KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

fragmann

adatok

2740 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 29.
Bőrtípus: Száraz
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: >54

2740 pontRegisztráció dátuma: 2016. január 29.
Bőrtípus: Száraz
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: >54

65 VÉLEMÉNY (60 vélemény 209 hasznos szavazattal)

Versace Black Jeans EDT

Versace Black Jeans EDT
2021. március 4.

Egyszerűen csak a LEGJOBB Versace illat, amit valaha is... ennek megfelelően kivették a gyártásból... valószínűleg ezt nevezik fejlődésnek.... no comment.

Jacques Bogart Pour Homme EDT

Jacques Bogart Pour Homme EDT
2021. március 4.

Édeskés-púderesen elegáns, megkapóan kellemes illat. Nekem ez Guerlain L'homme Ideal-jának Bogart verziója.
Semmi sem kiabál ki a mix-ből, de az enyhén rózsás, tonka-vaníliás, picit gyümölcsös (narancs-meggy) összképletbe vegyül egy kis mandulás felhang is ami egyértelművé teszi a hasonlóságot, legalábbis a karakter szintjén.
A frisseséget sem nélkülözi a maga módján, de ez nem egy sportos, pláne nem akvás frisseség.
Szerencsére Roucel mester nem lőtte túl az édességet, nem gejl, nem szirupos.
Egyetértek Lapo kollégával, hogy nem a Z-generációnak való, de nem is annak szánták, inkább egy 40+-os, jól öltözött polgárembernek áll jól, aki azért megnézi, mennyit költ, mire.
Akinek egyébként bejön a GLI az nyugodtan tehet ezzel egy próbát, nem fog csalódni, ahogy nézem a mai árakat, még mindig egy jó 10-est lehet spórolni ezzel a Bogart-tal.
Árához képest magas minőség és átlag feletti tartósság ás hatótáv jellemzi a Bogart egyik méltán legnépszerűbb illatszerét.
Ha a GLI 5 pont, akkor BPH erős 4-es!

megjegyzés: az enyém még egy régebbi, sárgás színű batch, az újak színtelenek és némileg különböznek régebbiektől!

Narciso Rodriguez For Him EDT

Narciso Rodriguez For Him EDT
2020. augusztus 28.

Valahol úgy jellemezték, hogy alkotójának tisztelgése a régi-nagy retró-királyok előtt..
..és tényleg!
Kurkdjian Mester vett egy tonna pacsulit meg ugyanennyi ibolyát és jól összekeverte.
(adott még hozzá jó sok ámbrát is, biztos ami ziher..)

A kevercs ennélfogva nagyjából olyan, mintha Givenchy Gentleman-t rétegeznénk Fahrenheit-tel.
Elsőre morbidnak tűnik, de....másodikra is!
Ettől függetlenül érdekes és szerethető a végeredmény.
Egyszerre borongósan sötét és légiesen könnyed.
Nagyon bejön, majdnem vettem, de a tartósságával gondjaim akadtak.

Az illat maga 5-ös, a "gyártás/megvalósítás" 3-as alá kétszer, írásbeli megrovással és javításra való felszólítással!

Antonio Puig Quorum Silver

Antonio Puig Quorum Silver
2020. július 5.

A Quorum név nagyon patinás és széles megbecsülésnek örvend közel 40 éve, hatalmas rajongó táborral...a Világban zajló, ‘fejlődés’-nek csak erős fenntartásokkal nevezhető folyamatoktól függetlenül...
...és nem véletlenül...

A 80-as évek legelején dobta piacra Antonio Puig (Spanyolország egyik legrégibb divatcége) ezt az akkor is trendeken kívüli, nem-e-világi, nem-normális, legalantasabb ösztönökre-ható, Zöld-Mocsári-Szörnyeteget...párás-nedves-tocsogós kipárolgásaival...gyantás, földes, mohás gőzeivel...
jujjj...de szörnyű...gyanús, baljós erdei hangulat...ez volt a ‘sima' Quorum, anno 1982.
---
Na, a 'modern’, mai Quorum Silver-nek fentiekhez semmi, de semmi köze...4 évtized elteltével a Puig gondolt egyet és csinált valami nem kevésbé abszolúte trenden kívülit...azaz valami teljesen klasszikust...ami nem 'idevaló’...mer’ ide a Lömál való ugyanis meg a 1M...vanília-álom-keksz...
---
A Silver meg cédrus, cédrus és még több cédrus...de, mesteri módon megkonstruálva, egyszerűen, tisztán és szépen..ahogy kell...olcsó és szintetikus és mégis kiváló.
Friss, klasszikus úriember-illat, de nem a karót-nyelt, béna, belvárosi fajtából, hanem a laza csibészes, belmondós-ból...fehér ing...Ray-Ban...boat shoe...koktél...szivar...Jane Fonda...
---
Hasonlóság:
- némi hasonlóságot mutat a Versace Man-nal, de míg Versace az irdatlan fahéj miatt elmegy a karácsonyi-süti-vonalba, Jó-Silver-ünket enyhős citrusok s légies fehér virágok tartják Nagymama négy-ajtós szekrényének fojtogató hangulatától távol...
- valamint: ha a citrus arány jóval magasabb lenne, (némi kis fahéjjal és korianderrel) erősen közelítene az YSL Jazz-hez, ami megint csak nem rossz vérvonal...(és amiről szimplán csak ódákat tudnék zengeni..)

