KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

leaseydoux

adatok

1875 pontRegisztráció dátuma: 2018. január 3.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

1875 pontRegisztráció dátuma: 2018. január 3.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 25-34

40 VÉLEMÉNY (40 vélemény 147 hasznos szavazattal)

Chris Collins Longkissgoodnight EDP

Chris Collins Longkissgoodnight EDP
2022. május 23.

Őszintén szólva nem is vártam, hogy ennyi izgalmas illatot tartogasson nekem ez a tavasz, de szerencsére most elmondhatom, hogy nincs olyan helyzet, amikor ne tudnék az adott alkalomhoz vagy hangulatomhoz illő illatba burkolódzni. A Long Kiss Goodnight egy egész éjszakán át tartó, fülledt esti kaland, amit akkor veszek elő, amikor nem szeretnék naturális szénakazal-illatú lenni. :) Az eleje kicsit emlékeztet a Rose Prick fűszeres rózsájára, amit én tényleg nagyon szeretek, de ez még izgalmasabb és különlegesebb. Valószínűleg ha előre megmutatják az illatjegyeket egy sóhajjal tolom arrébb, de szerencsére fogalmam sem volt még a brandről sem, amikor gyanútlanul beleszippantottam ebbe a gyönyőrűen letisztult, fehér üvegbe. Maracuja (!), kávé, oud, vanília, sáfrány, ámbra, pünközsdi rózsa a jegyei papíron, de teljesen mindegy, mert konkrétan semmi sem érződik ki belőle. Talán az oud az egyetlen, amit azonosítani tudok, és mintha minden további illatjegy ennek harmonizálására, puhítására, és finomhangolására került volna mellé. Számomra ez az illat a nyári esték legjobb arcát mutató, érzéki élménye, az a fajta lehengerlő ritkaság, ami még azt is el tudja hitetni az emberrel, hogy ha akarja, bármire képes.

Byredo de Los Santos EDP

Byredo de Los Santos EDP
2022. május 17.

Egyike azoknak az illatoknak, amik a mostanában eléggé leredukálódott "illatgardróbom" sziklaszilárd alapját képezik. Egyelőre csak fújósban, de egyre jobban beivódik a mindennapjaimba, szóval nem tartom kizártnak, hogy előbb-utóbb landol majd nálam egy üveg. Kifújáskor tényleg egy gyógynövényes, szénás rét-illat. Majd nagyon lassan, és az általam szeretett Byredok hővös átváltozásával a kezdeti szárazságot felváltja a az eső utáni májusi kert nyirkos illata. Fű, nedves fa, ázott vadvirágok kavalkádja egyre pézsmássabb alapon. Ebben a fázisban a fás jegyek erősítenek, itt mintha szantált is kiéreznék belőle. Majd az ámbra puhítja fel végleg, hogy a leszáradásban tökéletesen a bőrömbe simulva tegye emészthetővé ezt a fajta aromás növény-forgatagot. Tényleg nagy bravúr ez a fajta megközelítés, ráadásul tartós, és jól érződik egész nap. Részemről nagy az öröm, h a Byredo visszatalált arra az útra, ahol a skandináv természet és minimalizmus ennyire kreatívan és ilyen csodás összhangban tud felszínre törni.
(ui. @laracroft ha ez is egy vakvásárlás volt, megvan a mailcímem:)

Initio Parfums Musk Therapy

Initio Parfums Musk Therapy
2022. február 22.

Ritka mostanság, hogy egy illat ennyire összhangban legyen a nevével és a koncepcióval. Ez egy nagyon addiktív, idegeket kisimító, puha illat, ami instant jó vibe-ot tud teremteni a legrosszabb napjaimon is. Hozzám egyébként nem jutott el az a nagy hype ami (a fragis vélemények szerint) övezi, nem követek beauty influenszereket egyáltalán, szóval ez nem befolyásol semmilyen irányba. Forradalmi alkotásnak egyébként én sem mondanám, egyszerűen csak egy nagyon jóleső, megnyugtató érzést tud adni, mintha ez ember egy tiszta, mámorosan puha, nagy fehérségben találná magát. (sokat áradoztam már arról, hogy mennyire nagyra tudom értékelni a fehér szín olfaktív megfejtéseit.) Amúgy nehéz összetevőkre szedni, nyilván a pézsma a főszereplő, nagy szerencsémre. Nagyon könnyen be tudok sokallni tőle, mert egyrészt tényleg van benne valami addiktív, amitől könnyen túl lehet adagolni, másrészt elég brutális szillázs és hatósugár jellemzi, szóval legszívesebben terápiás illatnak használom szürke, stresszes, kiábrándító napokon.

