ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Gyulladáscsökkentők

Gubóvirág össejt-kivonat. A gyártó által megadott információ szerint elősegíti a szöveti regenerációt, a sejt méregtelenítő funkcióját a proteaszóma aktivitás fenntartásával és a sejtek élettartamát a szirtuin-1 szintézis stimulálásával.In vivo (embereken végzett) tesztek szerint csökkenti a bőr pirosságát (-13.4% placebohoz képest) és növeli a bőr ragyogását (+ 9.2% placebohoz képest).forrás

Glycyrrhetinic Acid gy EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Édesgyökérbőlelőállított kivonat, mely kiváló gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevő. E szerint a szabadalom szerint az összetevő barnulást elősegítő kozmetikumokban is hasznos.

Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract gy|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az édesgyökérgyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.

Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nagylevelű csodamogyoró kivonata. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró-kivonat 70-80%-a etanol (etil-alkohol), ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.

Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nagylevelű csodamogyoró vizes kivonata. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró-kivonat 14-15%-a etanol (etil-alkohol), ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.

Lonicera Japonica Flower Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A japán loncvirágának a kivonata. Paula Begoun információi szerintbőrnyugtató és antimikrobálishatással bír, illetve gazdag antioxidáns hatással bíróflavonoidokban és szaponinokban. Meglepő módon gyakran tartósítószerként szolgál a kozmetikumokban. A virágban ugyanis a parabén egy természetes formája található meg, aparahydroxy benzoic acid (PHBA), ami bár nem teljesen azonos a mesterséges... tovább >>

Madecassoside gy|a EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A madecassoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont triterpene. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és sebgyógyító hatása is van. Egy 2008-as, L'Oreál kutatás szerint 5% C-vitaminnal kombinálva már 0,1%-os koncentrációban is előnyös a nap által károsított bőrre.

Mirabilis Jalapa Extract gy EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Anagy csodatölcsér kivonata, mellyel elsősorban érzékeny bőrre szánt kozmetikumokban találkozhatunk, mivel gyulladáscsökkentő hatása révén segít csökkenteniirritációt és nyugtatni a bőrt. Az összetevő agyártójaszerintcsökkenti a bőr kipirosodását, növeli akomfortérzetétvalamintjavítja abőr ellenállóképességétaz agresszív külsőhatásokkalszemben, hogy ezáltal hosszútávon is biztosítsaazérzékeny... tovább >>

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.