Fiszuli
Regisztráció dátuma: | 2020. május 12. |
Bőrtípus: | Kombinált |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Korcsoport: | 25-34 |
285 VÉLEMÉNY (129 vélemény 258 hasznos szavazattal)
Garnier Hyaluronic Aloe Pórusminimalizáló Arclemosó Gél
2023. július 4.Sajnos csak ideig-óráig vált be, ugyanúgy, mint bármelyik másik általános, drogériás arclemosó. Néha kísérletezek velük, hisz nem tudom mennyit változtak a termékek, az összetevők, vagy az én arcom és hát most is úgy voltam vele, egye fene, próbáljuk meg ezt. Talán 1-2 hete használtam, naponta egyszer, reggelente, amikor észrevettem, hogy fényesre, és csikorgós szárazra szárítja az arcbőrömet úgy, mint minden más arclemosó kb. ugyanennyi idő alatt. Gyönyörűen elkezdtek kijönni random helyeken a pattanások, a nyakamon is... Hetekbe telt, mire rendbe jött a képem, pedig aloe vera krémtől kezdve olajos hidratáló krémeken át mindent használtam már rá, csak ez a sok gané tűnjön el az arcomról. Az állaga amúgy jó, géles, jól felhabzik, kinézetre színtelen, illatra egyáltalán nem jött be, túlontúl mű. Nem volt drága tanulópénz.
Az utóbbi jópár hónapban őszi, téli, tavaszi illatpróbálgatásokban voltam, így berendeltem a Far Away család jópár tagját 10 ml-ben, többek közt ezt is. Az Aurora-t kora tavaszi, tavaszi illatnak szemeltem ki, tökéletesen bele is illett a képbe a vaníliás, rózsás jegyekkel. Az összes próbált illat közül valóban ez lett az, amit a legtovább tudtam, azaz tudok használni, mert pár fújásra való még mindig van belőle. Igaz, mostmár kezd számomra egyre töményebb lenni, de természetesen nem fogom megvárni, míg liftezik tőle a gyomrom, vagy belefájdul a fejem az illatba. Érdekes módon a tartósságából is egyre inkább veszít, minél melegebb van. A tavaszi időszak állt neki jól, mindenféle szempontból, pláne tartósság szempontjából. Erre is igaz, ami a többi Far Away parfümre, amiket most véleményeztem: 2 fújás bőven elég, a kabát, dzseki simán átveszi az illatot, bőrön és ruhán is tartós és egy kis szellőzés sem árt neki, hogy az ember lánya zárt helyen sem fulladjon le saját magától - és mások sem tőle. Számomra megfoghatatlan, vonzó és csábító különlegességet sajnos nem igazán érzek benne, pedig nem lehet elmondani, hogy tucat illat lenne. Valamiért mégsem fog meg - bár lehet, hogy csak a melegedő idő nem áll jól neki és ezért megy el nekem is egyre inkább a kedvem tőle. Mindezek ellenére örülök, hogy kipróbáltam, nagyon különleges illat, tartós, számomra a tavasz a hozzáillő évszak.
Az utóbbi jópár hónapban őszi, téli, tavaszi illatpróbálgatásokban voltam, így berendeltem a Far Away család jópár tagját 10 ml-ben, többek közt ezt is. A Splendoria komoly fejtörést okozott, hogy egyáltalán mégis mikor használjam, végül az őszi és kora tavaszi időszakot választottam neki. A borsos-vaníliás jegyek mellett a virágok is meghatározóak, mégsem tudnám azt mondani, hogy 15 fok fölött használható illat lenne számomra. Tömény és tartós illat, ha nem vigyáz az ember vele, fejfájdító az érzékeny orrúaknak. Kabátokon, ruhán és bőrön is tartós, de jól állt neki munkába menet a szellőzés, így az irodában sem fulladtam le saját magamtól - és mások sem tőlem. Akinek óvatosan kell bánni az ilyen tömény illatokkal, bőven elég 2 fújás. A jegyek alapján is különleges illat, szimatolás után is határozottan az, kifújva és viselve is, ehhez kétség sem fér. Ennek ellenére sem lett szerelem. Amit nagyon sajnálok, mert a tesztelt illatok közül a környezetemből őt kérdezték meg a legtöbben, hogy milyen márka, milyen illat, milyen jegyek vannak benne. Úgy, ahogy nem tudtam hova tenni, hogy melyik évszakban, milyen időben használjam, ugyanúgy nem tudom helyén kezelni a különlegességét sem. Valamiért nem illünk össze, amit sajnálok. Örülök, hogy kipróbáltam, mert nagyon különleges illat és mindenkinél megér egy esélyt. Talán néha újra rendelem majd és elfújkálom... talán...
