KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

galagonyanya

adatok

46515 pontRegisztráció dátuma: 2013. október 10.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

46515 pontRegisztráció dátuma: 2013. október 10.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: 35-44

896 VÉLEMÉNY (631 vélemény 3615 hasznos szavazattal)

Tresemmé Botanique Nourish & Replenish Sampon Kókuszolajjal és Aloe Verával

Tresemmé Botanique Nourish & Replenish Sampon Kókuszolajjal és Aloe Verával
2020. november 10.
(!)

Tesztelésre kaptam én is, köszönöm a lehetőséget. Hosszú festett hajam van. Nem tett benne nagy kárt (nem szárította, de nem is zsírosította) mintha kissé nehezebben tudnám kifésülni amióta ezt a terméket használom. Az illata kellemes, kevésbé habzik, mint más samponok. El fogom használni, de vannak jobb termékek is nála.

Nesti Dante Dei Colli Fiorentini Írisz Natúrszappan

Nesti Dante Dei Colli Fiorentini Írisz Natúrszappan
2018. július 15.

Első Nesti Dante szappanom. Több évtizedes tusfürdőhasználat után váltottam szappanra s nem is akármilyenre; gondoltam, az íriszillattal nem foghatok mellé. Az idei év egyik legjobb döntésének bizonyult. Az illata visszafogott, pontosabban annak tűnik, ám amikor néhány napos távollét után hazaértem és beléptem a fürdőszobába, szinte tapintható volt az isteni illat. Maga a szappan negyed kilós tégladarab, az első pár használatnál kényelmetlen kicsit, aztán beleidomult a tenyerembe. Másfél hónapja használom, s még mindig bőven van belőle. Szinte csikorgósan tiszta leszek tőle s ami a lényeg, nem húzódik a bőröm egyáltalán, tehát nem szárít. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy szappan ilyen is lehet. Azóta már három másikat vettem - a fügéset, a feketét meg egy Toscana-t - alig várom, hogy elmerülhessek a habjaikban...

Borotalco Original Deo Roll On

Borotalco Original Deo Roll On
2018. július 15.

Jobb, mint bármi amit eddig használtam. Az illata isteni, érzem egész nap. Izzadtságnak nyoma sincs.

Casamorati 1888 Dolce Amalfi

Casamorati 1888 Dolce Amalfi
2018. május 20.

Napsütötte, fűszeres-meleg meseillat, szegfűszeges narancs (valójában birskompót), kardamom és vanília. Mert nem csak karácsonykor jár a finomság... töröm a fejem, miért nem lehet annyival elintézni, hogy "potpourri" meg "illatgyertya" és "mi az ördögért fújnék ilyet magamra?!" de ha ilyet mondanánk, az körülbelül olyan lenne, mintha azt vallanánk: azért hordunk magassarkút, hogy jobban lássunk... sok illatnál leírtam már, egyiknél sem olyan igaz, mint itt: a világ legjobb hangulatjavítója. Búskomor, depressziós betegeknek receptre adnám, garantálja az oldott jókedvet, a vidámságot és a "minden rendben van"-típusú mosolyt. Édes boldogság napfényes üvegben.

Armani Prive Rouge Malachite EDP

Armani Prive Rouge Malachite EDP
2018. május 18.

Az ember természeténél fogva keresi önmagát. Mindenhol. Mindenben. Mindenkiben. Egy házban, egy ruhában, egy ékszerben, egy másik emberben. És persze az illatok között is. Keresi, melyikük az, amelyik őróla szól. Amelyik olyan, mint ő maga. Melyikük az, amelyikben önmaga tud lenni. Boldog, aki minél több ilyet talál életében. Az illatod megtalálni majdnem akkora feladvány. Magamfajta csapodárnak lehetetlenség. Mégis, rátaláltam most valamire, ami elsőre szerelem volt s az még most is. Nem azért, mert piros. Nem azért, mert Armani (az Ambre Eccentrico-val elválaszthatatlanok vagyunk), nem is azért, mert ritkaság. Egyszerűen... elvarázsolt. Nem tudnám mihez hasonlítani. Édes, virágos, akár egy napsütötte kert, kerek, akár a boldogság. Tökéletes. Izgalmas. Szenvedélyes. Jólesik belélegezni, és érzem, ahogy a boldogsághormonok szétáradnak bennem, amikor felismerem ezt az illatot. Megtaláltam, igen.

