Lelőhely: Estée lauder szaküzlet, parfümériák

Estée Lauder Amber Mystique

4.4
Hozzáadva 2020.03.15.by

janush

Illatösszetétel: rózsa, agarfa, pacsuli, bőr, borostyán, szantálfa, rózsabors, ylang-ylang, pézsma, feketeribizli, bolgár rózsa, málna, tömjén, labdanum, jázmin

25 890 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2024.12.04. 19:22 - 2018.06.02. 11:37

Ütős holmi!Vattacukron szocializálódott kispályásoknak nem ajánlom.Sűrű, fűszeres ámbrás, vastag illat.

Utoljára szerkesztve: 2019.07.18. 10:20 - 2018.04.18. 21:55

2019.07.18Ma ugyan nincs túl meleg, szerencsére, ennek ellenére megint ő a soros, a héten már többedszerre is. Simán fújom munkahelyre és senki nem szaladt el előle és megjegyzésket sem kapok, legfeljebb annyit, hogy ez illik hozzám. Úgy látom, hogy 25 fok körül is nagyon szépen muzsikál. És tartós is - a reggeli fújások estefelé is érződtek, főleg a ruhámon. Tömjén-ámbra-virág bódulat, nálam elejétől végéig szerelem. Adok neki majd esélyt 30 fok felett is, kíváncsi vagyok mit produkál majd. Aki szereti az orientális csodákat, annak szerintem ő kihagyhatatlan. Sajnos már ő is kevéssé elérhető fokozatba kapcsolt, legalábbis a közeli netes piacokon. Összetevők: ámbra, tömjén, oud, rózsa, málna, taif rózsa, labdanum, fekete ribizke, szantál, pacsuli, piros bors, bőr, ylang-ylang, mósusz, jázmin2018.10.24Zseniális egy illat, mert végül is az! Megkapja az öt csillagot, nem érdekel a tartóssága, majd utánfújom, ha nem érzem! A mai esős napon feldobta az ámbrája a napomat és mások is megdícsérték...tehát igenis lehet érezni!2018.04.22Végre megérkezett ő is! Nagyon szép ámbrás illat,kis tömjénnel, kis ouddal és több szantállal. De valami lehet az orrommal, mert nem hogy egy fújás nem elég belőle, hanem jóval több sem. Amikor már a ruhámra is kerül, na akkor lesz körbeölelős, kényelmesen benne üldögélős és az orrom által is kellően felfogott, érzéki. Ez egy csodás alkotás! Virágokat és málnát egyáltalán nem érzek ki belőle. Mikor a mintácskámat szaglásztam még, sokkal erőteljesebbnek tűnt, mint most így üvegéből felfújva és volt benne nagy hasonlóság az MFK Grand Soir-hoz. Most annyira már nem érzem hasonlónak, és a G.S. sokkal nagyobb szillázsú is, szobán túlnyúló. Mindenesetre sok csillagocska Estée Laudreéknek, de itt levonok fél csillagot az erősségét hiányolva: 4.5

2017.05.24. 17:40

Van,amikor olyan sokkoló véleményeket olvasok itt,hogy csak kapkodom a szivem,meg hű meg ha ...Aztán lehet másnak,pedig az én véleményeimtől áll égnek a haja.:-DPláne ha épp földbe döngölöm a kedvencét.Na most itt ez következik.Rendkivüli fűszerezésű erőteljes illat...olvasom a leirásban...EZ?Robogok a fragranticára,némi infóért....Orientális-fás kategória.Az illat 2013 születésű,és eléggé unisex hiszen nőknek és férfiaknak is ajánlják.Lehet nekem is a hazai himen kellett volna kisérleteznem,de mivel a szemem fénye,legközelebb júliusban látogat haza,hát igy magamra voltam utalva.Ma tényleg csak vele foglalkozom,mást nem próbálok,övé a napom.A márkától egyenlőre nem sok illatot ismerek,de ha már orientális illat,na akkor a Cinnabar,na az odab@sz,nem kicsit,nagyon.Kérem szépen,az orientális illatvilág nekem valahol ott kezdődik,az az igazi fűszerbomba,ez meg mellette a kismacska.A kezdeti tömény ámbrás hatás után,leszáradva, marad az ámbra,fekete ribizli,rózsa,szantál,bors,málna.Átmegy a gyümölcsös izek felé.Nem mondom hogy rossz,mert éppenséggel még tartós is,de valami nehezebbet,töményebbet vártam.Van benne,legalábbis rajtam egy édes vonal,ami zavar,elnyomja a fűszereket.Csalódás....

