KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Tarkamilla

adatok

1915 pontRegisztráció dátuma: 2016. október 1.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 35-44

1915 pontRegisztráció dátuma: 2016. október 1.
Bőrtípus: Normál
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 35-44

29 VÉLEMÉNY (27 vélemény 161 hasznos szavazattal)

Gucci Mémoire D'une Odeur EDP

Gucci Mémoire D'une Odeur EDP
2019. október 18.

Miket kapott szegény kis illat, nem értem... Végre valami igazán eltalált, egyedi, ami bármikor, bárhol viselhető és mégsem unalmas! Pedig épp megnyugodtam, h nincs a képzeletbeli listámon semmi.
Tény, hogy a mai illat-irányzatnak nem vagyok a célközönsége. Ennek ellenére a Chanel 19 és Poudre társa elbújhatnak mögötte.
Fogalmam sincs, hogy merte ezt a Gucci, lehet, újrapozícionálják a márkát :D
Az illat rajtam érdekesen, de kellemesen nyit. A kamillát csak az elején érzem kiugrónak, pár perc múlva besimul. Végig nagyon kifinomult, szofisztikált aurát teremt. Annyira kedves és visszafogott, el se tudom képzelni, hogy ez zavaró lehet bárki számára. Nem szagoltam még ennyire elegánsan beédesedő parfümöt.
A lényeg a lényeg, el vagyok ájulva.
Itthon megnéztem a reklámját, hát annak alapján le se vettem volna a polcról. Semmi hippis nincs az illatban. Semmi. Se "nyanya"-ság! Hanem olyan stílusosság, ami közben kedves és meleg. Ilyet pedig nem semmi dolog megalkotni! A Calvin Klein Be-je a number one stíl számomra amúgy, de ő hideg.
Amiért nem töröm magam azonnal egy üveges példányért, az a tartóssága és az ára. Ha egy kicsit olcsóbb lesz, beszerzem.

Lalique Satine EDP

Lalique Satine EDP
2019. május 3.

Kis mintában volt meg, de elajándékoztam. Már magára az illatára nem emlékszem élénken, csak az érzetre, amit keltett. A málnaszörp, ami elsőnek eszembe jut róla (nincs benne málna amúgy).
Kellemesnek kellemes, de körülbelül ennyit tud. Nagyon hamar túl édessé vált számomra - a vanília-heliotrope kombó nekem nem... ahogy a La Perla Divina-nál sem.
Bájos, meg rózsaszín, meg puha, de olyan kis együgyű illat.
A szó hagyományos értelmében véve egy kevésbé "kellemes" ám kicsivel érdekesebb illatot jobban értékelnék.

Chanel N°5

Chanel N°5
2019. március 31.

Ez nem lesz egy hasznos vélemény. Nem nagyon tudok róla írni, talán majd egyszer... Viszont muszáj felpontoznom.
Számomra könnyen viselhető, szépséges, klasszikusan nőies illat.
Örökös darab a gyűjteményemben.

Tesori D'oriente Japanese Rituals

Tesori D'oriente Japanese Rituals
2019. február 7.

Ma érkezett egy nagyon kedves kis csomagban boszitól :)
Le kell szögeznem, hogy hadilábon állok a rózsás illatokkal. Általában azért, mert iszonyatosan "hidegnek" találom őket. (Kivétel az Agent Provocateur, ő olajos rózsa és a "vintage" szóhoz őt asszociálnám, mint parfümöt - hogy ez bók vagy sértés a részemről, magam sem tudom)
Szóval ott kezdődött, hogy egy éve beszabadulva valamelyik parfümériába végigszagoltam a Chloékat. Vagyis elkezdtem, mert miután kifújtam hármat, nem érdekelt a többi és nem értettem, mi ez a nagy felhajtás körülöttük.
Galliano edt-jét két-három hónapja pár napig a birtokomban tudhattam. Ő szépséges de még mindig hidegnek találtam a saját ízlésemhez. (Ennek ellenére szerintem lekörözi az összes Chloét egyediségben, kedvességben, bájban - és árban is).

Szóval ilyen felvezetés előzte meg a Tesorit, akiről tudtam, h rózsa meg h Chloe hasonmás és engem nem hagy békén ez a rózsa-dolog.
Ha valaki azt mondaná, h ez Chloé, elhinném. Biztonsági játékos. Törékenységet sejtet és valóban légies, de nem nőies és lágy, hanem hideg és merev. Az jutott eszembe, h vajon ma ő - és a Chloék - jelképezik a visszafogott nőiességet? Mert ha igen, akkor nekem ez a nőiesség bár elegáns és légies, mégis nagyon steril. Meddő.
Ha megjelenés lenne: nude színek, kis feketével elegyítve, letisztult formák, műbőr táska, lapossarkú bokacsizma, rendezett (rövid) haj, semmi kirívó vagy feltűnő, de minden márkás és minőségi.
Érzem, h nem a stílusom, de ha kicsit jobb idő lesz már, teszek vele pár próbát éppen azért, mert annyira idegen nekem ez az illatcsalád. Kíváncsi vagyok, hogy a napfény, a tavasz mit művel majd vele a bőrömön. Ha melegszik egy kicsit, az is elképzelhető, h megbarátkozunk.