Nasomatto Nuda

Nasomatto Nuda
2018. május 18.

Alessandro Gaultieri alkotása. Ez azért lényeges, mert a Nasomattón kívül az Orto Parisi-nek készített még illatokat, azért ezt a nevet említem, mivel ez azért sokaknak-sokunknak mond valamit... Seminalis... Boccanegra... lényeg, hogy egy egészen kivételes műről van szó. Gaultieri a vágy illatát szerette volna megalkotni, ezért meglátogatta a türelmi zónákat, hogy ellesse, hogy mit használnak a prostituáltak. Aztán a végeredmény annyira különbözött a céljaitól, hogy átalakította a koncepciót, és a meztelenség illata lett. Sokféle jázminból készült, és mivel ezek közt volt olyan, amelyet már nem lehetett beszerezni, ezért beszüntették a gyártását a Nudának. Ebben semmi meglepő nincsen. Az egyetlen furcsaság,, hogy pont én vagyok, akihez egy üveggel került ebből az elfelejtett szépségből.

Jázmin sokféle van. A pacsulival kapcsolatban beszéltem már arról, van olyan pacsuli, amelyet imádok, és van olyan, amelyet ki nem állhatok. A jázminnal sem vagyok másképp, van például egy olyasfajta jázminillat, amely a narancsvirágra emlékeztet, azzal vallatni lehetne. A Nuda nem ilyen. Bizonyos értelemben véve minimalista alkotás, jázmin, és jázmin, és megint csak jázmin, mégis annyira heterogén, olyan izgalmas alkotás, hogy szerintem teljességgel kizárt, hogy csak jázmin legyen benne. Édes ez a jázmin, ártatlan és gyengéd. A sambac jázmin kifújáskor határozottan érezhető, ez a Samsarából lehet ismerős, akinek ismerős: jellegzetes, édes, fűszeres. A továbbiakban egyszerűen elveszel benne. Énnékem a Serge Lutens-féle A La Nuit az a jázmin, ami A Jázmin, a Nuda ehhez képest... meztelenebb. Van benne valami melankólia, valami ártatlan odaadás, valami minden mesterkéltségtől mentes tárgyilagosság. Akárha egy barna bőrű lány tágra nyílt szemébe néznél, akit ugyan nyolcéves kora óta prostitúcióra használnak, de lelkében mégis gyermek, ártatlan lány maradt...

... nehéz ügy ez. Nasomattónál mindig van valami az illat mögött. Én úgy gondolom, úgy érzem, valami ilyesmi lehet a Nuda titka. A jázmin, ez a hófehér virág azokról a mezítelen lányokról mesél, akiknek tekintete még őrzi a gyermekkor tisztaságát.

Természetesen vizsgálódom tovább. Kipróbálom éjjel és nappal, boldog és boldogtalan lelkiállapotban, szeretkezés előtt és után, meztelenül és még meztelenebbül... és írok róla, ha újabb titkát fedezem fel.

Amouage Memoir Man EDP

Amouage Memoir Man EDP
2018. május 12.

Ma délután valóságos illatkavalkádban tartózkodtam, jelesül rendet raktam a parfümjeim között és a héten kapott illatokat próbálgattam-rendszereztem. Ő is a kezembe került egy ajándékba kért és kapott minta formájában s mikor feltettem, nem éreztem semmit. Aha... túl nagy a hangzavar. Vártam vele, míg lecsitul a kb. 12 féle illat rajtam és most... most jött el az idő. Itt van. Itt van Ő. Ha a női Memoir férfi párja, akkor ők olyan páros, ahol az erős akaratú, magabiztos nőnek nyugodt, hallgatag férfi lépked az oldalán. Nem szól semmit, hagyja a nőt beszélni, kibontakozni, úgy tűnik, hogy eltűr szinte mindent tőle. Ismerni kell őket ahhoz, hogy tudjuk: szó sincs erről. A férfi akarata sem gyengébb semmivel sem, ám a módszerei mások. Elég egy pillantás. Egy gyors kézszorítás egy kritikus pillanatban. Elég egy halk "nem" és ért belőle, akinek értenie kell.

