KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Laurencia

adatok

11865 pontRegisztráció dátuma: 2016. november 16.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

11865 pontRegisztráció dátuma: 2016. november 16.
Bőrtípus: -
Bőrprobléma: -
Korcsoport: -

90 VÉLEMÉNY (90 vélemény 1019 hasznos szavazattal)

Clarins Double Serum

Clarins Double Serum
2019. november 12.
(!)

Kicsit szélhámosnak érzem magam e vélemény megírásakor, ugyanis úgy jelentkeztem tesztelésre, hogy valójában már hosszú évek óta használom e szérumot. (Pontosabban az elődjét és most a megújított verziót is magaménak tudtam/tudom)
7 éves jelenlétem alatt még soha nem nyertem itt semmit, azzal, hogy teljes méretű terméket volt szerencsém kézhez kapni, azt hiszem behoztam ezen lemaradást egy húzásra.
Az elődje is egy nagyszerű termék volt, ásványi olaj tartalma azonban okozhat problémát, így az én érzékeny bőröm egészen rapszodikusan reagált rá.
Volt hogy egy hónapig minden probléma nélkül tudtam használni és élvezni a simító, feltöltő hatását, máskor pedig eltömítette a pórusaimat és random módon pattanások jöttek elő.
Az új verzióban már nincs paraffinum liquidum és sokkal bőrbarátabb összetevők kerültek bele, így ez egy majdnem tökéletes szérum lett a téli időjárásra.
(Ha még az illatanyag sem lenne jelen, tapsolnék is)
Az állaga még mindig enyhén olajos érzet, este szoktam használni, reggelre teljes mértékben felzabálja a bőröm, semmilyen réteget nem hagy, egy könnyű arcmosás sem hoz lesz semmilyen ottmaradt felszíni akármit.
Nagyon-nagyon mélyen hidratál,így elsősorban a száraz bőrűeknek lehet ideális választás, így a megújult formulával viszont vegyes bőrrel is érdemes nekiugrani a használatnak.
A mostanában felkapott összetevőkből (squalane, propanediol, escin) is került bele, haladó szellemben gondolkodnak hát Clarinsék, határozottan jót tett a terméknek a ráncfelvarrás.
Kinek ajánlom?
Télre szinten mindenkinek aki extra hidratálást igényel és e feladatot nem krém állagban kívánja abszolválni.Semmilyen hidratálót nem kér már az én bőröm a használat után és reggel is elég egy lightos szérumocska, nincs szárazságfolt, vízhiány miatti ráncocskák.
Szem köré ne kenjétek, oda nem való, és nem is erre van ő kitalálva.
Az ára húzós, de a piacon bejáratott középkategóriás márkák sem áraznak másként így ezt a témát nem is érdemes bocolgatni.

Köszönet a KM-nek és a forgalmazónak, megspóroltatok nekem egy karácsony előtti sorban állást és tömegverekedést valamely illatszeres műintézetben, ahogy számolom addigra fog elfogyni a saját példányom és gondolkodás nélkül bontom majd a megnyert jószágot.
40 felett szerintem az E.L ANR mellett ő egy olyan alapmű, mint a komolyzenében Liszt és Franz Schubert: általános műveltség tehát a bőrápolásban.

Histoires de Parfums 1740 Marquis De Sade

Histoires de Parfums 1740 Marquis De Sade
2019. október 30.

Hiába szánta férfiaknak őt a Histoire ház, a Márki tudom egyetértene velem ha olvasná: fás, fűszeres, dohos, poros felhőjéhez nem kell semmi, csak meztelenség és akkor kvázi teljesen mindegy ki viseli.
Nem tudok illatjellemzést írni, most még nem, s vélhetően később sem, de már nem is akarok.

Át kellett írnom a korábban írtakat, sokkal többet tud rólam ő mint amit megérdemlek.

Hermès Terre d'Hermès EDT

Hermès Terre d'Hermès EDT
2019. október 15.

