ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tartósítószerek

hirdetés

Bár a bőr számára általában nem hasznosak a tartósítószerek (sőt...), mégis csaknem minden krémben megtalálható szükséges segédanyagok. Ennek oka, hogy tartósítószerek nélkül a krémek nem állnának el néhány hétnél tovább és könnyen megfertőződhetnének különféle baktériumokkal. Szerencsére a tartósítószerek általában a krémek összetevő listájának utolsó helyein szerepelnek, ami azt jelenti, hogy csak rendkívül kis mennyiségben találhatók meg a krémekben.

Összetevők

Vízben oldódó antiszeptikum, ami egymagas hatásfokú, széles spektrumú antibiotikum, melyet széles körben használnak. A kozmetikumokban tartósítószerként használják.

Sodium Dehydroacetate ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védia kozmetikumokat a megromlástól. Márnagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítjaa baktériumokés gombákszaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja ela már kifejlettmikrobákat.

Sodium Hydroxymethylglycinate ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Glicinből (aminosav) származó tartósítószer, melyet szeretnek a parabének természetes alternatívájának beállítani. Az igazság azonban az, hogy bár a glicin valóban egy természetes anyag, ahhoz hogy sodium hydroxymethylglycinate váljon belőle egy egyáltalán nem természetes eljáráson kell átesnie. Általában 1% alatti mennyiségben használják a kozmetikumokban. Potenciális bőr- és szemirritáló... tovább >>

Sodium Salicylate ta EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A szalicil sav só formája.Gyógyszerekben használják fájdalomcsillapítóként, valamint nem szteroidos gyulladáscsökentőként. Az aszpirint helyettesítheti az arra érzékeny embereknél. Nem világos hogy mi a funkciója a bőrre kenve.

Sorbic Acid ta EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.