Ez az illat hihetetlenül összetett. Itt ülök, és próbálom legalább főbb jegyeire bontani, nem megy. Próbálom szóra bírni, nem megy. A tömjén észrevehető benne, ám korántsem hangsúlyos. A szantál a másik domináns jegye, a fűszerek azonban csodálatos harmóniában fogják körül kettejüket. Mondtam, nem egy kiabálós illat. Nem harsány, nem csíkhúzós. Akin azonban ezt megérzik, arra mégis felfigyelnek. És még valami. Az örök kérdés. És a válasz: igen, nők is viselhetik. Rajtam gyönyörű. Akár egy gótikus ékszer.

Guerlain Habit Rouge L`Eau

Guerlain Habit Rouge L`Eau
2018. május 12.

Komplexusaim egyike. Guerlain is, pasiillat is és Fragranticán Shalimar-hoz hasonlítják... KELL. Nem kérdés. Megszereztem. Isteni vaníliás csoda, némi férfias csavarral, épp annyival, hogy ne váljon édessé az illat. A jellegzetes Guerlain-es, Shalimar-os (így kell ezt írni?) vanília, meglehetősen jó áron dobják utánad.

Guerlain L'Homme Ideal EDP

Guerlain L'Homme Ideal EDP
2018. május 12.

Egyik kedvenc kattanásom, ha Guerlain-ről van szó. Tán a Mon Exclusif-ről írt véleményeket olvasva láttam Fragranticán, hogy ehhez hasonlítják, na mondom... csak nem? Az illatjegyeit tekintve, ha ez egy női illat lenne, valószínűleg ragadna az édességtől, a cukortól, a vaníliás, mandulás, cseresznyés illatokat manapság kizárólag olyan édesre bírják csinálni, hogy a méhek is beájulnak tőle... hálistennek férfiúi mivolta menti meg eme szégyentől ezt a kis gyöngyszemet, még pasiillatnak sem túl édes, nemhogy nőinek s ez így van tökéletesen rendjén. Én sem tudnám hasonlítani semmihez sem, felfújáskor kissé férfias a fűszerektől meg a bergamott-tól, aztán édesedik, lágyul, cseresznyés-mandulás lesz, rózsát nem érzek benne, és bőrt is csupán leheletnyit, inkább szantálos a lecsengése. Szép munka. Egyik nagy bánatom, hogy a férjemet vajmi hidegen hagyják a válogatott illatcsodák, melyek nálam megfordulnak. Igazán nem bánnám, ha egyszer ezt érezném rajta, de ha már ez reménytelen: szívesen szaglászom saját magamon...

Guerlain Météorites Le Parfum EDT

Guerlain Météorites Le Parfum EDT
2018. május 10.

Sokkal jobban tetszik, mint a régi Meteorites! Először is, kevésbé ibolyás. Édesebb, íriszesebb, lágyabb és krémesebb. Van egy bizonyos íriszes-babapúderes jellege, mely konkrétan imádat tárgya nálam. A zöld jegyek meg hasonlók az elején nem sok vizet zavarnak, attól nem kell megijedni, leszáradáskor pedig leheletnyit válik pézsmássá, marad az édes púder. Jó sokáig. Én például kipróbáltam, utána zuhanyoztam, és meg se kottyant neki. Igazából nem tudnám hirtelen mihez hasonlítani, se nem French Kiss, se nem Prada Iris, se nem Lolita Blanc, se nem Intimissimi... ő egyikhez sem hasonlít, ő saját maga. És persze Guerlain.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.