Elmúlt az összes fájó emléke már évekkel ezelőtt, lásd Juhász Gyula Anna örök:"....
Az évek jöttek, mentek, elmaradtál
Emlékeimből lassan..."
Hála Istennek!
És most már én viselem, a kólás-kapros felhője olyan mint egy biztonsági háló a szakadék felett, hiába csinálta meg Pierre Montale a Red Vetyver-el a koppintást, a lőtéri kutya is ezt szagolná ki ezer közül. (Kapor nincs benne, az érzet az)
Lehet hogy unalmas, meg közhelyes, meg maffiózós (mi van még ellenérv felsorolva?több nem jut eszembe) de akkor is.
A gyógyfüves Biri néne is megnyalná a szája szélét, gyógyfű, ez az!
Nincs is annyi csillag amennyit érdemelne.

Carner Barcelona Botafumeiro EDP

Carner Barcelona Botafumeiro EDP
2019. október 7.

Úgy tömjén hogy nem is igazából az, csak a végén.
Hogy fokozzam tovább "felszállt a fehér füst" a Botafumeiro-val , mert bár rengetek füstölgő nagyágyút használok édes tömjén témában semmi olyan nincs ami megütné a mércét.Eddig.

Eleve nem is létezhet ilyen hogy édes tömjén, maga a szóösszetétel is egy anomália, nincs ilyen.
A L'Artisan próbálkozása nálam nem vált be, tavaly ősszel az hittem meglesz a kiválasztott, persze, hogy a korai örömködés nem vezet ám sehova.
Még mindig jövök a nem létező dolgokkal, ő a muszlim plébános.

Carnerék a Santiago De Compostela katedrális füstjéből inspirálódtak, én pedig a keleti fűszerekből amelyekkel ezt az illatot rendesen megszórták és ennek a bázisa a bitang erős mystikal ami valójában az égő tömjént utánzó szintetikus vegyület.
A szuhar/cistus ladanifer pedig egy balzsamos sűrű szemétláda ami ki nem paterolható az orr hátsó részéből, erre jön még egy kis bors meg a virágos jegyek s elkészült a varázslat.
Ennek mértéke oly erős hogy engem a langymeleg tavaszi időben képesek viselésére csábítani, hogy lesz e teljes méret azt majd az idő eldönti.
Blatteren is képes a legszebb arcát mutatni, bent felejtettem a minap a Nerolis szatyorban, melyet aztán később másra használtam így kerül az irodai asztalomra, s képes volt a kis egyszerű papírcsíkocska az egész szobát úgy betölteni vagy legalábbis az én személyes x nm2-ű mozgásteremet az asztalnál, hogy mosolyogtam mint gomba az esőben.
Az eleje édes, szépen, tisztán, okosan és aztán jön a fűszerezés.
Egyetlen dolgot hiányolok belőle, valamilyen meglepő lépést, mert az illat valójában kétfázisú: édes fűszeres kezdés és utána tömény tömjén.
De a fent nevezett témában eddig ennél jobb még nem született, várom a tökéletest, hátha.

UP:Ő a tökéletes, nincs mire várnom.
Bejött az ősz meg a reggeli 5 fok, na gyere szépen a mamához 50 ml-eske, jók leszünk együtt márciusig.
Megadom az 5 csillagot habozás nélkül.

Kenzo Jungle L'Elephant EDP

Kenzo Jungle L'Elephant EDP
2019. augusztus 29.

Hanyadszorra is írom meg az Elefánit?(Név levédve Hanky részére, ő volt az értelmi szerző még 2012-ben)
Kb. harmadszorra, de ígérem ez lesz az utolsó.
Ha a Mugler féle plecsni az ékes példa arra, hogy miért nem jó a mostani designer front, akkor ő az élharcosa annak hogy a vintage viszont miért igen.

1996-ban csoda dolgok történtek a világban, Laurencia néni érettségire készült és szerelmes volt egy hozzá végképp nem illő fiatalemberbe,melyet az okos anyai ösztön úgy zúzott porrá- mármint a kapcsolat lehetőségét- hogy azt maga Herkules is megirigyelte volna , George Michael kiadta az Older című albumát, a Fradi nyerte az NB1-et, Magyarország csatlakozott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez, Damon Hill Formula 1-es világbajnok lett és Dominique Ropion a világra szabadította a Jungle-t.
Remélem nem hagytam ki semmi fontosat, ja de Sir Anthony Hopkis nem kapott Oscart a Nixonért pedig megérdemelte volna.
Ugye milyen csuda dolgok ezek ha az embernek van két keze és tudja használni a Wikipedia-t?