Egy-szó-mint-száz...a Q.Silver egy rendkívül kellemes, könnyed, klasszikusokat idéző...erőteljes, finom illat...jó tartósággal és hatótávval.

Brut Classic Eau De Cologne

Brut Classic Eau De Cologne
2020. július 5.

Elvis Presley kedvence.
Állítólag CSAK ezt viselte. Ennyi elég is szerintem.
(A Király, mán talán csak tudta, mi a jó...!??)
:)))
Na, de mink is tudjuk, ám!
...és ugyanazt gondoljuk a Brut-ról, amit a Király!

Két Ikon, Legenda, Nagyság.

A Brut-ot nem gyalázhatják le a Fabergé utáni tulajdonos/névbitorlók annyira, hogy ne lenne még mindig egy sajátosan, férfiasan fennkölt, csábítóan balzsamos kellem-bomba! (nem találtam jobb szót, bocs.)
Egyszerűen nem tudják. Nem lehet.
Az alap-recept annyira zseniálisan gyönyörű, hogy bármennyire is rövidítik, szintetizálják, hígítják, ütik-vágják, a vége-érhetetlen reformulációk során, a végeredmény még mindig élvezhető!
(..ha percekre is, mert a maiak "ereje" sehol nincs a régiekéhez..)

'93-ban vettem az első 50 millis butelkát, a haragos-zöld műanyagflakonos EDC-t, még Fabergé logóval, "made in USA" felirattal, nem Brut33, csak simán Brut for Men márkajelzéssel.
A kiszerelés fapadosabb már nem is lehett volna, nade a lé...!
..az Elvis kedvence lett volna, még '93-ban is! :))

Az IFRA még békésen hortyogott a Pokol Legsötétebb Bugyrában, ahonnan maga a Sátán öklendezte Világra később, az emberi kultúra elveszejtésének nyilvánvaló szándékával..
..szóval, volt még valódi tölgymoha meg egyéb természetes finomságok, amikről a svájci aroma-kemikália gyártók, persze egytől egyig kimutatták, hogy egészen véletlenül nagyon rákkeltőek..
Erős, finom, lendületes kis cucc a jellegzetes Brut-aromával, még mindig őrzöm a kis flakont, kicsinyke csörgedező folyadékkal, ami ugyan sajna, némi állagromláson ment keresztül 27 év alatt - de még mindig veri a mai Brut-okat!

Ezt onnan tudom, hogy néhány éve vettem egy Special Reserved-et.
Ezutóbbi is USA-gyártmány (Idelle Labs Texas), de már full-szintetikus.
Hasonlít a Brut-ra, kezdetben nem is csúnya, de élettelen, gyenge utánzata a réginek és amivé válik a bőrön, az minden, csak nem ILLAT!
(A Király-nak nem kellene, az is biztos!)

..és itt el is érkeztünk a jelenkori, természetes illat-anyagokat általában teljes mértékben nélkülöző "illat"-szerek rákfenéjéhez, miszerint nincs már igazi biokémiai interakció két élő anyag, parfüm és viselőjének bőre között, hiszen a holt-kemikáliákat bőrünk inkább csak lekűzdeni akarja mihamarabb, mintsem befogadni és egy összeoldódás során kiteljesíteni, így aztán a mai "illatok" jobb esetben csak simán és lineárisan elmúlnak, rosszabb esetben (és ez a gyakoribb!) ronda és visszataszító vegyszerszag a végállapotuk.
Szomorú. Nagyon szomorú.

..de, hogy milyen is a Brut, amit szeretve tisztelünk és amit Elvis is viselhetett?

Végtelenül sima, kerek, balzsamosan bársonyos, de mégis üde, elegáns és nagyvonalú, impulzív és emelkedett mosoly-felhő, a legcsekélyebb erőltetettség, vagy mesterkéltség nélkül..pont, mint Elvis! :))

Az összetevők tökéletes egyensúlya miatt, nemigen tudok kiemelni szinte semmit, ami markánsan meghatározó lenne a képletben, de a levendula-vanília-ánizs alap azért sejteti magát..

