KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Adrienn0119

adatok

660 pontRegisztráció dátuma: 2015. július 5.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 35-44

660 pontRegisztráció dátuma: 2015. július 5.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 35-44

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 91 eladás
  (67 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 25 vétel
  (22 vélemény)
Megnézem

13 VÉLEMÉNY

Dior Poison Girl EDT

Dior Poison Girl EDT
2020. június 26.

Hirtelen felindulásból történt vásárlás, természetesen vakon :D :D Ez az én fétisem, ez van. Persze előtte olvasgattam véleményeket, leginkább a fragrantica-n, de mint tudjuk, ahány orr, annyi érzés, emlék stb. És ahány bőr, annyi bőrkémia ... Ami x-nek túl édes, az y-nak nem elég édes stb.
A használat még nagyon friss, tegnap érkezett. Ami a leírásokban megfogott, hogy nem ember a Viktor&Rolf Bonbon-jával húzott párhuzamot, de csak, mint, "hmm, emlékeztet" A Bonbon volt az, amiből nem rég kaptam egy mintát több másik Viktor&Rolf mintával együtt - de nekem csak a Flowerbomb edp az igazi, a többi az a vállrándítós illat - szóval kifújtam a Bonbon a papírjára, vállrándítás, szekrény becsuk. 1-2 óra múlva kinyitottam a szekrényt és jött egy WOW, ez mi, ez melyik?? A Bonbon volt. Gyorsan rákeresés, hááát ez azért húzós, így elraktároztam magamban, hogy majd, ha akciós lesz :D
Szóval, mikor olvastam a párhuzamot, előkotortam a mintát és a csuklómra fújtam. Hmm, finom, édes, gyümölccsel. Oké, akkor nézzük ezt a Poison Girl edt-t. Jó áron is van, az edp nyáriasított változata, nem mintha az edp-t ismerném, csak azt tudom, hogy a youtube-on Jeremy szuperlativuszokban beszél róla, és még más vloggerek is, nem mintha ez befolyásolna, mert Jeremy a Prada Femme-ről is szerelemtől csillogó szemekkel beszél és az nagyon nem az én világom.
Szóval vissza a teszt alanyhoz. Tegnap megérkezett, nagyon féltem. Mostanában nagyon hadilábon állok az illatokkal. Az összes niche illatomtól meg kellett vállnom, a nehéz fűszeresebb illatoktól migrénem van, a púderestől tüsszögök, a rózsáktól émelygek (egy kivétel van, szerencsére). És ezek voltak mindig is a kedvenc típusaim. Fehér virágot, gyümölcsöset soha sem viseltem, azoktól menekülök.
Szóval remegő kézzel vettem ki az üveget, ami, hát mondanom sem kell, gyönyörű - egy Hypnotic Poison edt boldog tulajdonosaként mi mást mondhatnék :D Mély levegő, jöjjön, aminek jönnie kell. Jött, jó sok narancs, jó hideg narancs, sok :D Végre beköszöntött a nyár, tehát kifejezetten jól esett. Bonbon? Nincs, nagyon halvány, inkább az a típusú illat, de a Bonbon sokkal sokkal édesebb, karamelles, barackos, sütis.
Szóval van itt egy jó adag narancs, ha sokat fújok még az orromat is csavarja kicsit, de ez hamar elmúlik, van itt igazi Dior rózsa, de nem érzem rózsa hangsúlyosnak. Elvileg van itt karamell, meg vanília is, de rajtam nincs kivehetően meg egyik sem. Ami még van itt az a Dior DNS, nagyon Dior. Ha nagyon hasonlítani szeretném valamihez, akkor a Mon Guerlain edt-hez áll a legközelebb levendula nélkül, amit én egyáltalán nem bánok. Semmi bajom a levendulával, szerettem is a Mon Guerlain edp-ben és az edt-ben is, csak már sok lett belőle. Ha illatcsaládba kellene sorolnom, nekem nem a keleties-vaníliás jut eszembe róla, nagyon nem. Nem érzem túl édesnek sem, lehet, hogy narancsos kategóriában ez az édes, mert nyílván nem egy cologne illat, annál azért több, sokkal több. Nem egy egyszerű narancs parfüm, mert még a kezdeti narancsos bomba sem fanyar, nyári narancs kölni. A leszáradása puhább, mélyebb, mint a Mon G. edt, ami rajtam végig nagyon friss illatú maradt. Tartósságáról még nem tudok érdemben nyilatkozni, hatósugara nem bántó, de érezhető. Nem rúgja be az ajtót előtted, de nem is kell neki. Nem érzem áttetsző gyümi parfümnek sem, érzeni benne, hogy adtak neki alapot rendesen, de nem ragad, nem válik szirupossá. Nagyon jók az arányok, mondanám, hogy kitűnő alternatíva nyárra a Poison Girl edp helyett, de nincs összehasonlítási alapom.
A másik észrevétel, hogy a fragin volt, aki a Hypnotic Poisont is együtt említette a Poison Girl edt-vel. Köszönő viszonyban sincsenek egymással. Teljesen más a két illat, de ez az összetevőkből is rögtön kiderül.
Szóval egyenlőre jól megvagyunk egymással, szeretném, ha ez így is maradna, mert nem vagyok az a citrus/gyümölcs parfümös "lány" Így jó lenne, ha legalább őt meg tudnám tartani erre a nyárra, ha már megérkezett végre :D

