KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

gyooongyi

adatok

1200 pontRegisztráció dátuma: 2016. március 2.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

1200 pontRegisztráció dátuma: 2016. március 2.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: 45-54

32 VÉLEMÉNY (25 vélemény 83 hasznos szavazattal)

Prada Infusion de Mimosa EDP

Prada Infusion de Mimosa EDP
2020. június 8.

A legfinomabb mimóza! Nagyon szeretem az igazi mimózában azt az üde zöldsárga púderességet, csak ne lenne olyan édes. Vágytam egy ilyen illatra régóta, ami egy picit csal és csak púderesség és alig édesség. Sokféle mimózát illatoltam már, legtöbbször ott romlik el, hogy összekutyulják valami mással és az egész értelmét veszti számomra. Vagy édes ugyebár.. Az Amouage mimózája már majdnem tetszett, hmmm gyönyörű pitypang... de aztán beindult és elkezdett édesedni..jajjj, de kár érte:-)
És aztán rám talált Ő. Eleinte nem tudtam az Infusion sorába beilleszteni, nekem közelebb áll a Byredo tulipánjához stílusban. Franciás, púderes frissesség. Aztán összehasonlítottam a l'eau-val és akkor rájöttem, hol bújik meg... hát persze, ő hűti a kompozíciót, az a finom áttetsző Infusion jelleg. A leszáradásában van némi marcipánosság, nagyon pici, az egész biztos, mert menekülnek rólam a mandulás illatok. De egyébként véges végis egyszerűen csak mimóza, mínusz a métely.
A kedvencem lett a sorozatban az Infusion l'eau mellett, választani sem tudnék hirtelen.

Mayam Szőke Henna

Mayam Szőke Henna
2019. december 15.

5 éve őríztem egy kis csomagot, mert a lemosással anno nekem is meggyűlt a bajom és megfogadtam, hogy soha többet... De a hatása annyira hihetetlen, hogy most újra ráfanyalodtam. Sötétszőke hajam van (szerintem már nagyon sötét) világosabb csíkokkal és hajvéggel. Gyönyörű, enyhén vöröses fényt adott neki és szépen helyre tette a töredezett hajvégeket. Nehéz volt lemosni, de aztán az a gyönyörűséges fény és szín... rendeltem még 1 kg-ot:-)))
Következőre már alakítottam a technikán. A masszához adtam 20 % vörös hennát és 1-1 teáskanál Amlát, Kapoort és Tulsit(szintén Mayam termékek) és fél citrom levét a felkenés előtt. Gyönyörűen le lehetett mosni és egyből puha, fésülhető lett a hajam. Miután megtöröltem, átfésültem a kád fölött, akkor még potyogott belőle egy és más... még egy öblítés és kész! A kellemesebb állagról leginkább a hajápoló porok tehetnek.. ha inkább kihagynátok a hennát.

Estee Lauder Beyond Paradise

Estee Lauder Beyond Paradise
2019. május 19.

Ő az egyik legkedvesebb illatom. Tavaly hűtlenek lettünk egymáshoz, nem viseltem magamon, émelyítőnek, túl édesnek éreztem. Talán a gyümölcsök erősebbé váltak rajtam… nem tudom, mi borult meg bennem.. de most újra gyönyörű. Ilyenkor tavasszal-kora nyáron szeretem. Mert pont olyan illata van, mint ami árad most mindenhonnan.. bimbózó virágok, buja földes zöld, pára.
És majdnem az első szerelmem. Amikor elkezdődött a illatmániám a természetes, friss virágos illatokat hajszoltam. Első felfedezettem a Pure white Linen volt és így az Estée Lauder ház lett az első kedvencem. Mégis sokára jutottam el a Beyond Paradise-hoz. Nem gondoltam, hogy bármi ügyem lenne egy trópusi illattal. Gyümölcsök, egzotikum… mmm, köszi nem. Aztán egyszer elolvastam a véleményeket a Fragnaticán… fehér virágok, zöld, erdő, varázslat… merthogy ilyenek a trópusi erdők néhol...hát én bizony pontosan erre vágytam. Sikerült beszerezni egy mintát és csak pislogtam, mi történik a karomon… erdő, gyönyörű fehér virágok nyíltak, zööööld… varázslat.
A minta után sikerült vadásznom egy régi, de bontatlan üveget. Az első fújás után biztos voltam benne, hogy romlott… kellett nekem hazárdírozni. Szúrós avarszag… de persze egész más egy 1 ml-s mintát kenegetni, mint fújni egy jó adagot…
ezt csak azért írom le, hogy tényleg legyetek türelmesek, ahogy Tamcsi írja…
mert aztán eltelt pár perc és kezdett előbújni az erdő mélye, a fehér virágok… levelekkel, szárral, harmatcseppekkel együt.
Végig gyönyörű friss és üde marad, talán az lehet a szilvafa a citrusokkal, ámbrával? A bogáncs jut mindig róla eszembe, fás, zöld, kicsit földes illat… és ezen tündökölnek a virágok, jácint, jázmin, lonc… Most kiragadtam pár jegyet, de igazából szépen egybesimul minden.
Két éve bontottam a koros üvegcsém és idén érzem, hogy már hamarabb halványul az illata, bár ugyanolyan gyönyörű. Hűvösben, sötétben tartom a tartalék üveggel együtt. Sikerült beszereznem még egy utolsót a szivárványosból... még egy minikét is;-) És most beköltöztek a hűtőbe, ahogy sokan ajánlottátok.
Meeert.. minden cseppje kincs.

