eo
Regisztráció dátuma: | 2012. augusztus 20. |
Bőrtípus: | Száraz |
Bőrprobléma: | - |
Korcsoport: | 25-34 |
363 VÉLEMÉNY (122 vélemény 210 hasznos szavazattal)
Yves Rocher Jardins Du Monde Laoszi Rizses Tusfürdő
2015. június 16.Jellegzetes illata van, nekem bejön, bár néha soknak találom. Ezt egyébként én csak zuhanyzás közben szoktam érezni, utána nem nagyon marad meg a bőrömön. Jól habzik, krémes, nem szárít. Imádom a dizájnját ezeknek a tusfürdőknek, de egyet kell értsek abban az előttem szólóval, hogy igazán körömgyilkos a kupakja, én direkt nem is szoktam rendesen bezárni, csak ráhajtani.
Yves Rocher Jardins Du Monde Indiai Gyapotvirág Tusfürdő
2015. június 16.Finom, lágy, puha, púderes, selymes, jól habzik. :)
Benecos Natural Mineral Powder Arcpúder
2015. június 16.
Őszintén szólva eléggé bajban vagyok ezzel a cuccal. Mármint hogy hogyan is értékeljem. Mindenképp valami szebb összetevőjű, natúr púderre akartam váltani, miután a hőn imádott Catrice púderemet jó ideje sehol nem találtam. Ennek szépek az összetevői és árban is korrekt. Na de: annyira nem vagyok hófehérke, de a Light Sand árnyalat is sötétnek bizonyult. Jó, nem nagyon, de azért én látom. Másik: nekem általában nem sikerül nem foltosan felvinni. Amikor szebb a bőröm, akkor könnyebb, de amikor megjelenik valamilyen bőrhiba, úgy már sokkal nehezebb. Emellett pedig: alapvetően nem zsíros a bőröm, azonban a homlokomon bizony át szokott fényesedni, és nem csak a nap végére. Nem igazán szoktam magammal hordozni márpedig napközben púdert, hogy igazgassam, olyan termékeket igyekszem használni, amit felrakok a nap elején és kitart a végéig, ha nem is ugyanabban a minőségben, de vállalhatóan.
Szóval összességében nem mondanám, hogy megbántam, hogy megvettem, de legközelebb tovább fogok kísérletezni.
Kinek ajánlanám? Azoknak akiknek nem túl világos a bőrük, illetve nem nagyon vannak kitüremkedő bőrhibáik.
Negatívumok: nem szárad valami gyorsan (más fedőlakkokhoz képest), elég hamar elkezd besűrűsödni (még a felénél sem járok), hajlamos buborékosodni, ha vastagabb rétegben kerül fel
Pozitívumok: nagyon szép géllakkos fényt ad valóban, tartós, elérhető árú
Újravenném-e? Nem vagyok róla meggyőződve. Talán valamikor, de ezután biztos másra esik majd a választásom.
Szuper összetevőkből áll, kellemes viselni, nagyon finom, de diszkrét az illata. Számomra a Neutrogena-t nem pótolhatja, de lefekvés előtt ezzel kenem be a számat és másnapra szép puha lesz. Mellesleg körömágybőrön használva is pozitívak a tapasztalataim.
(Anitácska88: én több DM-ben is láttam, magam is ott vettem.)
Catrice Skin Finish Kompakt Púder
2014. november 21.
UPDATE:
Fú, hát volt egy hullámvölgyem púderek terén, pedig ezzel nem igen volt problémám ezelőtt. Szóval a Bourjois Healthy Balance-ban sikerült kissé csalódnom, pedig a márka alapozója után azt gondoltam, hogy tökéletes lesz számomra. Utána barátnőm ajánlására - és persze a jó krémmániás vélemények hatására vettem egy Essence darabot. Nem vált be igazán, pár használat után inkább félretettem. Aztán lehet azzal is úgy járok majd, mint ezzel, meeert.. mivel nem volt más púderem itthon, csak ez az egy, amit a korai kevésbé pozitív tapasztalatok után inkább elsüllyesztettem a sminkes fiókomban, nos hát így kénytelen voltam elővenni. Legalább annyi időre, amíg újabb púdert sikerül levadásznom - gondoltam én, na de sikerült tök pozitívan csalódnom ezúttal! Most úgy érzem, hogy pont annyira mattít, amennyire szeretném (közepesen), nem fényesedik át a bőröm, de nem érzem azt sem, hogy szárítana, vagy kiemelné a száraz részeket. Szóval már kezdek is a végére érni. :) Nem tudom, hogy mi változott: rosszul használtam-e (azt észrevettem mondjuk most is, hogy azért oda kell figyelni, hogy mennyit viszünk fel és milyen mozdulatokkal), vagy a bőröm változott. Vagy mindkettő. Mindenesetre most igencsak szeretem és örömmel használgatom. Úgyhogy + 2 csillag.