Ella K Parfums Reflet Sur L'okavango

Ella K Parfums Reflet Sur L'okavango
2022. február 20.

Iszonyúan vágyom virágos tavasz-illatra, pedig tudom, hogy ez mennyire nehéz kategória számomra. A Reflet sur l'Okavangoról elég megkapó leírások vannak, szóval a képzeletbeli utazásom az Okavango delta torkolathoz (ahol a "számtalan patak partján papírusz, akác, platán illatának kavalkádja száll fel a fényűző növényzetből") elég meggyőzőnek tűnt ahhoz, hogy fejest ugorjak egy kis minta vakrendelésébe. Nem beszélve az obligate fragis leírásokról, ahol szintén a fantáziámban élő vágyott illat tárgyát láttam körvonalazódni. Nah, hát nagyobbat nem is csalódhattam volna! Nem értem mi történik, hogy csak én vagyok ennyire reménytelen, de ez rajtam egy túlcsordulóan édes, cukros MÉZ illat. Ennyi. Nemhogy a "bőséges növényvilág állandó ihletforrása" nincs jelen, vagy a pézsma, ami kicsit tompítana, de az édességen kívül én esküszöm semmit nem érzek, se akác, se fa-akkordok, semmi. Pár óra elteltével (mert persze levakarhatatlan a drága) egy kis Jil Sander-szerű, napcsókolta bőr-illattá alakul, ez akár lehetne jó is, és itt akár lehetnénk Botswanában is, (és akkor minimálisan indokolt lehetne az elnevezés is) ha nem kéne elviselnem az ezt megelőző, mézben csorgó, hosszú órákat. Kár érte, pedig a vége már tényleg nem rossz.

Creed Aventus for Her

Creed Aventus for Her
2022. február 20.

A Spice and Wood és a Royal Princess Oud óta egyre bátrabban nyúlok a Creed polcok felé. Bár az árfekvést még mindig kicsit távolinak érzem az optimális illat-budget-től, de szerencsére vannak levadászható travel size verziók is, (ahol legalább nem kell fájdítanom a szemem a feleslegesen elitkedő üvegekkell) szóval ismerkedünk. És ez egyáltalán nem rossz. A minőségi alapanyag, ami a Creed esetében nem csak üres frázis, egész egyszerűen kiérezhető elég hangsúlyosan minden illatból. Ahogyan ebből is, és talán emiatt is emlékeztet nagyon az általam nagyra tartott Spice and Wood-ra. Kicsit nőisebebb verzióban persze, de tényleg csak kicsit. Ez egyébként nem egy átlagos, trendek után ácsingózó nő illata, és nem is működik akárkin szerintem. Elég hűvös, összetett, nagyon természetes illat, az én ízlésemnek kicsit sok gyümölccsel, de ebből még bármi lehet..

Creed Royal Princess Oud

Creed Royal Princess Oud
2022. február 16.

Kezdetben egy olyan medikális, földes, fás oud, hogy a könnyem kicsordul a szépségétől. Pont ezt várnám el egy illattól manapság, amit a kifújást követő egy órában produkál: van valami meghökkentően provokatív benne, de minden harsányságot mellőzve, a lehető legtermészetesebb módon. (gondolom Creedek nem spórolnak a minőségi alapanyagokkal) Nekem amúgy se royal, se princess, se piros ruha, se power-woman asszociációm nincsen, (pedig ez utóbbit azért bámibe bele tudom látni). Inkább egy androgün, távolságtartó, valóban patikamérlegen kibalanszírozott csoda. Az a fajta ritkaság, ami úgy követel figyelmet, hogy igazán nem is akar figyelmet, egyszerűen csak nagyon szép. Ez a varázslat jelenleg rajtam 1-1,5 óráig tart, utána egy kissé leegyszerűsített, vizes-virágos illatka lesz. ez se rossz egyébként, de azért még nem érzem annak viharos erejű csapásnak a szelét, ami a bankszámlámat fenyegetné.

