KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Pharma123

adatok

180 pontRegisztráció dátuma: 2017. július 29.
Bőrtípus: Száraz
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: -

180 pontRegisztráció dátuma: 2017. július 29.
Bőrtípus: Száraz
Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport: -

1 VÉLEMÉNY

Visine Classic Szemcsepp

Visine Classic Szemcsepp
2017. július 29.

Mint az egészségügyben dolgozó egyetemi végzettséggel rendelkező szakember szólnék most pár szót. A véleményem orvosi egyetemi oktatók tanításai és betegekkel való személyes tapasztalataim alapján formálódott.
Ez a szemcsepp tetrizolint tartalmaz. Ez a hatóanyag és a naphazoline van még forgalomban. Ezek hatásmechanizmusuk szerint az érösszehúzók családjába tartoznak, hasonlóan az orrdugulás elleni készítményekhez. Úgy működnek, hogy az ereken lévő bizonyos típusú receptorokhoz kötődve azok összehúzódását okozzák. Ezáltal a vörösödést enyhítik, az adott terület vérellátását csökkentik. Ennyit tudnak, hatásuk alapvetően esztétikai. A reklámjában állásinterjú előtt alkalmazzák, na arra spec tényleg jó :)...
GYULLADÁSCSÖKKENTŐ HATÁSUK NINCS!!! Káros hatásuk annál inkább... Egyrészt az előbb említett módon rontják az alapból megviselt terület vérellátását, ami önmagában elég nagy baj. Ezen felül egy ún. benzalkónium-klorid nevű tartósítószert is tartalmaz. Ez kifejezetten sejtkárosító hatású, ráadásul a szemcseppnek így is csak felbontás utáni 1 hónap eltarthatóságot ad... Jó, hát biztos jó az tovább is, gondolhatnánk. Betegek beszámolói alapján a hosszabb ideig felbontva tárolt szemcseppek bakteriális gyulladást okoztak, ellátásuk szemészeti kezelést igényelt. Ez a készítmény NEM MŰKÖNNY, NEM A SZÁRAZ SZEM KEZELÉSÉRE SZOLGÁL! Erre vannak ma már modern, szembarát tartósítószert vagy konzerválót egyáltalán nem tartalmazó ált. 6 hónapig is eltartható készítmények is. Akkor jöjjön az ára, hátha az a vonzó... Nem nyert... Kb. 2000 Ft feletti összegért juthatunk hozzá egy 1 hónapig használható, hosszú távon nem is alkalmazható szemcsepphez... Tiszta jó, nem?
Összegezzünk tehát! Ez a szemcsepp rövid távú használatra szánt, esztétikai célokra alkalmas, érösszehúzó hatóanyagot tartalmazó készítmény. Ennyi. Nem műkönny, nem hidratálja a szemet, nem tesz jó neki, ne ez legyen a táskában nálunk. Menjünk be egy patikába vagy menjünk el szemészünkhöz és kérdezzük meg a szakszemélyzetet, kérjünk tanácsot.
Ez leszólásnak tűnik, de nem annak szántam. Itt a lényeg, hogy tudjuk, milyen szemcsepp, milyen problémára való! Helyesírási hibákért elnézést kérek. Ha van kérdés, vagy valamit rosszul gondolok, akkor szívesen válaszolok :)

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.