Avon Far Away Rebel & Diva EDP
2023. június 1.Az utóbbi jópár hónapban őszi, téli, tavaszi illatpróbálgatásokban voltam, így berendeltem a Far Away család jópár tagját 10 ml-ben, többek közt ezt is. A Rebel&Diva-t téli, azon belül is ünnepi illatnak választottam, tökéletesen illett az évszakhoz, pláne az ünnepekhez a fűszeres, borsos, karamelles-popcornos illatával. Az ilyen és ehhez hasonló illatokat tényleg csak a téli időben tudom használni, mert annyira erős és annyira üt, hogy bele tud fájdulni a fejem. Pedig annyira nagyon szeretem őket és annyira el tudják varázsolni az ünnepet ezek az illatok. Imádtam, hogy a kabátok, sálak, sőt még a sapkák is jól átvették az illatot és fontos, hogy az irodában és az ünnepi asztalnál sem fulladtam le saját magamtól - és mások sem tőlem. Hihetetlenül kellemes téli, ünnepi illat számomra, máshol és máshogy el sem tudnám képzelni. Az illat tartós, irodában, egyéb zárt helyen is jól viselhető a téli és ünnepi időszakban de szerintem nem árt neki, hogy ha kicsit átszellőzik az ember jövet-menet és vesz át az illatból a kabát is. Akinek óvatosan kell bánni az ilyen tömény illatokkal, bőven elég 2 fújás. Örülök, hogy kipróbáltam, nagyon különleges illat, ha valaki érzékeny orrú, akkor egy kis szellőzés nem árt neki, de így is hihetetlenül tartós.
Az utóbbi jópár hónapban őszi, téli, tavaszi illatpróbálgatásokban voltam, így berendeltem a Far Away család jópár tagját 10 ml-ben, többek közt ezt is. A Beyond-ot őszi illatnak választottam, tökéletesen illett az évszakhoz a fűszeres, füstös és vaníliás illatával. Az ilyen és ehhez hasonló illatokat maximum 15 fok körül, de inkább az alatt tudok csak használni. Jól állt a bőrdzsekin és a ballonkabáton illatozva is, bírta az őszi bringázást a munkahelyre, a csepergő esőt, ködöt, jól állt neki az őszi napsütés is és fontos, hogy az irodában sem fulladtam le saját magamtól - és mások sem tőlem. Viszont azon kívül, hogy egy tipikus őszi illat, semmi több. Tartós illat, irodában is jól viselhető az őszi napokon, de szerintem nem árt neki, hogy úton a munkahelyre átszellőzik az ember és vesz át az illatból a kabát is. Akinek óvatosan kell bánni az ilyen tömény illatokkal, bőven elég 2 fújás. Örülök, hogy kipróbáltam, de ezer és egy hasonló illat van még rajta kívül, tehát egyedit semmiképpen sem sikerült alkotni.
Még tavasszal kaptam ajándékba az egyik Ilcsis rendelésemhez ezt a terméket, gondoltam is, hogy az őszi-téli időszakra tökéletes lesz az arcomra. Valóban így is lett. Eddig a csipkebogyó habkrémet használtam, ahogy viszont bejött a hidegebb, nyirkosabb idő, a csipkebogyós elfogyott és át is tudtam térni erre a rózsás krémre. Ilcsi almás-citromos arctisztítóval áttörlöm, majd leöblítem az arcom. Tonikként aloe vera spray-t használok. Ezután egy picike vizet viszek fel az arcomra és az ujjaimra és úgy dolgozom be az arcomba ezt a krémet. Az elejében furcsa, erős az illata, de tudtam, hogy megszokom, hiszen anno a csipkebogyós arckrémmel is így voltam. Valóban nagyon szépen hidratálja és rendben tartja az arcot, egységesít, valóban van pólus összehúzó hatása. Amikor elkezdtem használni, hetekig egy pattanás sem jött ki az arcomon. Most viszont úgy veszem észre, hogy megint egy zsírosabb korszak következik, mert jönnek a pattanások, ez a krém pedig nem sok mindent tud velük kezdeni, a csipkebogyós arckrémem meg elfogyott. Tudni kell, hogy az én arcom inkább zsírosabb, mintsem normál és emellett még érzékenynek is mondanám. Szóval nem igazán értem, hogy hol csúszott el a dolog, nem tudom, hogy ez az arckrém most a csipkebogyós krém eddigi jótékony hatásait írta felül és azért kezdtem el megint ragyásodni, vagy a bőröm van most megint ilyen ragyásabb időszakban, amivel sajnos úgy tűnik, ez a krém nem tud mit kezdeni. Elhasználgatom, kb félig van a tubus, de utána visszatérek a csipkebogyós krémhez, főleg, hogy addigra már kb tavasz is lesz. Mindenesetre örülök, hogy kipróbáltam és se lehúzni nem akarom ezt a krémet, se lemondani róla, mert tényleg lehet, hogy az én bőröm van most megint hisztisebb korszakban.