Thierry Mugler Aura EDP

Thierry Mugler Aura EDP
2019. január 12.

Nekem a mai illatok nagyon nem. A cukorka-dömping nagyon nem. Az új L' Interdit is óriási csalódás volt. Erre itt van ő. Az előbb említett cukorkás illat - a vaníliás fajtából - és még valami gyomorforgató (a rebarbara). Szóval ő cukorkásnak álcázza magát, de egyáltalán nem egy ártatlanság...
Tegnap volt 20 percem, hogy a Müller parfümszekcióján garázdálkodjak. Mindenfélét kifújtam már, újra megszaglásztam a "bizonytalan"-kategóriába (kell-e belőle üveges vagy sem) sorolt illatokat. Semmi izgalmasat nem találtam... Valamit mégis szerettem volna bőrön tesztelni és megláttam ezt a zöld szívet, "áhá, ez a dudvás, ez jó lesz!" Egy korábbi illatolásból csak ennyi maradt, meg - akkor dudva szagúnak aposztrofáltam, kalap-kabát és mentem tovább.
Olyan izgalomba jöttem, hogy egy kolléganőmnek bőszen mutogattam mosolyogva, "szagold meg, ez nagyon fertelmes!" De akkor már nagyon is érdekelt az illat! Folyton meg kellett szagolnom újra és újra a csuklómat.
Ez az illat nagyon bizarr. Kifacsarodott. Groteszk. Nagyon szokatlan. De olyan zseniálisan produkálja mindezt, hogy egyetlen szippantásnak csak a végén sejlik fel az emberben, hogy ez nem csak egy sima illatocska, itt valami nincs rendben. Mi? Biztos ezt éreztem? Na de mit éreztem?! Egy időben marketingfogásként a mozikban egyetlen képkocka erejéig megjelent a film közben egy Coca-Colás üveg. A tudatalatti úgyis érzékelte ezt az üzenetet, h tudatosan nem vették észre az emberek, hogy mi történt, csak megkívánták a kólát. Az Aura is kicsit ilyen ezzel a szokatlan illatjeggyel, amit az ember nem tud hova tenni és "vissza" kell szagolnia, hogy rájöjjön, mi történt.
Nagyon örülök, hogy vannak Mugler parfümök! Nem hordanám mindegyik illatát, de nagyon tetszik, hogy egyediek, extravagánsak.
Egy problémám van, a szillázsa rajtam nem olyan fényes... persze lehet, ennek a környezet örül :)

Ted Lapidus Rumba EDT

Ted Lapidus Rumba EDT
2018. november 14.

"Ez aztán igazán fertelmes!" - ez volt az első, amit gondoltam tegnap este az izgatottan felfújt, ismeretlenül vásárolt Rumbáról.
A Cabochard szikkadt, szigorú karcossága a lehető legtávolabb áll az én ízlésemtől és a Rumbát pont ilyennek találtam. Egy mesebeli sanyarú sorsú boszorkánynak lehet ilyen szaga, aki sajnálja magától is az ízeket, az illatokat, az életet és önmagát is kínozza. "Eau de Sanyarú".
Gyanakodva néztem hát az illatjegyeket... talán a tölgymoha csinálja ezt?
Mindenesetre nem mostam le... gondoltam, hátha átváltozik - és egy óra elteltével tényleg átváltozott! Beédesedett, bepuhult a bőrömön, a karcosság eltűnt. Ezen felbuzdulva ma három fújást is engedélyeztem magamnak. Bizony. Hármat. Rajtam nem lett nagy szillázsa, viszont a tartóssága rendben van, 8 óra elteltével is megcsapott az illata.
És érzem én, hogy távol áll tőlem... De nagyon nem hétköznapi illat és megfogott a titokzatossága. Mintha valamilyen állati összetevőt éreznék benne, azt hiszem, emiatt óvatoskodom vele. Sőt taszít is kicsit. Érzem, idegen terepen járok. Rafinált parfüm, egyszerűen nem ismerem ki. Mintha vakfoltom lenne, mintha képtelen lennék az egész képet egyben látni róla... rejtőzködik. Vonz. Hogy mit tartogat, még nem tudom. Nagy tiszteletet kelt bennem, hogy nem mutatja meg magát teljesen. Méltóságteljes nagyvad.
Ő tipikusan az a parfüm, amit nem azért fogok felfújni, mert kellemes az illata. Nem. Máshogy tetszik, más értelemben értékelem, de nem biztos, hogy ezt szavakba tudom foglalni. Ő az első ilyen.

Jean Paul Gaultier Classique

Jean Paul Gaultier Classique
2018. október 26.