The Harmonist Magnetic Wood

The Harmonist Magnetic Wood
2022. január 29.

Ez az illat kezdetben a középszerű unalom maga. Mondom ezt úgy, hogy minden összetevőjét szeretem egyébként, és a fragis leírások alapján biztosra vettem, hogy nagyon fog tetszeni. De nem tetszik, és egy ponton még el is kezd annyira zavarni, hogy inkább lemosom, mert ez a nagy "revitalizáló aura" perceken belül elkezd az idegeimre menni. (fel nem tudom fogni, hogy lehet ekkora ziccert kihagyni ilyen összetevőkkel, na mindegy)
Ami a márkát illeti, távolról nézve nagyon is egyben van az egész: kiemelkedő formatervezés, korrektül kitalált, a feng shui-n alapuló márkaüzenet, elemekre bontás..stb. Viszont az általam próbált illatok rajtam vagy teljesen szétesnek, vagy egy nivea dezodor kreativitását sem hozzák. (Egyébként meg teljesen egyetértek Laracroft Moon Glory-hoz írt véleményével.) Jah és mindezt 73000 Ft/50ml-ért. LOL

Frapin Nevermore

Frapin Nevermore
2022. január 27.

Igazság szerint én csak azt várom, hogy ráunjak, mert semmi kedvem semmiből 100 ml-t venni, sem a fújós beszerzésével bajlódni. Egyébként tényleg csodálatos illat, ahogy előttem azt már leírták. Csak sajnos azt hiszem elmúltak azok az idők, amikor minden követ megmozgattam egy szeretett illat beszerzéséért.. Azért sajnálom, mert elképesztő élény viselni. Kifújáskor Comme des Garcons Blackpepper-szerű tömény borssal nyit, ami egy nagyon lírai átalakuláson megy keresztül ahogy a rózsa akkord feloldódik egy ropogós, nagyon hűvös (ahh!) aldehides varázslatban. Mintha némi tömjén is társulna ehhez a fázishoz, ami ezen a ponton eléggé emlékeztet a Passage d'Enfer baljós szépségére. Később csatlakozik kedvencem, a cédrus, ami egy száraz, papírszerű púderességbe puhítja az egészet. Nincs olyan fázisa, ami ne tetszene, pedig nem egy lineáris illat. Ha a Rose 31 a Le Labotól jó illat lenne, ilyen lenne ( mondanám, ha gonoszkodni akarnék) Na jó, nincs valakinek egy fújósa? :)

Byredo Young Rose EDP

Byredo Young Rose EDP
2021. december 5.