Hermès Un Jardin Sur Le Nil EDT

Hermès Un Jardin Sur Le Nil EDT
2020. április 5.

Ezzel a kerttel az első találkozásom 2005-2006 körül volt, akkor mutatták egy parfümériában, mint a Hermés újdonságát. Tél volt, hideg is volt, és abban az időben nem voltam épp a citrus illatok nagy barátja, illetve, besokalltam tőlük. Túl voltam a DKNY Women eredeti kiadásán, a legjobb volt a kategóriában, a Moschino I Love, Love-on, amit mindig összekevertek a Light Blue-val és persze az első kiadású Light Blue-n (hallkan jegyzem meg, a mai kiadás halvány árnyéka az eredetinek :() Akkoriban az Armani Code, Diamond és más, inkább édesebb, fűszeresebb illatok felé húztam, úgyhogy inkább köszöntem, de nem.
Eltelt pár hónap, tavaszba fordult az idő és az akkori munkahelyemen az egyik kolléganő megállt előttem és azt hittem dobok egy hátast, olyan finom volt az illata. Naná, hogy megkérdeztem, mi ez. A Nilusi kert volt. Nem hittem el, az emlékeimben valami tökfőzelék szerű citrusos, nagyon rendhagyó illat volt, a kolleginának pedig mennyország illata volt :D Pár nap múlva rohantam is, hogy nekem ezt meg kell néznem megint. Megnéztem, papíron. Mondom, ez nem, ez nem lehet. Másnap megint megkérdeztem, biztos? Teljesen biztos, most kapta, imádja, tuti. Jó, hát, akkor rajta mennyei és itt el is engedtem.
Teltek, múltak az évek, illatok jöttek-mentek, maradtak. Majd egy szép nyári napon felébredtem, nekem kell egy friss, kicsit maszkulin, citrusos illat, elég a nehéz fűszerekből (Alien, Flowerbomb, Ange ou Demon stb.) El is csattogtam szépen a parfümériába. Persze az első körös ajánlatok, Light Blue, Moschino I Love, DKNY ...... Mondom, nem. Jó pár éve volt egy illat, szép zöld üvegben, nem jut eszembe a neve, őt szeretném megnézni. Nagy nehezen rájöttünk, hogy mire is gondolok. Előkerült közben a Mediterranee is (ő már nekem túl karcos volt). Nilust bőrömre fújva el kezdtem a kellemes nyárban sétálgatni. És megérkezett a mennyország illat :D Rohantam vissza és egy nagy üveggel távoztam. Imádtam, mindenki imádta. Közben munkahelyet váltottam és egy kollegina ugyanabba a helyzetbe került, mint én előtte pár évvel, mi ez, mi ez? Kell, nem baj? Nem baj. Aki azt írja, hogy nincs hatósugara és tartóssága, akkor annak elmesélem, hogy a cégnél 150-en dolgoztunk egy irodaházban, 3 különböző emeleten. A kolléganő másik szinten dolgozott, de mindig tudtam, ha felénk járt, azonnal éreztem, hogy nem, hogy a közelemben van, de az emeleten járkál :D Ez az illat engem annyiszor lepett meg, ahányszor még soha más illatok. Volt, hogy már több, mint egy éve megvolt, jött a tél, félre tettem, majd egy reggel megkívántam egy kis nyarat, ezt fújtam. Egésznap keresetem az illat gazdáját. Mikor haza értem és még mindig ott volt az illat, amit még soha nem éreztem, de elegáns, tiszta, krémes (nem citrusos, nem), akkor jöttem rá, hogy egésznap magamat kerestem. Folyamatosan változik, az én bőrömön legalábbis nagyon. Ma megtaláltam egy kis mintát és reggel gyorsan magamra aplikáltam, mert ismét citrus illatot keresek :D Hogy nem tartós? Az egyetlen parfüm, ami kiállta a délután 5 órai 20 db palacsinta sütés próbáját, ugyanis még mindig érzem és nincs palacsinta szagom :D Pedig van pár ütős illatom és eddig palacsinta sütés illatot talán csak Montale-k voltak képesek ignorálni. Az illatát nagyon nehéz leírni, hiszen elindul a zöld, citrustól, a gyümölcsön, virágon kersztül a tömjén, labdanum, fahéj, írisz, pézsma leszáradáshoz, mindezt úgy, hogy végig egy tiszta illat marad, nem nehezül el, nem pasisodik be, de tart. Szóval, lehet, hogy, akik nem érzik tartósnak, csak azért, mert ez az illat, az, ami egy nagyon komoly metamorfózison megy keresztül, a kezdeti illat a felismerhetetlenségig képes átváltozni. Ott van ő, csak pár óra után egy másik alakban. Az első illat, amire azt tudom mondani, hogy minden, csak nem unalmas és nagyon bőr és hőmérséklet fűggő.

