadulnak fel, melyek aztán spontán vízzé és oxigénné alakulnak. A hidrogén-peroxid valamint szabadgyök bomlástermékeik az élő szövetekben is jelen vannak, ahol azonban rövid időn belül inaktiválódnak. Ez a folyamat része a mindennapi sejtfolyamatoknak, melyek azonban a fog felszínén csak nagyon korlátozott mértékben vagy egyáltalán nincsenek jelen. A hidrogén-peroxid és belőle felszabaduló szabadgyökök egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kis molekulasúlyuk miatt képesek a zománcba illetve a dentinbe behatolni, és a szövetekben található organikus anyagokat oxidálni. Az oxidáció során az organikus anyagok kémiai struktúrája megváltozik és elvesztik színüket.

Mindegyik fehérítés ugyanazon az elven működik:

Kémiai hámlasztók: Citric AcidÖsszetevők megmagyarázva