Botorrú
Bőrtípus: | Zsíros |
Bőrprobléma: | - |
Korcsoport: | 45-54 |
4 VÉLEMÉNY
Pacsuli rajongóként olyan illatra vadásztam, amelyben a főszerep valóban a pacsulié. A földes, kámforos, kesernyés pacsulié. Hát ez ilyen! A többi illatjegy szinte észrevétlenül segíti a pacsulit kiteljesedésében. Néha egy-egy pillanatra előkerül némi levendula, szantálfa, de csak amolyan statisztaként. Amúgy meg minden a természetes pacsuliról szól. Az illat Edt-hez mérten tartós, hatósugara inkább visszafogott, ami azért jó, mert a feleségem utálja a pacsulinak ezt a típusát :-)
Számomra közel tökéletes pacsuli illat. Szerintem inkább maszkulin, mint unisex.
Zarkoperfume Molecule 234·38 EDP
2021. április 4.A Molecule 01-hez nagyon hasonló, de szerintem finomabb, cizelláltabb ugyanakkor kevésbé tartós illat. A Molecule 01-et én csak alig érzem magamon, a Zarko-t viszont igen. Tökéletes nyári irodabarát illat. Mintha nem viselnél semmit, de közben mégis finom illat vesz körül.
Miller Harris Feuilles de Tabac EDP
Jó néhány éve jártam egy budapesti michelin csillag várományos étteremben, ahol a séf időnként viccből szoci klasszik ételek újragondolt változatait is becsempészte a degusztációs menüsorba. Esetemben a sólet löncshússal kézműves változata volt a poén. Imádtam.
Erről az illatról a fenti emlék ugrott be elsőre. Egy 80-as évekbeli olcsó tucat aftershave, talán Denim, Brut vagy vmi hasonló újragondolva minőségi alapanyagokból.
A hangulat nagyon hasonló, de az élmény mégis összehasonlíthatatlan.
A korábbi kommentelőkkel részben teljesen egyetértek: ez egyértelműen férfi illat! És egyértelműen 70-es, 80-as évek. Ha ezen tényen túllendülünk, akkor, egy nagyon jó minőségű, friss, elegáns, fínoman dohányos klasszikus illatot kapunk. A leszáradáskor a fenyő típusú jegyek csillapodnak és ezzel együtt erősödik a dohány, ettől függetlenül mindvégig megmarad a klasszik afterhave jelleg. Szerintem a zöld Polo vintage változatára hajaz erősen, de annál símább, gömbölyűbb, szelídebb.