Mit mondjak még el, ami el nem mondatott?
Nincs ilyen, minden ott van a sok száz véleményben előttem, szélsőséges, megosztó illat, éppen ezért nincs is értelme minősíteni hogy jó vagy disszonáns, ami igaz az igaz, igencsak megcsúszott Ropion bácsi keze mikor a szegfűszeget meg a gardéniát öntötte, az emberek 80%-át ez zavarja.
Engem nem bánt , soha nem is bántott, könnyűszerrel viseltem világ életemben és a seregem oszlopos tagja marad ameddig csak lehet.
Mit jelent most az Elefáni?
Őszt, esőt, sötétedést, ugyanaz az érzet mint az El Born, jazz, kávé, kávéház, köd és cigaretta, ha dohányoznék még, biztos hogy az egész mellé odakívánkozna valahogyan egy szál.
Bordó körmök, bordó rúzs, képzeljétek még ide az őszről alkotott összes ostoba klisét, olyan nagyon ősz tud lenni, amikor őt fújom, nem csak az időjárásban hanem a lelkemben is.
Melankólia.

Szokta volt mondani az egyik kortárs irodalmárunk, hogy az antikvárium időalagút, igaza van.
S az Elefáni még annál is igazibb, esély sincs arra hogy ilyen kaliberű darab mostanság világra szülessen, szeressük, becsüljük, amíg még az idő engedi.

Nishane Boszporusz

Nishane Boszporusz
2019. augusztus 14.

Eeeeeez egyszerűen pusztulat.
Van az úgy, hogy az ember megszippant egy illatot és egy büdös szót nem tud többet kinyögni, no nem azért mert érzés vagy gondolat nincs, pont az ellenkezője: annyira sok érkezik az előbbiekből, hogy azt nem is nagyon lehet feldolgozni, energia mindössze annyi marad hogy levegő ki és be.
Ultramodern gyönyörű aquás kicsit calone-os de a lelkében fougere, a török macsó akinek még a bőre illata is más mint az európai bitangoké,ez van e parfümben előadva.
Nem is mondok többet csak 5 csillagot adni jöttem, ennyi éppen elég lesz a következő hónapokra.

Nishane Santalové

Nishane Santalové
2019. július 24.

"Sivatagi szél fújt aznap este. Az a forró, száraz szél, amely a hegyi szorosokon át ereszkedik a városra, felborzolja az ember haját és az idegeit, s viszketni kezd tőle a tenyér. Az ilyen éjszakákon minden italos vendégség verekedéssel végződik. Szelíd kis feleségek a húsvágó kés élét tapogatják, s a férjük nyakát méregetik. Minden megtörténhet. Még az is, hogy teli pohár sörhöz jut az ember egy koktélbárban."
Nekem a Nishane aranytyúkja csakis Raymond Chandler a Gyöngy bajjal jár című novellájában a főhősnő illata, aki ebben a sivatagi melegben egy igen száraz szantál parfümöt használ, mellyel aztán teljesen elbűvöli a piás magánnyomozót.
Aztán még érzem valahol, hogy mi volt az inspiráció, ez ugyanis a Samsara krémesített és finomított verziója.
Chandleren és Guerlain illatokon felnőni pedig kegyelmi állapot, erre én vagyok az élő bizonyíték.
Mert vallom hogy egy istállóban született e két sötét ló, s ha az öreg Jean-Paul Guerlain és Jorge Lee a Nishane házi parfümistája valaha találkoznak, remélem némán megszorítják egymás kezét, nem is kell ennél több.

Na ez aztán parfüm a javából, nem is szabadna máshogyan.

Thierry Mugler Aura EDP

Thierry Mugler Aura EDP
2019. július 24.

Ha valamilyen eklatáns példával kell szolgáljak egy kívülállónak, hogy miért is kerülöm jó ideje a designer parfümöket, ez a zöld plecsni a tökéletes választás.

