KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

egyboszorka

adatok

52600 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 30.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

52600 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 30.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

Krémmániás adás-vétel

Krémmániás eladó: 247 eladás
  (175 vélemény)
Megnézem
Krémmániás vevő: 55 vétel
  (50 vélemény)
Megnézem

422 VÉLEMÉNY

Parfums Balint Sun Embrace EDP

Parfums Balint Sun Embrace EDP
2020. június 9.

Itt üldögél az 50 ml- es díszes kis üvegcse, és soha nem éreztem még azt az örömöt parfümök terén, amit most ez a gyönyörű illat előhozott. Soha nem volt annyira erős a hatalmas kérdőjeles miért, mint most. Miért, miért vagyunk mi lesajnálandó, elmaradott, szánalmas, szegény nép?! Miért, miért kell nekünk mást követni, szolgai módon angol, német, olasz, távol keleti, amerikai és ki tudja még milyen trendeket utánozni? Ők büszkék a népükre, hagyományaikra, a népviseletükre (itt a nyugati határvidéken jó harminc éve bőr térdnadrágban és dirndliben vásárolgattak az osztrákok), nekünk miért kell azt hallani, hogy ez ciki, és csak a másé a jó?!
Hunyadi János és Mátyás, meg a déli harangszó, Aggtelek, a Pálos Kolostor romok Nagyvázsony mellett az erdő mélyén, Debrecen, a Hortobágy, az őrségi szerek, Sebestyén Márta, ahogy énekli az "Én az éjjel nem aludtam egy órát..." csodálatos népdalt, a verőfényes Balaton az összes lángossütödével és olajtól csöpögő sült halával, Pécs, a maga teljességével, Eger, Makó, Vajdahunyad, a büszke Pannonhalmi Apátság és a gyönyörű Tihanyi, az erdők nyugalma és csendje, a forró puszta vagy a hűvös őszi esők az Alpokalján, a nyár végi fülledt zsongás, amikor áll a levegő, valahol réges régen egy icipici zalai falucska, egy óriási, száz éves, korhadozó körtefa, ráérős délután "kőtt perecet" eszegetve, az aludt tej íze. Kékkúti víz, csak úgy a kútból, a száguldó lipicai ménes, és még milliónyi szépség, érték, élet, amit adtunk, adunk a világnak, ez az immáron picike ország Európa közepén.
Benne van az üvegcsében, hogyne lenne! Édes barackos, mandulás, tömören virágzó illat, gardéniás, vaníliás álom, aranyló színben, aranyló illattal. Külföldön is sikert arathat, mert gyönyörű maga az illat (és szívből kívánom, hogy így legyen), de amit hozzá gondolunk, érzünk, átélünk és megértünk itt Magyarországon, az nekünk még szebbé teszi.
Hatalmas elismerés és köszönet a parfümőrnek, Bálint Csabának, és hatalmas büszkeség nekünk, magyaroknak, királynői illat született....

Lalique Soleil EDP

Lalique Soleil EDP
2020. június 8.

