ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Hidratálók

hirdetés

Olyan anyagok, amik hidratálják a bőrt, azaz növelik annak víztartalmát. Kettő fő csoportba sorolhatók:

  1. Vízmegkötők (humectant), amik képesek vizet „magukhoz vonzani” (higroszkóposság) a környezetükből. A krémekben lévő vízmegkötők a dermisből (a bőr középső rétege) és a levegőből (csak magas páratartalom esetén) vonzzák a vizet az epidermisbe (a bőr legfelső rétege). Minden jó hidratáló krémben fontos hogy legyenek jó vízmegkötő anyagok.
  2. Elzárók (occlusive): olyan anyagok, amik egy elzáró, védő réteget képeznek a bőrön és így megakadályozzák, hogy a víz a bőrünk legfelső rétegéből, az epidermisből a környezetbe távozzon.

Összetevők

Opuntia Ficus Indica Fruit Extract h|gy EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

A Nopal kaktuszkivonata, aminekgyulladácsökkentő, nyugtató és hidratáló tulajdonsága is van. A gyártó szerint élesztő kivonattal kombinálva kifejezetten csökkenti a más hatóanyagok által okozott (pl. retinoidok vagy AHA-k) neuroszenzorális irritációt.

Pantolactone h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.

PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin h EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Glicerinből származó, szintetikusolaj, aminek a különlegessége, hogy olajos állaga ellenére vízben oldódó. Kiváló hidratáló összetevő, önmagában a glicerinhez hasonlóan jól hidratál, glicerinnel kombinálva pedig szinergetikusanegyüttműködik és még erősebb hidratáló hatása lesz. Az olaj kozmetikailag is elegáns, vagyis a legtöbb hidratáló, vízmegkötő összetevővel szemben nem tapad, és segít a... tovább >>

PEG-12 h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Polietilén glikol. Kozmetikumokban hidratálószerként és oldószerként használják.Hazsnálata kozmetikumokban vitatott. Kétségtelen kiváló tulajdonságai mellett ellenzői arról beszélnek, hogy az előállítása során nem túl egészséges szennyeződések maradhatnak benne, amik ronthatják az őt tartalmazó termékek minőségét. (Források: truthinaging, cosmeticscop)

Peg-16 h EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.