2012. szeptember 16.
Eredetileg Miss Sporty púdert használtam, az itteni jó vélemények alapján gondoltam, hogy ideje ezt is kipróbálni. A Miss Sporty-ra nagyon sokan amolyan "első púderként" tekintenek, amin tovább kell lépni. De miért? Én elég sokat vártam ettől a terméktől, határozottan szebb végeredményre számítottam. De az én bőrömön valahogy nem az igazi, néha szinte jobban kiemeli a bőrhibákat. Lehet hogy ennyire rossz árnyalatot sikerült kifognom? Nem tudom, mi lehet a gond, de szerintem visszatérek a Miss Sporty-hoz, ha ez elfogyott.
Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal Alapozó
2014. november 21.Egy világ omlott össze bennem, amikor azzal szembesültem, hogy megszűnik az imádott Healthy Mix Serum-om. Hál'Isten, hogy behozták helyette ezt! Na szóval, a Radiance Reveal szerintem nagyon hasonló hozzá, de mégsem teljesen azonos. Pl. az árnyalat sem teljesen azonos, ezzel együtt nekem az 52 Vanille árnyalat abból is, ebből is jó. Bár ez egyébként némileg sötétebb és sárgásabb. A fedése nem erős, egy könnyed alapozó, de lehet építgetni. Szerencsére a száraz részeket nem emeli ki különösebben, és enyhén matt, de egészséges bőrfénye van emellett. Szerintem pont ilyen aranyközépút. :) Az ára borsosabb sajnos, de elég sokáig elég, és számomra hozza az elvárásokat.
2013. január 7.
Egészen véletlenül találtam rá pár hete erre az illatra. A Müllerbe mentem el nagy parfümszaglászási körútra, hogy találjak egy illatot, ami olyan nagyon az enyém. Tudtam, hogy valami friss, fás, natúr jellegű illatot keresek, de a lehető legkisebb mértékű citrusos beütéssel - inkább valami lágyabb púderessel. Miután kellően kifárasztottam az orrom a különböző dizájner parfümökkel, a polc végén-alján megpillantottam ennek a levendulás verzióját. Emlékeztem, hogy krémmánián sokat olvastam róla, egyrészről oda meg vissza vagyok a levenduláért, másrészt amúgy is nagyon jókat írtak róla. Gondoltam, na most ő szembejött, jól megszaglászom. Sajnos így elsőre annyira nem jött be, másra számítottam. Aztán a többi Yardley-t is megszimatoltam, egyik se tetszett nagyon, őszintén szólva, na de Ő! Már rögtön szimpatikusnak találtam. Nagyon megörültem a dolognak, de tudtam, hogy még hagyni kell ülepedni a dolgot, nem vettem meg hirtelen fellángolásból. Aztán pár nappal később is csak motoszkált a fejemben, végül elmentem egy másik Müllerbe, hogy végre magamévá tehessem. Ott ért a csalódás, mert nem találtam, illetve egyik eladó/parfümös lányka sem tudott nekem segíteni. (Hozzáteszem ez igen negatív tapasztalat volt, igazából azt se tudták nagyon, hogy miről beszélek, aztán fél órával később az ötszázadik eladóhoz is odaküldtek, aki elvileg megmondta volna, hogy hol találom, de fél szóval lerázott.) Így megint nem lett az enyém. Aztán újabb pár nappal később DM-be kellett mennem, ahol eszembe jutott, hogy talán még lehet belőle és nagy meglepetésemre ott árválkodott még pontosan egy darab, és még le is volt árazva. Természetesen azonnal tudtam, hogy csak rám várt a drága. :)
