ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Tisztítószerek

hirdetés

A tisztítószerek funkciója bőrünk tisztán tartása. Ebbe a csoportba főleg az ún. felület aktív anyagok (surfactant) tartoznak, amik csökkentik a folyadékok felületi feszültségét (ami révén a folyadékok felülete vonzódik más felületekhez). Zsírban oldódó (farok rész) és vízben oldódó (fej rész) részük is van. A zsírban oldódó rész képes az bőrön lévő olajat feloldani, ami aztán a vízben oldódó résznek köszönhetően vízzel lemosható.A felület aktív anyagok gyakran emulgeálószerek is egyben.

Összetevők

Choleth-24 ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Állagra a viaszhoz hasonló emulgeálószer, melyet a lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) állítanak elő.

Citrus Aurantifolia (Lime) Oil ti|i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

A limeolaja. Antiszeptikus (vagyis fertőzést megelőző) hatása mellett, összehúzótulajdonsággal is rendelkezik, illata miatt pedig előszeretettel használják kozmetikumokban.Mint minden citrusfélével, érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel, mivel nagy mennyiségben fényérzékenyítő és kontakt dermatitiszt indukáló hatással lehet a bőrre.

Cocamide DEA ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Kókuszolajból előállított összetevő, melyet tisztítószerként, felületaktív anyagként, habképzőként használnak a kozmetikumokban. Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát érzékeny bőr esetén. ACocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.

Cocamide MEA ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Samponokban és tusfürdőkben gyakran használt tisztítószer, habzást elősegítő szer. Sűrűség szabályozó anyagként is használt.

Cocamide Mipa ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Emulgeálószer, felületaktív anyag, emulzió stabilizáló és sűrűség szabályozó segédanyag. Leggyakrabban samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben és kézmosókban fordul elő.

Cocamidopropyl Betaine ti|eu EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.