Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

4.5
Hozzáadva 2021.03.29.by

hagicica20

Illatcsalád: orientális-vanília

Összetevők: jázmin, méz, szantálfa, citrom, grapefruit, szegfűszeg, labdanum, tokaji bor, pézsma, tonka bab, homoki szalmagyopár

45 800 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2025.03.24. 23:41 - 2021.01.25. 09:49

Igényes, decens és elegáns. Mindezekkel együtt vagy ezek ellenére rafinált és mámorító. Nem a közönséges értelemben. Mikor erre az illatra használom a mámor szót, nem az édes Tokaji kortyolása utáni érzetet értem, nem is az érzéki mámort, hanem jóval mélyebb értelmét a szónak, amiről a Trisztán és Izolda kettőse zeng, a bájital hatását megérezve. Bocs, egy kicsit elvonatkoztattam a magyar témától, de kijelenthetem, nyugodtan lehetünk büszkék a "mi" Viktóriánkra.

Utoljára szerkesztve: 2020.01.18. 16:39 - 2020.01.18. 16:30

El nem tudtam képzelni, hogyan lehet bort úgy megjeleníteni egy parfümben, hogy a viselőjét ne nézzék zugivónak, de íme, itt van. Amúgy sem mezei borról van szó, ez tokaji aszú, ugyanígy az Eau de Hongrie is igazi csemege. Már a belépője is különleges: egyes illatok szerényen kopogtatva, lassan merészkednek elő, szinte keresni kell az illatmolekulákat, mások meg ajtóstul rontanak a házba, az Eau de Hongrie határozottan de méltóságteljesen "előomlik". Nem is szabad másképp, a tokaji aszúnak kijár a megkülönböztetett figyelem. Amit itt kapunk belőle, az szinte esszencia, aranyló, zamatos, illatos nedű, majdhogynem aromás. Olyan, mint kövér mazsola mézes alkoholba áztatva, és épp olyan melengető, mint télen egy illatos, szegfűszeges forraltbor, amit az ember átfagyva, kesztűs kézben szorongatva, lassan kortyolgat. Édes, mint a nektár, de az elején a citrusok, később a pici füstösség miatt sose émelyítő. Semmi olyan nincs benne, ami nem illik oda, vagy szokni kellene, valahogy ismerős és komfortos érzés beleszippantani, mégsem hasonlít semmire, igazi különlegesség. Lágy és balzsamos, mélysége és határozott karaktere van, de nem rámenős és nem nehéz. Sose gondoltam volna, de még a jázmin is tetszik benne. Az az érdekes, hogy az édes-mézes jellege egy idő után szelídül, és - ami engem igazából megfogott benne- elindul egy lassú átalakulás: megjelenik egy jó értelemben vett száraz poros felhang, ami nagyon különlegessé, szinte tisztává teszi. A szalmagyopárra (immortelle) gyanakodtam, és mivel van egy parfümöm, amiben ez a jegy megtalálható (Amouage Interlude), gyorsan ellenőriztem. Igen, egyértelműen ugyanaz, csak itt nem annyira domináns, és persze más a keret is. Harmonikus és egyedi illat, nekem tetszik. Mindkét nemen el tudom képzelni, de az első félidő a maga karakteres édességével szerintem férfiakhoz jobban illik. Egyértelműen 5 csillagos alkotás.

2019.06.26. 18:57

Viki Hedonist-sorozata valahogy nem nekem lett kitalálva, de az Hongrie annyira elkapott, annyira nem ereszt, hogy előbb-utóbb haza fog jönni.Imádom a desszertborokat, igazából ritkán iszom, de akkor, ha lehet, olyat. Az illatos, mézédes, mazsolás hatputtonyost. Pici korom óta szerelmeim a mazsola, a méz, az illatos fehér szőlő... Felnőttként pedig így koccintva dicsérem a teremtett szép világot:). Hogy ne imádjam akkor ezt a gyönyörűséges borospalackot? Mert ő nekem minden, amit szeretek a Tokajiban. Aranymazsola, aranymust, aranynektár. Napfényszörp. Kék-egű koraőszdzsúz. Ginestet Sauternes-interpretációjának méltó magyar párja. Imádom a gondolatot, hogy Vikinek köszönhetően még több embernek jut elsőként eszébe ez a tündérnektár, ha Magyarországra gondol:). Míg a Botrytist csak hidegben tudom elképzelni, az Hongrie akár nyáron is kísérőm lehetne, mert van egy kis gyümölcsös, hársnektáros, muskotályos frissessége, ami nem engedi rám nehezedni. Annyira szép.

2019.05.18. 12:20

Pár hete bementem a Neroliba, mert a tökéletes rózsa illatot keresem, és azonnal beleszerettem a Hedonistok üvegeibe a kis kristályokkal. Mivel nem szeretem a nagy kiszerelésű parfümöket, ezért vettem egy utazó szettet azzal, hogy a nem tetsző illatokat majd eladom. Hát ebből az lett, hogy a legegyszerűbb üvegű, Eau De Hongrie illatába annyira beleszerettem, hogy jövő hónapban megveszem a 100 ml- s kiszerelést. Egyszerűen fantasztikus, mély, erotikus, füstös illat, nagyon megnyugtató, addiktív. Állandóan a csuklómat szagolgatom, mert ha aznap épp valami más van rajtam, napi 1x minimum szaglásznom kell. Meghatározhatatlan titokzatossággal leng körül. Én nem érzem benne a bort, csak vmi füstös édeset. semmihez nem tudom hasonlítani, a minőség nagyon előjön benne. Ajánlom minden 35 feletti NŐNEK. Nagy betűs nőknek. Okos, elegáns, meleg, szeretet illat.

Utoljára szerkesztve: 2019.03.23. 15:39 - 2019.03.23. 15:34

Minden várakozásomat felülmùlta, csodálatos alkotás! Külön öröm számomra, hogy hazai eme csoda, büszkeséggel tölt el, hogy ez is "mienk", holott nem vagyok különösebben magyarságtudatos... Ettől függetlenül most ez ùton is szeretnék köszönetet mondani érte Minya Viktòriának!Egészen egyszerű, lineáris mégis különleges parfüm. Én nagyon hangsùlyosnak érzem a mazsolás (= aszùs) jegyet benne, de ettől és a mézességétől eltekintve sem egy kifejezetten édes illat. Nagyon harmonikusan frissìtenek rajta a citrusok, szépen mélyìti a tonka (kissé vanìliásodik, krémesedik de a tonka olykor-olykor füstös és/vagy bőröskés jegye nélkül), nagyon kortalan, nemtelen és stìlusos. Van benne vmi körülìrhatatlan, vmi végtelenül előkelő. Biztos vagyok benne, hogy ezt más is érzi.Elsőre beleszippantva is simán megjelennek előttem a mesés tokaji borvidék tükéi az őszi napfelketében, amikoris izzò-aranylò fényárban ùszva csillan a hajnali harmat a már töppedő, dércsìpte szőlőszemeken... és még simán lehetne fokozni de minek? Ez az eszményi illatköltemény magáért beszél!Én meg falom mint kolibri a nektárt!!! :))))Csillagos 10es alkotás.HUNGARIKUM.

Utoljára szerkesztve: 2018.06.03. 15:38 - 2018.06.03. 15:37

Nagyon szeretem ezt a parfümöt, az illata igazán közel áll hozzám. A tartósságával van egy kis problémám, nem túl hosszantartó az illata, egy ilyen drága parfümtől többet vártam ezen a téren.