Na de a parfümről is: Nagyon barátkozunk, előszeretettel használom, tetszik, hogy könnyedén nőies, de azért amolyan visszafogott módon. Elsőként királyi udvari hercegnőkre asszociálok, amolyan apró gombos kasmír kardigánokkal, minden pontosan a helyén. Azonban szerintem nem csak "így lehet viselni". Én például abszolút nem ilyen vagyok és egyelőre csak remélni merem, hogy azért idomul az illat a karakteremhez. Meg némileg én is őhozzá. Azért remélem azt is, hogy rajtam kevésbé a citrusosabb, inkább fás - egyszerű, tavaszias virágos (ó, esetleg púderes!) oldala jön elő. Negatívumként viszont említeném azt, hogy rajtam nagyon nem tartós. Többet fújok belőle, mint bármelyik eddigi parfümömből, mégis sokkal hamarabb elvész az illata. Kap azért egy ötöst, mert nagyon megfogott, és csak bízom benne, hogy a kapcsolatunk még felsőbb szintekre is juthat. :)
Update: Nagy reményekkel zártam előzőleg soraimat, eljött az ideje, hogy újabb véleményt alkossak. Sajnos egyre kevesebbszer kerül elő nálam, ez pedig legfőképpen abból fakad, hogy rajtam valahogy tényleg iszonyat hamar eltűnik az illat. Sajnálom, de még fogok vele kísérletezgetni, lehet, hogy eddig csak nem jött el igazán az ideje.
Újabb Update: Ismét visszatért a szívem csücskébe ez a drágaság, jó ideje szinte az a legnagyobb nehézség, hogy ne mindig utána nyúljak. Sajnos a tartóssága nem kiemelkedő, de ez nem állíthat meg, többet fújok. :D
Balea Zuhanyzás Közbeni Testápoló Tej
2014. november 21.
Update:
Nos, az a helyzet, hogy megvásároltam és párszor használgattam, de jó ideje szinte hozzá sem nyúltam. Mert valahogy nem érzem át a funkcióját. Nekem nagyobb macerát jelent, mint a "klasszik testápoló", viszont nem érzem, hogy ez a macera megtérülne. Lehet, hogy amúgy teljesen rendben van a termék, csak nem nekem találták ki. Aki nem bírja elviselni, hogy testápolózás után "ragacsos" érzése van, vagy nem szereti megvárni, hogy beszívódjon, annak szuper lehet. De ez nem én vagyok. :)
Azon gondolkozom, hogy sima egyszerű, mezei testápolóként is elhasználható lenne vajon? Akkor nem csak porfogó funkciót töltene be..
2014. január 5.
Na szóval, mindenképp az én hülyeségem, hogy én valamiért egészen idáig abban a hitben voltam, hogy ezek a zuhanyzás közbeni testápolók tulajdonképpen tusfürdők és nem is testápolók, csak közben tök jól hidratálnak is. Amolyan 2 az 1-ben dolog, a tisztító és hidratáló tulajdonsága pedig semmiképp sem hierarchikus viszonyban helyezkedik el, mint a sima tusfürdőknél, amikre mondjuk rá van írva, hogy hidratál is, de úgyis tudjuk, hogy leginkább tisztít. Szóval ebben a hitben vásároltam meg és mikor elsőként használtam nem is értettem, hogy miért nem habzik legalább egy picit, nem érzem úgy, hogy tisztítana. Aztán végre elolvastam a használati útmutatót és gratuláltam magamnak. Egy darabig ezek után is kellett tesztelgetnem, mert úgy vettem észre, hogy ha túl sok vízzel mosom le magamról (magyarán túl alaposan), akkor a testápoló hatás is zutty odalesz. Úgyhogy próbálkozom megtalálni még a helyes arányokat, néha sikerül és akkor örülök meg tetszik, bár nálam teljes mértékben nem pótolja azért a hagyományos testápolót. Mondjuk ez nem mérvadó dolog, lévén igen nagy testápolófüggő vagyok. Egyelőre négyes számomra.
Yves Rocher Jardins du Monde Krémtusfürdő Guatemalai Makadámdióval
Nagyon finom illata van, krémes, számomra inkább őszi-téli tusfürdő. Tulajdonságait tekintve számomra közel áll az ideális tusfürdőhöz.