Estee Lauder Very Estée EDP

Estee Lauder Very Estée EDP
2019. május 16.

A sok negatív vélemény dacára is nagyon izgatott, hiszen Estée Lauder az egyetlen gyengém(haha).
Találó a név, mert ahogy beleszippantottam, kapásból 3-4 EL illat is eszembe jutott. Melegebb, mint ahogy a design engedni sejteni. Engem leginkabb a Pink Coral-ra emlékeztett, csak kevésbbé borsos és szappanos. Két órája van rajtam és valóban kezd halványulni...
Update:
Ahogy ezt leírtam, elkezdett tiltakozni és alaposan belekapcsolt. Huuu, kérem szépen, nincs itt gond a tartósággal, csak mintha lenne egy szünet a leszáradás előtt.. Ami gyönyörű ... emlékeztet a Pleasures, PWL-ére.. hasonlóan bódítóan krémes, talán frissebb.

Guerlain Habit Rouge L`Eau

Guerlain Habit Rouge L`Eau
2019. január 4.

Tényleg méltán a Shalimar férfi párja, bár szerintem inkább unisex.. mondom ezt úgy, hogy nem szeretek pasis illatot magamra tenni.
Rajtam a bőrösség érvényesül és ezért Mugler Oriental Express-ére emlékeztet leginkább. Ez utóbbit volt időm hosszasan tanyulmányozni, mert széttört a kis fújós a fürdőnk kövezetén:-/
Rengeteget vonatoztam anno. Bennem gyönyörű képeket idéz fel.... hosszú vonat utak, kupék, bőröndök.... Poirot...régi ridikülök belseje.. poros, bőrös púderesség.
Nem tudom, mi lesz velünk, mert viselni nem szeretem, a Shalimarhoz nyúlok inkább a puhasága miatt... viszont szinte naponta bele kell szagolnom...

Prada Infusion De Fleur d'Oranger

Prada Infusion De Fleur d'Oranger
2018. december 7.

Rajtam nagyon finomságos. Most már van belőle fújósom, hála Tamcsinak, és azon lendülettel dobra vertem a L'heure bleue-m. Van bennük valami közös, csak ez utóbbit mindig túl soknak éreztem. De mégis nagyon szerettem, mert emlékeztetett gyerekkorunk illatos tolljára és egy tubusos kézi mosószerre (nem is volt több, csak egy féle:-), mindig azt vittem ha táborozni mentem.
Eddig azt hittem, ez a jellegzetes jegy(a Samsarában is ezt érzem) az ylang-ylang, de akkor inkább a naracsvirág vagy neroli? Csoda tudja...
Jót tesz neki a megszokott púderes-íriszes alap, fémesség alig. Szeretem ezt a sorozatot.

Estée Lauder Pleasures EDP

Estée Lauder Pleasures EDP
2018. november 30.