Chanel Chance Eau Tendre EDP

Chanel Chance Eau Tendre EDP
2020. március 20.

Azt előre leszögezem, hogy a megjelenéskor az eau de toilette változat nagyon nagy szerelem volt. Eredetileg abból szerettem volna idén is venni egy nagy kiszerelést, mert nem tudtam, hogy tavaly kiadták az eau de parfum változatot. Jött is az utána olvasgatás, milyen, miben más, miben ugyanaz stb. A vélemények pl. a fragrantican nagyon vegyesek, ami az edt-vel való összehasonlítást illeti. Ment is a töprengés, de abban majdnem mindenki egyet értett, hogy nagyon nagy a hasonlóság, de kinek ez, kinek az volt benne más. Gondoltam egy életem... Legyen ez, főleg, mert nagyon jó áron találtam egy 100ml-s, dobozos verziót. Alig vártam, hogy megérkezzen, hosszú évek óta nem találkoztunk egymással, mármint az edt-vel. És megérkezett, igaz még kicsit korán, valamikor február közepe táján és nekem az edt is mindenképp egy +20 fokos illat. Az edp is. Szóval megérkezett, csomag bontás veszettül, fújás, hmmmm, az emlékek. Vitathatatlan, hogy ott van benne az eredeti, nagyon is, az elején főleg. Az a semmihez sem hasonlítható, jellegzetes eau Tendre illat. Majd egy kis idő elteltével jön egy kis csavar, de még mindig megmarad a jellegzetessége. Egy kis harmatos, rózsaszín rózsa kerül elő és ez picit megpuhítja a sokaknak élesnek érződő edt-t. Nagyon oda kell figyelni, hogy észrevedd a különbséget, de nem is ez a cél. Aki az edt-t szereti, az ezt is fogja, nagyon is. Aki az edt-t csípőből elutasítja, az mindenképp előbb próbálja meg, mert nem orrba vágó a különbség, viszont puhább, harmatosabb, rózsásabb. Ehhez szerintem jobban illik a rózsaszín, mint az edt-hez. Azt nem mondanám, hogy, ha van otthon már egy Eau Tendre edt, akkor elengedhetetlen egy edp is, de utánpótlásként, ha az elfogy, a rajongóknak érdemes megpróbálni ezt a változatot is. Tartóssága ugyanaz, mint az edt-nek, hatósugara sem kiemelkedőbb, nem ezért lett edp :D Azt sem feltétlen mondanám, hogy 30+ illat, bár én már 40+ vagyok :D Anyukámon nem tudnám elképzelni (bár, ha akarná, nem beszélném le róla, ez ízlés kérdése). De tőlem nem áll messze, szívesen járok farmer+poló+New Balance kombóban, nem vagyok az a kis kosztümös típus. Ez egy nagyon vidám, tiszta, nagyon jó minőségű illat tavaszra. Ha Chanel-től egy kis komolyságra vágyom, akkor az Allure edt-t választom, az tényleg 30+ illat ehhez képes :D

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.