Furcsa lehet - a ma emberének pláne - hogy nem egy "felsőkategóriás", túlárazott designer illatról van szó ("niche" akkor még nem is létezett), hanem egy tömeggyártott "alsókategóriás" kozmetikai cikkről, aminek persze a gyártási színvonala, olcsósága ellenére is nagyon magas volt. Ma már elképzelhetetlenül magas.

Elvis nyilván megengedhette volna magának a legdrágább kozmetikumokat, a legmenőbb Házak cuccait, de nem.

Neki a Brut kellett...és nekünk is! ..de csak az a RÉGI!!!

ALL HAIL TO THE KINGS!

Kelsey Berwin Huberta EDP

Kelsey Berwin Huberta EDP
2019. április 4.

idézet magamtól,"Not..no"-n közzétett véleményemből:

" 3 év használat után azt mondhatom, a Huberta arab illataim egyik legjobbika, imádom! Egyszerre klasszikus és modern, füstös-oudos, fűszeres, enyhén virágos-levendulás frisseséget, tisztaságot sugárzó maszkulin gyönyörűség...minden említett összetevő ott van az illatban, idő és bőrtípus/-állapot kérdése, hogy melyik kerül éppen előtérbe..Csodás! Túladagolni nem szabad!! " - WF Enigmát nem ismerem, de mivel a Hubertában se'bőr, se'málna, se'tömjén, az összehasonlítás nekem ezotériába hajlik... :)) - A Huberta számomra egy nagyon jellegzetes, egyedi, "must-to-have" illat, kiérdemelte, hogy "signature" kelléke legyen megjelenésemnek! Köszönet és tisztelet az Alkotóknak! :)))

Összetevők:

Alap : agarfa, cédrus, guajakfa, pacsuli, szantálfa
Fe j : édes tónusok, frézia, levendula, virágos tónusok
Szív : gyöngyvirág, rózsa

Etro Patchouly

Etro Patchouly
2019. április 4.

Ennyire tisztán, kendőzetlenül, saját önálló minőségében még nem éreztem a pacsulit, soha, sehol, semmiben! Pláne nem ilyen szépséggel és intenzitással! A titok szerintem az, hogy nincs túldíszítve egyéb összetevőkkel, csak néhánnyal. Vagy legalábbis az arányokkal nagyon vigyáztak az alkotók. Így aztán középpontban maradhat a csodás növényke. Őrület!!!!! :)))

Brut Sport Style EDT

Brut Sport Style EDT
2018. szeptember 22.

Leginkább a D&G Pour Homme-ra hajazó, szelíd nyári illatocska, egy arcvíz intenzitásával. Erösen közepes, de annak viszont teljesen jó... :))

Ajmal Carbon EDP for Him

Ajmal Carbon EDP for Him
2018. július 20.

Nagyon kellemes, klasszikusan elegáns, visszafogott, enyhén akvatikus, még enyhébben gyümölcsös fougére. Teljesen európai, nincsenek arabos túlzások. Sokkal inkább klasszikus, mint "mai-modern", de nem ó-divatú, egyáltalán!

Ez egy nagyon jól eltalált illatkeverék, megtetszett elsőre!
DE: sajna, kicsi intenzitású és nem igazán tartós...
Az illat maga 5-ös, de utóbbi tulajdonságok miatt az összhatás csak 4-es. Kár érte!

La Perla Edp For Women

La Perla Edp For Women
2018. március 1.

A La Perla EDP (1987) egy csodás kompozíció! Leginkább a méltán híres Givenchy Gentleman női párjaként, vagy megfelelőjeként jellemezhetném karakterét, illetve az illat-családot melynek trónját elfoglalja.
AZ ANYAKIRÁLYNŐ ILLATA - szerintem fogták a GG-t és olyanokat és annyit (főként virágokat) tettek hozzá, hogy egyértelműen nőies legyen. E művelet tökéletesen sikerült. A végeredmény egy nagyívű, elegáns, bársonyos-balzsamos, mágikusan vonzó illat, amely persze cseppet sem kislányos, pláne nem 'csajos'...ez egy tökéletes formában, vonzereje teljében lévő, gyönyörűséges érett HÖLGY, fenséges illata...kislányoknak, kolesz-buliba..pasizós kocsma-csatákba...rock-koncertre nem való...
...operába, egyéb formális alkalmakra, esetleg üzleties megjelenést kívánó dolgos munkanapra annál inkább!
Kortalan, időtlen, trendektől független igazi Klasszikus.

- sok-sok-sok csillag!

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.