Tekintve hogy nem adok negatív értékelést jó ideje- mondván each to her own -az 5 csillagot az a nettó szemfényvesztés kapja melyen négy darab orr tevékenykedett kerek egy évig és sikerült ezt a gyomorforgatóan cukros, szúrós műszantált eladni a tömegeknek mint valami különlegességet.
Jár érte a taps,nem tudok egyebet hozzáfűzni.
Maga az illat?
Értékelhetetlen, annyi harmónia van benne mint sündisznóban a dauer.
Van hogy képtelen vagyok befogni a számat és a jelenkori parfümkultúra lesajnálása zsigeri erővel tör fel belőlem, elnézést érte, tényleg, ez ma egy ilyen nap.

Atelier Cologne Orange Sanguine

Atelier Cologne Orange Sanguine
2019. július 3.

Frissen facsart narancslé a cédrusligetben, ugyanis az utóbbi a bázisa e csodálatos illatnak és ami fent a note-ok közt nincs feltüntetve.
Kalapot emel még egy kis geránium köszöntésként, de mivel ő egy illedelmes úr, ezt oly diszkréten teszi hogy nem töri meg a harmóniát e napsütötte reggeli ébresztő koktélban.
Faék egyszerűségű csodaszép darab, mostanában zavar a komplexitás, a túl sok szín, a túl sok információ, vissza az alapokhoz állapotom tökéletes kiegészítője.
Eszembe jut még róla Agatha Christie Cipruskoporsója és abból is valami ilyesmi:
"Néha áthidalhatatlan szakadék választja el a múltat a jövőtől. Ha valaki megjárta a halál árnyékának völgyét, s újra kilép a ragyogó napfényre... akkor, mon cher, annak számára új élet kezdődik. A múlttal nem tud már mit kezdeni."

Így is van, optimista, életigenlő és ragyogó tisztaságú törékenység potom áron.

Casamorati 1888 Dolce Amalfi

Casamorati 1888 Dolce Amalfi
2019. július 3.

Gyönyörű illat lenne ha.....
A "ha" majd inkább később, előbb elmesélem mi az ami miatt a gyönyörű jelző illetné.

Amalfi egy életérzés, depresszióra és idegek kisimítására receptként kellene kiutalni Olaszország e gyöngyszemét utazás céljából, tökéletesen hangulat és érzet visszaadó parfüm ez 2017-es kiadással, a számomra teljesen ismeretlen Miroslav Petkov parfümőr munkája.
Rózsaszín neonrágó, nem a tubarózsás, hanem a vaníliás fluff-puff bubblegum, echte olasz limoncello zamattal megöntözve, a fűszerligetek minden erejével vaníliás sütike bázison.Amolyan Juicy Fruit szerű érzet meglocsolva két felessel: úgy téli hogy nyári és úgy nyári hogy valójában téli,megfoghatatlan évszak szempontból, szerintem bármikor és bármilyen közegben megállja a helyét.
Az üveg nyitásakor pattogtam kicsinykét mint kecskesz@r a deszkán, ugyanis első blikkre patikai köptetőt szimatoltam, amely sajnos a felfújás első 10 percében is jelen van.
Fél óra töprengés után sarokba is állítottam a bűnös szegfűszeget, ez okozza a problémákat, nem mellesleg az Elixirium Thymi Compositum köptetőnek is ez a fő hatóanyaga így meg is fejtettem a bajaimat.
Ez lenne tehát a ha...

Nagyon sokszor ez egyéni orr érzékenység, másodsorban mikrogrammokon tudnak illatok elcsúszni, semmi bajom nekem a szegfűszeggel (lásd Kenezo Elefánija) de itt és ebben a keverésben,ebben a mennyiségben számomra oda varázslat.
Gondolkodtam sokat, mire is hasonlít nékem ez az Amalfi legény, Carnerék Megalium illata a tesója, csakhogy abban citrony nincsen, így tovább kell keresgélnem még egy megfelelő nyári barátot.

UP: lett végül 2 gyári mintám amit szégyentelenül el fogok használni, van ebben a köptetős dologban valamiféle addikció énnálam, meg kell kövessem az alkotót, tényleg....

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.