N0emi
Regisztráció dátuma: | 2013. szeptember 20. |
Bőrtípus: | Kombinált |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
Korcsoport: | 35-44 |
67 VÉLEMÉNY (18 vélemény 33 hasznos szavazattal)
Kiko Radiance Boost Serum Face Base
2023. augusztus 8.Egyszerűen imádom! Ezt használtam egész tavasszal és nyáron is (bár nyárra talán túl fénylő). Nagyon ritkán használok alapozót, és ha bőröm is úgy akarja, megelégszek egy jó minőségű, nem ragacsos és enyhén színezett primerrel/bázissal, nevezzük bárhogy. Ez a termék pont ezt nyújtja egyszerű a felvitele, nem ragad, nagyon szép, ragyogó bőrképet ad, és van egy kellemes, de nagyon enyhe gyümölcsös (?) illata. Szinte mindig, mikor sminkelek, ő az első akiért nyúlok. Én a Kiko oldaláról szereztem be, egyelőre máshol nem láttam sajnos.
Kiko Hydra Pro Matte Mattifying Mosturizing Fluid
2023. augusztus 8.
Nagyon finom az illata és könnyen kenhető szét a bőrön, de szinte azonnal megszárad és matt hatást biztosít. Nekem kicsit kevés a hidratáló hatása, de ahogy a dobozán is írja, ez nem (csak) skincare termék, inkább egy jó alapot biztosít és tartóssá teszi a sminket. Ez utóbbiban tényleg jól teljesít, ha sminkelek, mindig ezt viszem fel amolyan bázisként, és kevésbé fénylek át, sokkal tartósabb az alapozó vele. Jó kis termék.
---------
Update:
Talán kicsit túl sok a mattítás és sokszor azt érzem utána, hogy jobban húzódik a bőröm, még úgy is, hogy nyáron nagyon is hajlamos kifényesedni az arcbőröm. Lehet hogy kombináltabb vagy zsíros bőrön jobban kifejti a hatását, nekem a hidratálás alig érezhető, viszont kicsit szárít. Lehet elhasználom még az izzadósabb napokon, de nem újravevős.
Nem tudok nyilatkozni a ránctalanító tulajdonságáról, de egy álom felkenni, és gyönyörű bőrképet ad! Látványra mindenképpen. Nagyon kellmes viselet, biztosan újra veszem.
Guerlain Jardins de Bagatelle EDP 2021
2023. augusztus 8.
Imádom. Teljesen látatlanban vettem meg, az olvasottak alapján, ami még soha nem fordult elő velem, és de jól tettem! :)
Imádom a virágos és citrusos jegyek keveredését egy parfümben, talán ezért is tetszik. Fantasztikusan nőies illat. Nem tudom, hogy az eredeti is ennyire megfogna-e, úgy érzem, ez talán egy kicsit modernebb változata, kevésbé a '80-as évek fehér virágos, tömény illata.
A fehér virágok mindenesetre dominálnak. Először kifújva erős, már-már erőszakos, majd ahogy 10 perc múlva elkezd a bőrön átalakulni, az valami mesés. "Közelebb jön", intimebbé, nem tolakodóvá válik, de tartóssága nagyon jó, még nap végén is éreztem magamon. Nem lengett körbe, hanem hanem csak egy-egy szellővel megcsapott az illat. Karakteres, de nem arrogáns, édes, de nem nehéz, magabiztos, de nem fullasztó.
Bár nyári illatként jellemzik, ezért meg is vettem idén nyáron, de ez talán hiba volt. Úgy érzem, igazán kibontakozni hidegebb időben tudna, és tavasszal lenne igazán elemében.
Valamiért mindig kerül hozzám egy minta ebből, és mindig kísértést érzek, hogy a sok 5*-os review miatt használni kezdjem, de mindig csalódok. Lehet nem használom megfelelően, de
1) az én bőröm valami irdatlanul fénylik tőle, tök mindegy, hogy magában használom, vagy rakok rá valamit (tény, hogy alapozót nem használok, vagy csak télen nagy ritkán, ezért erről nem tudok teljességgel nyilatkozni)
2) van egy ragacsos utóérzete, amit más primer jellegű terméknél nem tapasztalok,
3) nem egyenlíti ki a bőrképet egyáltalán, legalábbis vannak termékek, amelyek sokkal jobban végzik a dolgukat ezen a területen is.
Magában arcápolásra biztosan nem használnám, gyanús, hogy több kis gyulladásos csomót ennek köszönhetek. Feszesítés terén semmit nem csinál, mondjuk nem is várnám egy ilyen terméktől.
Szeretem a Clarinst, rengeteg mindent használtam tőlük régebben is, nekem ez a slágertermék viszont abszolút no-no.
