ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Lactic Acid h|kh EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsavután a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló... tovább >>

Lanolin h|eo EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek... tovább >>

Lauryl PCA h EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Pirrolidonkarbonsavval észterezett laurilalkohol.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő és segít a bőrben tartalni a nedvességet. Leggyakrabban rúzsokban, ajakápolókban találkozhatunk ezzel az összetevővel.

Magnesium PCA h EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Fehér, por állagú, vízben jól oldódó anyag. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, vízmegkötő hatása van. Az összetevővel hidratáló termékekben találkozhatunk a leggyakrabban.

Magnesium Stearate h|sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.