ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Emulgeálószerek

hirdetés

Azokat az anyagokat nevezzük emulgeálószereknek, amik lehetővé teszik az egyébként nem keveredő víz és olaj egyenletes és stabil (idővel sem fognak szétválni) elkeveredését. Emulziónak az egyenletes víz-olaj keverékeket nevezzük. A legtöbb krém emulzió (azaz van benne víz és olaj is), így emulgeálószer gyakorlatilag minden krémben van.

Összetevők

Ceteareth-20 eu|eo|al EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a... tovább >>

Ceteareth-25 eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (aTruthInAgingforrása szerint nem), az EWG szerint igen... tovább >>

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Ceteareth-30 eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (a TruthInAging forrása szerint nem), az EWG szerint... tovább >>

Ceteareth-60 Myristyl Glycol eu|ti EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Polyethylene Glycol származék. Olyan emulgeálószer,amely hatékonyan segíti a vizes készítmények sűrűsödését, gélesedését és stabilitását. Az összetevővel általában tisztító készítményekben, péládul samponokban, tusfürdőkben találkozhatunk. (forrás)

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.