KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

kathybug

adatok

2115 pont



Regisztráció dátuma: 2010. szeptember 1.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 35-44

2115 pont



Regisztráció dátuma: 2010. szeptember 1.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: 35-44

153 ÖSSZETEVŐ

Csillagánizs. A kozmetikumokban gyümölcsének olaját, kivonatát használják. A kivonat illatanyag, az olaj pedig maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő.

Agrimonia Eupatoria (Agrimony) EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Közönséges párlófű. A wikipédia szerint összehúzó, epeműködést szabályzó és epehajtó, étvágyjavító, vizelethajtó, antibiotikus hatású és gyulladásgátló. A kozmetikumokban gyökerének, levelének és virágának a kivonatát is használják. A gyökér kivonata a CosIng besorolása szerint antioxidáns és szövetösszehúzó. Paula Begoun szerint a levél kivonat hatásos a hepatitis b vírus ellen és... tovább >>

Szerecsendió. A kozmetikumokban a szerecsendió kivonatát és olaját egyaránt használják. A CosIng a szerecsendió különböző változatait bőrkondícionáló, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) anyagnak kategorizálja. A wikipédia szerint a szerecsendió népszerűségét illóolajának köszönheti, mely a mag 5-16%-t teszi ki.

Sárga tárnics. Serkentő hatású, keserű növény, amelyet gyomorbántalmak, renyhe emésztés és étvágytalanság esetén használnak. Étvágygerjesztő hatása miatt régóta az aperitif likőrök alkotórésze. A kozmetikumokban gyökértörzsének és gyökerének kivonatát használják fel, melyet a CosIng bőrjavító, tonizáló összetevőnek sorol be. Paula Begoun szerint a gyökér kivonata gyulladáscsökkentő és... tovább >>

Cinnamomum Zeylanicum Extract a|eo|h|i EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Fahéj kivonat. A kozmetikumokban a fahéj levelének a kivonatát illatanyagként használják, a fahéj kéreg kivonata pedig a CosIng besorolás szerint baktérium ellenes, antioxidáns, szövetösszehúzó, emollient, hidratáló, illatanyag, bőrvédő és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint a fahéj mindezen előnyös tulajdonságok mellett bőrirritáló.

Origanum Vulgare (Oregano) EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Szurokfű, mely fűszer- és gyógynövény. A kozmetikumokban virágának, levelének a kivonatát és olaját használják. A CosIng szerint a virág kivonata segít a faggyú termelés szabályozásában. A wikipédia szerint a szurokfű a természet antibiotikuma, mely gyulladáscsökkentő és baktérium ellenes anyagokat is tartalmaz.

Valeriana Officinalis (Valerian) EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Orvosi macskagyökér. A kozmetikumokban gyökerének és gyökértörzsének kivonatát, olaját használják. A CosIng szerint nyugtató hatása van a gyökérnek. A wikipédia szerint külsőleg az orvosi macskagyökeret ekcéma, sebek és fekélyek kezelésére használják.

Rövidvirágú poloskavész. A homeopátiában görcsoldó szerként használt. A kozmetikumokban a gyökér kivonatát használják, ami hidratáló, emollient, antioxidáns, bőrvédő és gomba ellenes anyag.

Elettaria Cardamomum (Cardamom) EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Kardamom. Fűszernövény. A kozmetikumokban a kardamom magjának kivonatát és olaját használják, melyek a CosIng szerint tonizáló és illatanyagok.

Ocimum Basilicum EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Egy bazsalikum féle kivonata. A kozmetikumokban levelének és virágának a kivonatát és a bazsalikum olaját is használják. A CosIng a növény legtöbb részét tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és illatanyagnak kategorizálja.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.