Ez egy nagyon kedves és nagyon ellentmondásos illat. Meggyőződésem, hogy egyáltalán nem illik hozzám, ehhez képest mégis meglepően sokat fújom magamra. (fújósból persze) Amikor először találkoztunk, teljesen érdektelennek találtam, nem is emlékeztem mit fújt rám az eladó hölgy. Mondjuk túl sok mindent próbáltam is aznap, de a számomra unalmas Kurkdjian-féle rózsárka emlékeztetett leginkább, szóval nem mondanám, hogy mély nyomott hagyott bennem. A második találkozásunk már egy 2 ml-s fiola volt. Unottan löttyintettem magamra egy fárasztó hét napsütötte péntekén, és engem lepett meg a legjobban, hogy mennyire jó érzés volt megérezni napközben. Azon a hétvégén ki is fújkáltam az egészet annak ellenére, hogy még mindig túl ártalmatlannak éreztem. De azért vettem egy 10 ml-s fújóst utánpótlásnak, amit azóta is örömmel használok. Kapom a bókokat is rendesen, szóval semmi okom nem lehet panaszra, mégsem tudom megfejteni hányadán állunk.. Ráadásul ősszel én ennél nehezebb és összetettebb illatokat preferálok (ahogy egy barátnőm mondaná: lehet megőrülni) és egyébként is: semennyire sem illik se a személyiségemhez, se a habitusomhoz, mégis örömmel nyúlok érte reggelente. Meglepő módon még lefekvéshez is. Rétegezni is jó más illatokkal. Egyébként hasonlít is a sokat emlegetett L'eau À la Rose-ra, meg nem is. Amitől nagyon jó, az az, hogy ez TÉNYLEG egy nyílófélben lévő fiatal rózsa, talán az egyik legrealisztiksabb a műfajból. Puha, kiegyensúlyozott, és ártatlan. Nem édes. Nem citrusos/éles. Nem szappaonos. Ami szerintem a gyümölcsös érzetet adja, az az ambrette, ami elég kifinomultan erősít rá a frissességre (és végre nem a citrusosságra) A pézsma pedig hozza azt a puha komfortérzetet, amitől az ember legszívesebben belehemperegne az illatba. Szóval semmi karcosság, vagy zavaró akkord nincs benne, viszont túl sok izgalom se sajnos. A fújósom örömmel el fogom fújkálni, de kizárt, hogy üvegében megvegyem, főleg hogy vannak ennél sokkal érdekesebb és hozzám passzolóbb üvegeim a háztól. (azt már nem is kommentálnám, hogy csak 100 ml-s üvegben került forgalomba)
Ha egy nagyon fiatal, gondtalan és ártatlan lány lennék, biztos jobban imádnám.

Chanel Le Lion De Chanel EDP

Chanel Le Lion De Chanel EDP
2021. november 21.

A biedermeier fésülködőasztal magányossága a nagyszüleim házban. Újságpapírral bélelt fiókjában még lapul némi vaníliás sütemény és púderes doboz, oldalán már pattogzik a lakkozott fa. Nyilvánvalóan drága és nehéz darab, le sem tagadhatja a szebb napokat, a minőségi kidolgozottságot és polgári törekvéseit. Sajnos a Le Lion ódon fiókszaga a bőrömön meg sem közelíti a -Chanel butik eladó hölgye szerint- referenciaként tekintett nagy elődöt, a Coromandelt. Sőt, nekem kicsit a Coromandel lebutított változatának tűnik, amiben nyoma nincs annak az izgalmas kontrasztnak amit az ázott fa és a fehércsoki kettőse tudott nyújtani. (Pedig ha valakit, akkor engem a világból ki lehet kergetni az édes gurmé jegyekkel.) Itt az ódon fa-stich teljesen unalmasan és eseménytelenül édesedik be, és áraszt valami megmagyarázhatatlan szomorúságot. Érződik persze a Chanel DNS, a ház patinája, tartós, minőségi darab ez is, de valahogy az én bőrömön ez egy távoli időket idéző, elhagyatott hangulat, amiből nagyon hiányzik valami. Valami csavar, vagy ötlet, de leginkább az életigenlés. Tény hogy én mostanra nagyobb örömöm lelem a kisebb, független (vagy ha úgy tetszik indie) házak kreációiban, az ezekből áradó szabadság és önfeledt kreativitás valahogy jobban passzol a mostani élethelyzetemhez és a bőröm kémiájához. Ennek ellenére a Les Exclusifs sorozat mindig nagy kedvencem volt, és igazán nem szeretném tovább magamra haragítani a Chanel rajongókat: mint tudjuk ahány bőr, annyiféle változat egy illatra. Én az első találkozás után még egy kis fújóst is beszereztem, annyira nem akartam elhinni, hogy ez ennyire semmilyen lett. De sajnos -és hangsúlyozom hogy számomra- most egy kissé kiégett és elfáradt, (a fragi szerint főleg a Shalimarral) könnyedén helyettesíthető kreáció született.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.