ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Illatanyagok

hirdetés

Olyan anyagok, melyek a krémeket jó illatúvá teszik. Általában a bőr számára nem hasznos, sőt sokszor irritáló anyagok, melyeket az érzékeny bőrűeknek jobb kerülni.

Összetevők

Nem szabványos INCI név.A San Salvador-i Myroxylon balsamum fa kérgének bevágásával és füstöléssel nyert illatanyag. Erős allergén,kontakt dermatitist és ekcémát okozhat.

A illatos ruta(más néven buku)nevű dél-afrikai cserje leveléből kivont illóolaj, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Az afrikai őslakosok eredetileg a rovarok távoltartására használták a növényt, és gyógyhatást is tulajdonítanak neki. A Wikipédia információi alapjánaz illatos ruta levelefertőtlenítőszer - ez atulajdonsága adioszfenolnakköszönhető.

Benzoin i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Benzoin Extract i EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Abenzoeviaszegy balzsamszerű viasz, melyet számos, Délkelet-Ázsiában honos, aStyraxnemzetségbe tartozó fa kérgéből nyernek. Fő összetevője a benzoesav. Számos területen alkalmazzák, például egyes parfümökben, gyógyszerekben és élelmiszerekben is előfordulhat. A benzoeviasz kedvelt összetevője a parfümöknek, mert saját, kellemes illattal rendelkezik, valamint megköti, és csak lassan bocsátja ki... tovább >>

Benzyl Alcohol i|ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Benzyl Benzoate i EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Benzyl Cinnamate i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Benzil alkohol és a fahéjsav észtere. Szintetikus illatkomponens. Allergia és immuntoxicitás tekintetében közepes kockázatú vegyület, kozmetikumokban való felhasználását jogszabályok korlátozzák. Magasabb koncentrációban erőteljesen irritatív, allergén és idegkárosító hatású. Limitált koncentrációban biztonságos, de allergizálhat.

Benzyl Salicylate i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő.Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület.Potenciális bőrirritáló anyag. Leggyakrabban parfümökbentalálkozhatunk az összetevővel.

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.