Sajnos nem használtam következetesen vagy kúraszerűen, ezért valódi hatásáról niylatkozni nem tudom, de ennek oka inkább az volt, hogy ösztönösen nem volt kedvem érte nyúlni... Ragacsos, büdös borzalom, a végén ragyákat is csinált. Tartogattam sokáig, néha-néha adtam neki egy esélyt mert sajnáltam kidobni, de végül az lett a sorsa. A bőrgyógyászok valamiért szeretik, pedig vannak ennél százszor jobb hámlasztó kezelések. De az is lehet, hogy más bőrtípusra beválik.
Jorgobé Restore Your Skin Niacinamide Serum
2023. augusztus 8.Szeretem :) Mikor "hisztis" a bőröm, akkor nyúlok hozzá, kellemes, sűrű krém, inkább kenőcsnek mondanám. Teljesen szagtalan, színtelen, de teszi a dolgát. Nem használom minden nap, mert nekem túl sűrű az állaga, főleg nyárra, de alkalmanként segíti megnyugtatni és kicsit feltölteni a bőrt. A kis, 20 ml-es kiszerelést vettem meg a makeup.hu-n, ott kb. 4000 volt, de nekem elég sokáig elég. Az 50ml-es 12000-ért már kicsit húzós, de de lehet télre betárazok belőle.
Télen használtam esténként, mert a fűtéses, száraz levegőben szereti a bőröm az olajokat. Illata semmilyen, narancsárga színű olaj, nekem eleinte nem volt problémám, de később viszkettem tőle. Ez lehet a C vitamintól volt, nem tudom. Az üveg nem átlátszó, ami egy plusz pont a C vitamin eltarthatóságának szempontjából. Viszont mivel kevés kell belőle ha az ember nem akar olajban tocsogni, elég sokáig kitart (nekem a téli majdnem minden napos használat után is a fele megvan), így valójában nem tudom, hogy meddig is tart ki ez a C vitamin...A természetes összetevők miatt (mint a Jorgobé többi terméke), szintén plusz pontot érdemel. Az örgedésgátló hatásáról nyilatkozni nem tudok, egy a sok közül szerintem, 14 ezret nem ér. Vagy inkább úgy mondanám, hogy ennyiért vannak más, legalább ennyit tudó olajak. Szerintem nem veszem újra.
L'Occitane Immortelle Brightening Cleansing Foam
2023. augusztus 8.Régóta használom, mondhatom, hogy ez az első arctisztító, amit hosszab ideje jól tolerál a bőröm, gyakorlatilag télen-nyáron megfelel. Nagyon kellemes a használata, könnyű eloszlatni és valóban nem húzódik utána a bőr (hány lemonsónál hallottam ezt, aztán...). Nem tudom megítélni, hogy a vízálló vagy komolyabb sminket mennyire viszi le, én nagyon ritkán használok alapozót, de pl. egy BB krémmel simán megbírkózik, mondjuk általában is csinálok egy ismétlő lemosást vele és úgy mindent levisz. Én nem vettem észre világosító hatást, el is kerülte a figyelmemet, hogy ezt ígéri, bár őszintén nem is vágyom a sápadt arcomat pluszban világosítani :D Nekem elég anyi, hogy nem szárít és friss, üde tőle a bőr :) Néha lehet 50 ml-es utazó méretben kapni, olyankor betárazok :)
Chanel Le Gel Sourcils Longwear Eyebrow Gel
Hát nem tudom. Már egy ideje barátkozunk egymással. Próbálom kiváltani a Lancome szemöldökformázó géljét, amelynek fantasztikus applikátora és pont tökéletes színe volt, de eltűnt :( Eddig semmi a nyomába sem ér, gondoltam kpróbálok egy másik high-end márkát, hátha... Sminkben szeretek a Chanelhez fordulni, nekem nagyon bejönnek a termékeik (az áruk nem annyira :D ).
A probléma egyik része a keféje. Sajnos ezt más szemöldökformázó terméknél is megfigyeltem, hogy a szempillaspirálhoz hasonló, a végén elvékonyodó kefét raknak rá, ami szerintem pont fordítva kellene, hogy legyen (vastagabb vég a szemöldöknél), vagy legalábbis homorú formájú, csak az egyik oldalán fésűs kefe, nem ez a spirálos (a Lancome ebben volt a király!!). Ez arra jó, hogy az amber a terméket, ami a kefe másik oldalán van, a szemöldöke fölé, mint egy árnyékot szépen felkenje, majd 10 perce töltsön azzal, hogy az extra produktumot letörölje. Ebben az sem segítség, hogy baromi gyorsan szárad (a szemöldököt tekintve viszont ez nyilván plusz). Ahogy megszáradt, nagyon tartós, nekem a strandon és a 36 fokos, izzadós napokat is kibírta, sosem kenődött el vagy pargett le. A színe szép, én a sötétebb barnát választottam, ami szerencsére nem vöröses. Talán most egy hónap használat utána kezdek tudni bánni vele, lehet hogy már kevesebb a festék is vagy kevésbé folyós, és így már könnyebb. De meggondolnám, hogy újravegyem.... Megpróbálok beleszeretni.