Ő az egyik legkedvesebb illatom, bár kapcsolatunk elég méltatlanul indult. Csak azért fújtam magamra, mert nem volt a parfüméria polcán az, amiért igazából indultam. Azóta a nemtaláltat már megtaláltam, túl is adtam rajta... de ő, a Pleasures maradt és maradni is fog.
Na de ne rohanjuk ennyire előre, az első élmény... úúú, ez borzasztó tömény, te jó ég! De jó, most egész nap fájni fog a fejem... Már több saroknyira jártam, vártam a zöldre.. amikor megcsapott valami isteni ZÖLD:-D, friss, szappanos, tavaszi virágillat és majdnem átmenni is elfelejtettem. Pont erre vágytam, ezt hajszoltam mióta.
Nyáron a z Eau fraiche-t szeretem, idén is őt nyüstöltem. A legjobb flanker, kétségtelen.
A Pleasures-ért ilyenkor nyúlok télen. Talán mert havas-virágos illat a besorolása a nagy könyv szerint?
Nemrég fejtettem meg a titkukat. Van bennük valami, amitől annyira egyedi és semmi máshoz nem hasonlítható... de megfoghatatlan, mi az. Fragin olvastam egy leírást amitől megvilágosodtam. Fenyő! Mintha elrejtettek volna néhány ágacskát a hatalamas virágcsokorban.
A leszáradásakor is friss marad, de elmélyül, puhul.. és itt hasonlít egy picit a Pure White Linen-re.
Az egyetlen illat, amit mindig megdícsérnek rajtam... méltán került a 100 legjobb közé.

Chanel Coco Noir

Chanel Coco Noir
2018. november 30.

Úgy látom, nem egyedi a történetem. Engem sem szeretnek a Chanelek, de van valami bennük, ami nem hagyja nyugodni az embert. Például az Allure csak az üzletben pakolta ki nekem a fonnyadt virágait, otthon már szépen összefonódtunk. Szóval szeretnek bújkálni, így hát úgy döntöttem lassacskán mindegyikből beszerzek egy picit és időnként teszek egy próbát.
Na de a Noir... ő rögtön rám mosolygott;-) Már a Coco edp is kecsegtető volt és így kipróbáltam az egész sort a polcon. A Noirnak adtam a legkevesebb esélyt... de végül vele a csuklómon billegtem tovább.
Nem az a buja és fülledt Noir illat, hanem inkább esti fésülködő asztalos, kencés, balzsamos boudoir felleg. De szerintem sem olyan találó a fekete üveg, annyira könnyed és friss. Valóban sokféle arca van..napközben felüdít, biztonságot ad.. este megnyugtat... nem is tudom.. bárhova, bármikor. Egyszerre friss és mély és még annyi minden.. nekem a Shalimar, az Alien Edt volt hasonló élmény, bár teljesen más illatok.
Az eleje a Miss Dior Mon Cherie-re emlékeztet, de csak a tisztaságában, annál sokkal melegebb. Egy másik reggel a Balmain Ivoire ugrott be. És persze ott bujkál folyamatasoan a háttérben az a bizonyos Chanel jelleg.
A tartósságára sok panaszt láttam; én egész nap, sőt másnap is érzem.
Férfias jegyeket abszolút nem érzek benne, pedig szeretnek rajtam kijönni. De az igaz, hogy tényleg mintha burkot varázsolna az ember köré, ami magabiztosságot, tartást ad.
Igen, jól látjátok... elvesztem...

Guerlain Aqua Allegoria Flora Nymphea EDT

Guerlain Aqua Allegoria Flora Nymphea EDT
2018. november 20.

A Narcisso Rodriguez Fleur Musc-ra emlékeztet, amit végül nem tudtam megszeretni, de nehezen engedtem el. Ebben az illatban érzem azt a valamit, ami hozzá vonzott, bár meg tudnám fogalmazni, mi az... talán a mézes virágosság.. nem is tudom, nincs is köztük olyan nagy hasonlósság elvileg az összetevőkben.
Finomságos, friss virágos és balzsamos. Párás, tiszta vasalás illata van.
Köszönet Tamcsinak érte:-)

Prada Milano Infusion D'iris L'eau D'iris EDT

Prada Milano Infusion D'iris L'eau D'iris EDT
2018. november 20.

A legkedvesebb íriszem:-) Ebben kevésbbé érvényesül a fémesség, inkább a púderesség, az íriszes porosság és némi virágosság, amitől valahogy melegebb, balzsamosabb lesz, mint a sorozat többi része.
Élénken bennem él a premierünk, az első napom vele. Egy különleges alkalomra tartogattam. Felvettem a púder színű selyemruhám, kiengedtem a hajam.. és egész délután azt éreztem, hogy egy felhőn szállok, járnom sem kell. Igazi transzportálós illat, tündérország illata... áttetsző, tiszta.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.