Izgalmas, gazdag, meleg, testes, karakán, "dúskeblű" illat - mély dekoltázzsal: itt nincs sejtelmeskedés.
Mézédes és zamatos, tele van élettel, örömmel.
Olasz ő, nem francia (de ha mégis francia, akkor barokk).
Nem úgy izgalmas, hogy bonyolult, de ez semmit nem von le az értékéből. Nem kifinomult, de ezt se rovom fel neki. Annyira félreérthetetlenül és szégyentelenül hangsúlyozza a szexualitását (és a viselőjéét), hogy napközben csak farmer-sportcipőhöz fújom fel, máskülönben attól félnék, annyira sok lenne ennyi nőiesség, hogy a közönségesség határát súrolnám.
Történetet látok mögötte, tartalma, súlya, mondanivalója van, beszél hozzám... Jesszusom, hát akkora SZEMÉLYISÉGE van!!!

Na. Hát szerintem ilyen egy parfüm. Mióta legutóbb voltam a Douglasban, még jobban értékelem ezeket a régi csodákat... ezért írtam most ezt le, mert igazából nyár végén, szeptemberben szeretem használni őt, amikor kicsit melegebb az idő. Ilyenkor már jöhet a Boudoir.

Givenchy L'Interdit EDP

Givenchy L'Interdit EDP
2018. október 3.

Nagyon vártam már, ma miatta mentem be a D-ba. Kivételesen kértem eladó hölgyi asszisztenciát, mivel kutyával voltam és nem akartam keresgetni, pedig jobban szeretek egyedül megismerkedni egy illattal.
Első szimatolásnál arra gondoltam, hogy kellemes - végülis. És gyorsan emlékeztettem magam, h tudtam hogy ez egy mai illatt lesz... Tehát kellemes. Igen-igen. Mondjuk gyümölcsös rágógumis.
Második szippantásra is nagyon édes volt. Annyira, hogy gyorsan meg kellett szagolnom az LVEB-t - összehasonlításképp.
Hát igen, az még szörnyűbb. Az eladó hölgy csak meresztette a szemét, azzal a felkiáltással, h a két illatnak semmi köze egymáshoz. Most megnéztem, öt illatjegyük azonos. Na meg ami ott praliné, az itt karamell. Számomra oly mindegy... Még azt is mondta, hogy ő megosztó illat lesz, mert nem illik a trendbe - itt egy kicsit elszégyelltem magam tájékozotlanságom okán, mert az én orrom szerint teljesen belepasszol.
Most négy óra elteltével rosszul vagyok ettől a gejl módon édes, szintetikus szagtól. Fejfájdító és egyszerűen semmilyen. Rooney Mara arca is egy talány hozzá.
Nagy reményeket fűztem hozzá, mert a fehérvirágos illatokat általában szeretem.

Cerruti 1881

Cerruti 1881
2018. szeptember 27.

Update: "kitudtam"=megfejtettem, mi történt. A régi verzió, amiről írtam lentebb, barackszín kupakkal rendelkezett és edp formátum volt. Ma csak aranykupakos edt verziót árulnak, ami felvizezett, lebutított változata az edp-nek, ázott-áporodott virágok szaga. Meg se közelíti az eredetit. Még mindig fel vagyok háborodva. Tehát a régi verzió 5 csillag, de ez az új 3-at kap, ezt is csak azért, mert a mai mezőnyben még mindig egyedinek érzem.

Gimnazista koromban Anyukám kapta, és mivel nem használt parfümöt, az enyém lett... Visszanézve egyáltalán nem illett egy fiatal lányhoz ez az illat. Ez egy nő illata - puha és meleg... bátorkodnám azt mondani, hogy egy anya illata. Kiegyensúlyozott és gyengéd nőt képvisel, akiben annyi melegség van, ami a környezetére is átragad. Nagyon szép, kerek, erőteljesen púderes illat.
És mindaz, amit írtam a RÉGI verizóra vonatkozik. A napokban a DM-ben láttam, befújtam magam és... nem találtam szavakat. Mi történt ezzel az illattal???

L'aimant Parfum de Toilette

L'aimant Parfum de Toilette
2018. június 7.

Tompa fény - így defíniálnám.

Unalmas, semmilyen, különben sem használom és ezerszer inkább a Chanel 5 edp, mint ő - mondtam ezt pár hónapja.

Most érkezik belőle a pót-üveg. Ugyanis hiába vagyok óriási tavaszi-nyári illatvadászatban, eddig semmit se találtam, amivel ne kellene kompromisszumot kötnöm. Kínomban őt fújtam magamra pár napja és meglepetésemre nagyon jól esett.
Nem energikus illat (amilyet most keresek) de nagyon szép lesz a bőrömön. Így tavasszal-nyáron jobban beédesedik, télen zavart, hogy hideg rajtam.
Diszkrét és nem tolakodó, el nem tudom képzelni, hogy ez bárkit zavarhatna a környezetemben.
A Chanellel csak nagy nehezen sikerült felfedeznem a hasonlóságot, mert míg a Chanel 5 edp nekem egy ragyogó, hirtelen, jól defíniált, határozott illat, addig a L'Aimant puhább, szégyenlősebb és szerényebb, körvonalai elmosódottabbak, fénye tompa. A Chanel 5 éles napfény, a L'Aimant bambuszrolón átszűrt fény. Mindkettő csodálatos.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.