2017.05.05. 12:16

Én nem éreztem se füstösséget, keletiességet, sem semmilyen hasonlót, amit előttem mindenki írt. Friss gyümölcsösséget viszont igen, fogalmam sincs, hogy lehet ez. Nem fogott meg az illat, nem érzem olyan nagyágyúnak. Soha hasonlóval sem találkoztam, tehát hasonlítani sem tudom semmihez, de nem szeretném magamon érezni a későbbiekben...Valaki írta, hogy ez az illat harcol veled, piszkál és van is ebben valami. Egyáltalán nem nevezném rossznak, de nem erre számítottam. Nincs jobb szavam rá, mint hogy érdekes.

Utoljára szerkesztve: 2017.03.09. 10:44 - 2017.03.08. 11:35

Ohhh, édes istenem, miért kellett nekem ezt a mintát bedobnom a kosaramba???? :DDD Még éppen csak hogy megérkezett a bakacslistám első helyezettje, és máris új került a megüresedett helyére. Egyetlen simítás a kis pálcikával a kézfejemre órák óta illatozik. Valóban ahogy előttem írták, pokoli, sötét, füstös, néha kicsit szúrós...ámbrás, fűszeres bájital ez. Egyszerre vonz és taszít, ijeszt és csábít, támad és csalogat. Ha hazaér a párom, minden tiltakozása ellenére rá fogom kenni, mert megöl a kíváncsiság hogy mit tehet ezzel az illattal a tesztoszteron. Simán bírta a kézmosást, még csak nem is enyhült a hatósugara...elképesztő...KELL!!! :DUd: Felkentem este az Ember csuklójára is. Hihetetlen...szinte köszönőviszonyban sem volt az illata azzal ami az én kezemen volt.:O Természetesen az alapillat megegyezett, de amíg rajtam balzsamos, füstös, borsos, mégis csábítóan édes, addig Rajta friss, már-már mentolos, gyógynövényes hatást keltett. Sosem értettem hogyan lehet egy parfüm uniszex, hiszen ki akarna pont olyan illatú lenni mint a pasija?? Hát így...ugyanaz, mégis annyira más volt. És mindezzel együtt rajta is gyönyörű volt, bár Ő stílusban messze áll ezektől a nehéz, komoly illatoktól. Ááá...kezdhetek spórolni megint...:DDD

Utoljára szerkesztve: 2017.01.03. 15:49 - 2017.01.03. 14:57

Régóta szemeztem vele, és néhány más mintával együtt megrendeltem.Mikor megláttam szép, aranysárga színét, már sejtettem, hogy sajnos nem egymásnak lettünk teremtve. Óvatosan csöppentettem a csuklómra, mert az ilyen színű illatokkal az a tapasztalatom, hogy brutál erősek szoktak lenni.Nem tudnám elemezni, sajnos, látom, itt sincs felsorolva, miből is áll össze, hogy legalább tudnám, mit is kellene éreznem :-)Számomra ez egy tipikusan hordhatatlan illat, nőiesnek semmiképp sem mondanám - nem véletlen, hogy az unisex illatok közé sorolták a notinón. Egy férfin inkább el tudom képzelni. Engem Cartier La Baiser Dragon-jára emlékeztet - azért is lettem volna kíváncsi az alkotóelemeire, hogy vajon van-e alapja a hasonlóságnak? - ugyanolyan intenzív, erőteljes, valami anyacsászárnőhöz illő illat.Én nem érzem sem bujának, sem szexinek, sem csábítónak, egy igen-igen határozott, magasan pozicionált és/vagy gazdag idős hölgy illata. Vagy férfié.Azt hiszem, vele befejeztem ezekkel a szuperintenzív, erőteljes illatokkal való kísérletezést - be kell látnom, hogy nem az én világom.Nagy hatósugarú, szappanos melegvizes kézmosás meg sem kottyan neki (sajnos?) Az üveg valami szépséges.Intenzitása és külleme miatt adok neki 3 csillagot.

Piactér

Több mutatása