Már én is nagyon untam saját magamat, megmondom őszintén. Nem túl hálás szerep az aktuális újdonságok véget nem érő, monoton "szintetikus- volt már ilyen-áh, hát ez meg mi a fitty- jaj, de tucat- ettől a háztól többet vártam- a régi kiadás mennyivel jobb volt- és egyéb fanyalgások sorozatban történő elővezetése.
Gyarapítottam az itthoni parfüm készletet természetesen már csak megszokásból is, de a legtöbb jelentkező "mész a háztól" besorolást kapott. Beleragadtam kissé a Chloé Absolu- Allure tengelybe (hogy szép képzavarokkal is éljek), a nyári illat nem izgatott, van még 7 üveg Absynthe, de ennek a Lalique- nak annyira szép az üvege, hogy már ezért is megrendeltem. Első körben a "mész a háztól" szekció és a "szép az üveged, picit még maradhatsz" szekció határmezsgyéjére helyeztem, és nagyon jó döntés volt adni neki még egy esélyt. Ez az illat kimondottan melegebb időt kíván ugyanis. Hűvösben egy olyannyira jellegtelen, bőr közeli, halvány édeskés valami volt, hogy el sem akartam hinni, hogy nem átverés van a dolog mögött. Aztán melegebb időben gyönyörűen kibontakozott. Rajtam kardamom csak a kifújáskor érezhető, utána jázmin és körte bújik ki, aztán az egész egy finom édeskés, picit samponos jellegbe vált, semmi nehézkes mandulás mesterkedés, semmi pralinés túlcsordulás, ha nem tudnám, hogy az említett versenyzők vannak bent, nem hinném el. Erre mondják a hozzáértők, hogy kerek, jól balanszírozott illat (mint a borászok a savak meg a gyümölcsösség arányáról, vagy a baristák a pörkölésről, meg ilyesmik....), én nem tudom, nekem csak annyi jött le, hogy ez egy édeskés, enyhén virágos, kicsit samponos jellegű, könnyed, elegáns illat. Nem erőszakos, nem lebeg az ember után száz méteres rövidtávon, a környezetet sem sokkolja, nem tolakodó, nem erőszakos, azt a fajta letisztultságot, nyugalmat, kifinomult eleganciát adja, amit én nagyon szeretek, mostanában átvettem az irányítást, inkább én viselem a parfümöket, mintsem fordítva. Nagyon szép illat nyárra, melegebb tavaszi, esetleg kora őszi napokra, őszintén örülök, hogy ráleltem, annak pedig külön, hogy a népszerű n- betűs parfüméria 40 ezer forint/100 ml ár helyett találtam jóval kedvezőbb árfekvésben (úgy érzem, arrafelé kissé eltúlzottak lettek a dolgok, már ami az árképzést illeti....).

Rochas Byzance (2019)

Rochas Byzance (2019)
2020. június 3.

Még a legelső hazai megjelenés idején rendeltem, hetekig állt kibontatlanul a dobozban. Szerencséjére el voltam foglalva az "itthon tanítás" nemes és nem kevés kihívással kecsegtető feladataival.
Első haragomban majdnem földhöz kentem, és Isten bizony, őszinte szomorúsággal tettem volna, mert az üvege az valami mesés.
Második haragomban győzködtem magamat, hogy koncentráljak az illatra nettóban, még véletlenül sem összehasonlítva az ikonikus előddel. Minthogy nem is lehet, a Rochas ház új illatot ígért, nem a régi Byzance feltámasztását. Azt megtették 2017- ben, és azt kell, hogy mondjam, hogy ennek az illatnak a tükrében tudom most igazán becsülni ezt a kiadást, nem győzöm vállon veregetni magamat, hogy nem adtam el egyik üveget sem. A problémám az, hogy ezt nem Byzance néven kellett volna kiadni, teljesen más illathoz más név dukálna. Első körben garantált bő haszon a név miatt, gyanítom, ezért is nem új illatként adták ki, jól meglovagolható marketingfogás az egész.
Szóval kedves illatos társaim, akik a régit szerettétek, ez nem az az illat, a közelében sincs ( a 2017- es igen!). Kifújáskor nagyon domináns, karakteres, picit szúrós vanília bergamottal, aztán leülepszik, minden frissessége eltűnik, és ami marad, az egy édeskés, jellegtelen "sok ilyen volt már" illat. Érezhető a neroli és a körte eleinte (úgy nézem, most ő az új oud), de a vanília szépen szisztematikusan mindent letarol. Rajtam se a rózsa, se a frézia nem jön elő, hogy a fehér fákat már ne is említsem:). Előlről és hátulról is vanília, pici bergamottal, kimondottan nehéz illat, semmi játékosság, semmi könnyedség, amit az ember lánya így negyvenen túl már kimondottan értékelne.... Amihez hasonlítani tudnám, a könnyebb elképzelhetőség kedvéért, az a Lalique Le Parfum, ott ennyire domináns a vanília, de amíg az egy megjegyezhető, karakteres illat, ennél kétségeim vannak a megjegyezhetőség és felismerhetőség terén.
Nem, nem az átverés miatt két csillag, nem azért, mert csalódtam, nem azért, mert egy semmitmondó illat, és nem is azért, mert niche áron jutottam hozzá (ez a parfümösdi egy ilyen buli), hanem azért, mert ma virágzik a kertben a levendula és a törpeszegfű, szépen gyarapodik a fűszerkertem, ennél fogva kimondottan túlteng bennem a jóindulat....Bár a kinti csodálatos virágok illatát érezve, lehet, hogy ez még módosulhat....Lefelé....

2 ÖSSZETEVŐ

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.