Garnier Botanic Therapy Oat Delicacy Rice Cream & Organic Oat Milk Hajkondícionáló
2023. január 4.A drogériában új termékként láttam meg és mivel épp hajbalzsam vadászaton voltam, úgy voltam vele, hogy jöjjön haza velem, lesz, ami lesz. A finom tisztaság illata is nagyon megfogott. Ezek után pár hét múlva láttam először ennek a terméknek a reklámját, gondoltam is, hogy akkor épp itt az ideje kipróbálni. Jó állapotban van a hajam, nem is igazán mondanám érzékenynek a fejbőrömet, de úgy voltam vele, hogy ártani biztosan nem fog. Dupla körös hajmosás és hajpakolás után használom. A derékig érő hajam feléig viszem fel a terméket, nagyjából egy diónyi mennyiséget, pár percig rajta hagyom, majd kiöblítem. Az állaga krémes, könnyű eldolgozni, szépen fent marad a hajon az öblítésig és kiöblíteni is nagyon egyszerű. Az illata kellemes, bár nem sokáig érződik, a hatása nem oszt, nem szoroz. Teljes mértékben átlagos, normál hajbalzsamként tudnám jellemezni. Örülök, hogy kipróbáltam, kellemes termék.
L'Oreal Paris Elseve Dream Long Hővédő Spray
2023. január 4.Életem első hővédője, viszonyítási alapom tehát nincs, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Dupla körös hajmosás, hajpakolás és balzsamozás után törölközőbe csavarom a hajam nagyjából fél órára, majd mikor hajszárítás előtt kibontom, azonnal fújom is rá ezt a spray-t. Alapos felrázás után a derékig érő hajamat a tövétől a végéig befújom vele. Egy pár használat után el lehet találni az ideális mennyiséget, az elejében volt, hogy néha kicsit többet fújtam, olyankor kissé ragacsos lett a hajam, de ez az érzet a hajszárítás végére eltűnt. Fontosnak tartom még elmondani, hogy a spray-el való befújás után én nem fésülöm ki a hajam, hanem megszárítom, és a száraz hajamat fésülöm ki. Szerintem ez a termék nagyon jól teszi a dolgát, tényleg kevésbé veszem észre, hogy a hajszárító roncsolná a hajamat - márpedig októbert óta folyamatosan hajszárítózok és kb március-áprilisig fogok is -, az illata egyszerűen isteni, és kiadós mennyiség van benne. Pedig az én hajam tényleg hosszú, de két hónapos használat után a fele még tuti megvan. Nagyon szép, fényes és selymes a hajam hajszárítózás után, könnyen kezelhető, könnyen fésülhető, nem kócos, nem szöszös. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Szerintem ezt a "hideg" idős, hajszárítós szezont ez a flakon kibírja, aztán majd ősszel mérlegelem, hogy ezt vegyem újra, vagy próbáljak ki esetleg egy másik fajta hővédőt.
L'Oreal Paris Elseve Dream Long Sampon
2023. január 4.Egész jó sampon, az illata pedig isteni. Bevallom töredelmesen, hogy csak a hype miatt vettem meg, de ez tényleg egy jó kis hajápolási termék. Nem különleges, nem ad semmi homlokoncsapós hűhaaaa érzést, de kiemelkedik a többi középkategóriás sampon közül. Első körben Bánfi samponnal mosom a hajam, öblítés után, második körben jön ez a sampon, Bánfi samponnal keverve. Nagyon jól habzik, kellemes érzést hagy maga után öblítéskor, az illata erőteljesen érződik. A derékig érő hajamra elég egy diónyi adag. Ezek után jön egy pakolás, majd pedig egy balzsamozás a hajamra, majd hővédő spray és szárítás. A végére szép, könnyen kezelhető, selymesen fényes lesz a hajam és nem zsírosodik hamarabb, a szokásos ötnaponta elég hajat mosnom. Mivel nekem az összhatás számít, így nem igazán tudom részletesen kiemelni ennek a samponnak minden érdemét, de az biztos, hogy nemsokára el fog fogyni és a héten megyek is a drogériába, beszerezni az utánpótlást.
Cerave Blemish Control Cleanser
Hozzájutottam néhány termékmintához ebből a lemosóból, így van szerencsém már kb. 3 hete folyamatosan ezt használni, naponta egyszer, reggelente. Eddig bevált, így hát pont ma meg is rendeltem egy teljes kiszerelést belőle. Kíváncsi leszek, hogy hosszú távon is kifejti-e a jótékony hatásait, ezekben a fajta termékekben azért több bizodalmam van, mint a drogériásokban, amik 1-2 hét után kivégzik az arcbőrömet. Pedig 1-2 hónap használat után a patikai termékektől is behisztizik a képem. Valóban kevesebb a pattanásom a használata óta, ha jön is ki, gyorsan elmúlik és a régiek helye is sokkal szebben, gyorsabban gyógyul. Egyenletesebbnek tűnik tőle az arcbőröm. Nem szárít, nem lesz fényes és csikorgós tőle az arcbőröm, de persze rá "hidratálok" egy kis aloe vera krémmel is. Az állaga kellemes géles, jól habzik, az illatával viszont nem vagyok kibékülve, nagyon nem... de már eléggé megszoktam, úgyhogy egye fene. Ha a bőröm bírni fogja, akkor megpróbálom a napi kétszeri használatot is. Pár nap múlva megérkezik a nagy kiszerelés, ha csoda történik a képemmel, vagy nagyon átfordul a bőröm hisztisbe, akkor frissítem a véleményem.